Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Marau píše:Škubánky dělám jedině z pytlíku. Mě příjdou nejlepší, nejsou cítit bramborami. S mákem a cukrem a mlíkem.
Jak děláte škubánky??
Škubánky, který nejsou cítit bramborami, by mi nejely
To je základ škubánků, ne?
Eliška píše: Škubánky, který nejsou cítit bramborami, by mi nejelyTo je základ škubánků, ne?
To je pravda, ale mě to tak chutná. Třeba mi nechutnají sladký knedlíky z bramborovýho těsta, prostě to sladké a brambory…No, tak to jednou zkus, pytlík stojí pár korun a je to hned.
Já to chápu, každému chutná něco jiného
Z pytlíku dělá myslím tchýně, ale nejedla jsem je. Já ráda udělám domácí, není to moc práce, když děti pomůžou s loupáním.
Já zas moc ráda spojení brambor se sladkým, asi je to nějak ve znamení Blíženců, máme rádi taky maso s ovocem a podobně.
Eliška píše:
Já to chápu, každému chutná něco jinéhoZ pytlíku dělá myslím tchýně, ale nejedla jsem je. Já ráda udělám domácí, není to moc práce, když děti pomůžou s loupáním.
Já zas moc ráda spojení brambor se sladkým, asi je to nějak ve znamení Blíženců, máme rádi taky maso s ovocem a podobně.
Kupodivu mi vůbec nevadí chuť trochu namrzlých sladkých brambor. Ale jinak je fakt, že tu kombinaci sladké-slané moc nemusim. Ty pytlikový škubánky se blíží chutí krupicové kaši a přestože nejsem pytliková, nemám nad ně. Snad každá (nebo skoro každá) máme svůj pytlík ![]()
Paoloska píše:Eliška píše:
Snad každá (nebo skoro každá) máme svůj pytlíkTo mám
na vaření jen směs na chleba, jinak žádný.
Dneska porkova polivka a Tygr na druhe spenat,ktery si vcera donesl od teticky ![]()
gorina píše:
Dneska porkova polivka a Tygr na druhe spenat,ktery si vcera donesl od teticky
Si natrhal na zahradce?:D
jo a jinak teda u nás škubánky takto, olopat, nakrájet a uvařit ve slané vodě brambory, pak scedit a zasypat polohr. mokou, rozšťouchat a chvilku nechat přiklopené, aby se spařila mouka no a potom buď udělat malé nočky a na ně mák a máslo nebo udělat placičky ty opéct na oleji a k tomu ten sulc s cibulí a octem
Miňulka, dělám úplně stejně
Jen bez sulcu, u nás se jedí i ty opečené s mákem a cukreem.
Jste me na ty skubanky nejak navnadili
jeste jsem je nikdy nedelala…
Jen pochybuju,ze me mlsne dite bude chtit sladke jidlo
Tak bude mit polevku ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat