Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
jo škubánky u nás taky frčí, hlavně manžel je miluje a sulc s cibulí k tomu a to sulc nejedl, když jsme se seznámili ![]()
Škubánky se sulcem, zajímavý, to jsem nikdy neslyšela. U nás jedou škubánky s mákem, naslano se zelím jen dospělí.
Eliška píše:
Nakonec bez polívky, těžce jsem nestíhala. Jak to stíháte, vy pracující, to se nedá… Lívance byly ňam, dokonce mičtyři nechali.
Jak se dá…v půl šesté jsem přilítla z práce, hodila cibuli do kastrolu, na to nakrájený srdce, zapla vařit brambory na loupačku, dala péct dort (paříž) do trouby, mezitím jsem poutírala prach (aspoň), šlehačka na dort, no a víno už se chladí, teď jen uvařit rýži a dodělat omáčku, brambory na loupačku byly super, no a jdem slavit toho přiblblýho Valentýna… ![]()
Paolo a děti?? To od půl šestý jedeš a oni tě nechají vařit? Jinak jsi vzorná teda, taková hostina!
Paoloska píše:Miňulka píše:Žemlovku miluju, naprosto, je spolu se škubánkama mé nej…jídlo!
jo a k té hrachovce jsme dostali od babičky naprosto úžasnou žemlovku - zemobábu
jo škubánky mňam
, ale mám je vždy jen u mamky - já je nějak furt neumím doladit aby byly mňamozní ![]()
Eliška píše:
Paolo a děti?? To od půl šestý jedeš a oni tě nechají vařit? Jinak jsi vzorná teda, taková hostina!
No kluci už jsou teda větší - 12 a 15 let, když byly malý, hostiny nebývaly. Ale zvládly jsme aspoň úkol z angliny, já teda na stojáka a kluci s vařením pomáhají, to musím přiznat. Tak si tak navzájem pomůžem a kecáme u toho, není to takový oprus. To bude horší na jaře, až k tomu ještě budem obdělávat záhony
.
U nás se během přípravy večeře dělala logopedie, chystal referát o Rumunsku a psal úkol z matiky
Skoro nejvíc práce je s tou nejstarší, mají nejvíc úkolů.
Eliška píše:PetkaK píše:A co budeš péct? Už postrádám inspiraci.Marau píše:To já taky, ale teď dorazil manžýel, nese Heru, tak budu konečně péct.
Já se už 3 dny chystám dělat buchtu…
ty lívance jsem taky nečekala, jsem zvyklá, že na mě nikdy nezbyde.
zmizela mi mouka
nepeklo se a nakonec mě manžel vytáhnul na skleničku ![]()
Od kamarádky mám tento rec. tak jsem chtěla zkoušet
Koláč křehký s jablky
40dkg polohr.mouky
1vejce
15dkg másla
1prdope
1hrnek cukru
mléko dle potřeby špetku soli.
Uděláš tuhé těsto, rozdělíš na 2díly, vyvalíš placky a dáš placku-jablka-placku ty jablka jsou lepší na plátky než strouhaný
a tenhle je fakt luxusní ![]()
Jak děláte škubánky??
Tak jsem pekla
![]()
Obyčejnou tvarohovou bábovku, dala jsem tam akorát teda místo mlíka rýžové mlíko z DM (nikdo ho doma nepije) a bábovka je na vyhození - vnitřek tekutý, nahoře a na krajích spáleno, a vnitřek stále neupečený. Myslíte že to mohlo být tím rýžovým mlíkem? Jiné ingredience jsem neměnila, jen to mlíko.
A to zítra má přijít návštěva
a my jsme celé dopoledne pryč, ach jo.
Teď jsem právě hledala recept na nějaký jiný koláč s jabkama. Já tyhle s tím těstem shora zdola nerada, takže nakonec udělám asi tenhle .
Jak ztratila se mouka? To ji někdo sněd? ![]()
Eliška píše:
Teď jsem právě hledala recept na nějaký jiný koláč s jabkama. Já tyhle s tím těstem shora zdola nerada, takže nakonec udělám asi tenhle .
Jak ztratila se mouka? To ji někdo sněd?
no sem myslela. že tam je a nebyla… ![]()
Jablecny moučník
35dkg polohr.mouky
25dkg cukru
2-3vejce
1dcl oleje (nebo můžeš jablečnou přesnídávku)
2lžičky kakaa
1lžíce rumu
1/4litru mléka
1prdope
35dkg strouhaných jablek
Vše smíchat (vč.jablek) dát na vymaštěný plech a upéct
pecící papír neni dobrý, je pak buchta gumová
Petko, někdy se fakt nedaří, možná to mlíko. Návštěvě kup něco v cukrárně nebo udělej do pohárků pudink s ovocem a šlehačkou ![]()
Eliška píše:
Petko, někdy se fakt nedaří, možná to mlíko. Návštěvě kup něco v cukrárně nebo udělej do pohárků pudink s ovocem a šlehačkou
Bud bych koupila dorty v cukrárně nebo nějaké sladké pečivo v pekárně/obchodě.
Tak dnes rajská polévka, lasagne s masem a puding s ovocem a šlehačkou (na přání malého) ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat