Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Taky to na mě kluci zkoušeli…nabídla jsem znovu třeba za hodinu a pokud nechtěli, nedostali nic, až zase v obvyklou dobu jídla ![]()
Ale ani dospělý nejí všechno, ml. syn nemusí kapustu (máme ji dneska
)a fazole, st. syn koprovku a křenovku. Jako malé jsem je nenutila, teď už se překonají a sní všechno.
Já taky vím které jídla nejí od malinka, do těch je nenutím. Ale když frfňá nad čočkou, kuřetem atd. tak nutím-aspoň polovinu sníst. Ty normálně jí a jejich chuť není tak „hnusná“ aby s toho dělali takovou komedii
![]()
Já miluju cuketovou nádivku(cuketa a mrkev ve stejném množství, nastrouhané nahrubo nebo v robotu, tvrdý sýr, šunka,mouka,trochu olivového oleje,koření, peče se to na plechu). Ale dělám jen v létě, kdy jsou v trhu levné ty velké cukety, ze kterých vydlabu vnitřky. Z malých cuketek by se mi toto jídlo prodražilo.
Potom mám ráda cuketu zapečenou s čímkoliv nebo jen tak grilovanou, ale nechutná mi smažená. Taky mi nechutná cuketové zelí nebo cuketová polévka.
Tak my děláme z cuketyi bábovku buchtu, to zelí mi tedy chutná. Tu nádivku děláme taky a tu miluju. V létě jsem si koupila časopis Cuketa 100× jinak a tam je receptů habaděj.
ww píše:
Já taky vím které jídla nejí od malinka, do těch je nenutím. Ale když frfňá nad čočkou, kuřetem atd. tak nutím-aspoň polovinu sníst. Ty normálně jí a jejich chuť není tak „hnusná“ aby s toho dělali takovou komedii![]()
Mám téměř 5 letého, ten taky jí jen omezený repertoár jídel
Nemá rád zeleninu, ze všeho ji vybírá, i z rizota, má rád omáčkovitá jídla, sladká jídla, jídla, kde je jen maso a příloha - nejlépe bramorová kaše..Ve školce trochu zeleniny sní, na popud ostatních, ale taky moc ne.
Takže se o víkendu snažím vařit to, co mu chutná, s tím, že rajskou dělám v létě z rajčat, teď do ní dávám kvalitní rajský protlak, do svíčkové hodně zeleniny..
Mladší je jiná, miluje zeleninu, maso, sní prostě všechno, co jí dám, akorát sladká jídla nejí vůbec a omáčky nemusí - stejně jako já ![]()
U nás je prostě problém se najíst všichni dohromady, zeleninu synovi nenutím, jsem ochotná ji vybrat, o víkendu nedělám rizota, nezapékám brambory nebo těstoviny se zeleninou, my s k tomu případně přidáme syrovou, ale musí jíst. A většinou jí, protože má hlad, když je pěkně bývá hodně venku na dvorku se sousedovic dětmi, to vyhladoví.
Moje dcera má zase nejraději všechno rozdělené. K obědu chce třeba suchou rýži, na svačinu jen mrkev a k večeři suché těstoviny. Vždy se ptá jestli to má suché, jako samotné. Když v domění, že jí udělám dobrý oběd, zamíchám rýži s omáčkou, tak se zlobí a nechce to jíst. ![]()
tu cuketovou kuchařku mám taky a cubuchta byla fakt výborrná ![]()
jinak náš nejoblíběnější recept s cuketou: nakrájet na kolečka,obalit v trojobalu,osmažit,s tatarkou a brambory…nejlepší ![]()
tak dneska udělám jen polévku s nudlema a budou se dojídat zbytky
Já dnes vezmu děti do restaurace-to bude trapas
Jedeme teď k dr. a já ještě nemám uvařeno
Příteli koupím klobásku
![]()
U nas je kraval u kazdeho jidla.Dneska treba mel rano jen sunar(jeste ve trech letech).Potom v jogurtu zjistil,ze tam jsou nejake kousky(ovoce)takze to odmitnul a pak snedl jen pulku rohliku se syrem s kravalem.Prisli jsme s venku,tak sup na polivku to on jest nebude tu nema rad on chce cervenou a kdyz ma cervenou tak chce zase s nudlickama.Nakonec teda,ze je unaveny a jde spat.Ale kvuli toho,ze nic od rana nejedl,tak tu polivku musel snist a zase s brekem.A to tak mame kazdy den.No on je celkove totiz uknourany a urvany horsi jak rocni dite
![]()
my budem mít bramborovou kaši a rubu - nevím jestli na másle a nebo ji osmažím. A vývar, protože malý by ho jedl pořád, tak ho dělám dvakrát týdně..
Mám nový recept na buchtu tak asi i to
Já tedy už dceru nenutím, vím, že si umí říct, že je i vychytralá, takže chceš, Nechceš, tak nejes. Včera mi třeba snědla celou salátovou okurku a 2 rohlíky. A dneska snědla jen půlku jogurtu a k obědu to byla porce jak pro vrabce.
Ale do určitého věku jsem jí tedy tak trochu nutila, ať aspoň ochutná.
dcera 7let čuňuje snad u každého jídla takže jí nutím až když vidím že se jí nadavuje tak nemusí,zatím teda nepřišla na to jak to dávení nasimulovat,aby nemusela jíst
Já nenutím, jsou tak tvrdohůlaví, že když nechtějí, tak s nimi nic nepořídím. Ale nedostanou žádnou dobrůtku (ostatní si po o dají třeba moučník nebo zmrzlinu nebo pod) a další je až svačina, Ne že bych striktně dodržovala přesně 3 hodiny mezi jídly, ale prostě ne že za hodinu si přijmou škemrat o sušenky třeba. Jídlo od oběda sklízím po obědě, uklízím do lednice nepoužité a zbytky likviduju. Dřív jsem nabízela znovu totéž, ale skladovat třeba 4 talíře s polívkou a 4 s druhým jídlem mě strašně štvalo, do lednice se nevejdou a v teple je nechci nechávat. Takže co snědli, to snědli a holt smůla.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
U malinkých dětí je to něco jiného
Tak jsem chtěla vědět jak se to řeší jinde. 
Já mam špunty 6 a 7 let a mají „výmyšlecí“ období