Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dneska jsme měli rychlo-mňamku: gnocchi hotové, co stačí 5 minut provařit, šup do zapíkací misky. K nim měsíčky cibule, kousky nivy, může být drcený česnek a na oblíbeném koření orestované krůtí prsíčka, aby to nebylo suché, zaleju to výpekem z pánve. Zapečeno 15 minut, trochu pod grilem, aby to zezlátlo. Polívku netřeba, gnocchi jsou hodně syté a manžel se po nich může užrat. Preferuju špenátové z Billy. A domácí ředkvičky
![]()
masinka9 píše:
Dneska jsme měli rychlo-mňamku: gnocchi hotové, co stačí 5 minut provařit, šup do zapíkací misky. K nim měsíčky cibule, kousky nivy, může být drcený česnek a na oblíbeném koření orestované krůtí prsíčka, aby to nebylo suché, zaleju to výpekem z pánve. Zapečeno 15 minut, trochu pod grilem, aby to zezlátlo. Polívku netřeba, gnocchi jsou hodně syté a manžel se po nich může užrat. Preferuju špenátové z Billy. A domácí ředkvičky![]()
mnam,to jsem si nedávno dala v restauraci,jen to bylo se šunkou,brokolicí,smetanou a sýrem,taky zapečené a mohla jsem taky užrat… ![]()
zolycka píše:…hmmm, to „vypadá“ dobře
Dnes jsem uvařila rychlé zeleninové jídlo. Je to recept z kuchařky „Vaříme chutně a přece hubneme“, kterou můžu doporučit. U každého receptu je fotografie, je to od českých autorů a ingredience jsou dostupné a recepty poměrně lehké.
Takže stručně:
na oleji krátce osmahnout 500g žampionů (nebo směs jiných hub), přidat nadrobno nakrájenou cibulku, osolit, opepřit. Na dno vymazané zapékací mísy dáte slabou vrstvu hub, dále na kolečka nakrájený pórek,na to část rajčat nakrájených na kolečka (celková hmotnost 600g, ale dávala jsem míň), předposlední vrstva jsou houby a poslední zyblá rajčata. Na povrch se pohází nakrájené 3 stroužky česneku a na kostky nakrájený tvrdý sýr (150g), vše se zalije zaleninovým bujonem rozmíchaným v 1dcl vody. Pekla jsem na 175stupňů asi 25min. Takové lehčí rychlé jídlo.
Ty gnocchi - to je dobrá inspirace. My byli venku, tak pak narychlo zelňačka a bramborové placky. Taky mnam.
Tak dneska jsem v koncích, manžel není doma a mě už dochází nápady co si uvařit aby to mohla i má 11měsíční dcerka
u nás dneska zapečené kotlety, brambory a hlávkový salát, ke kafíčku nadýchaný perník sypaný kokosem…
Vývar se zeleninou a ječnými perličkami, vařený jazyk s bramborem a strouhaná mrkev s jablkem, nadýchanou bábovku dodala kamarádka a zbavila mě otázky, co upéct ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat