Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hromnice: z brokolice měla naše malá při kojení prdy jak hrom. Ale už jí z ní polívečku
Takže být tebou, dám si jen trošku… ![]()
My dnes měli těstovinový salát s kuřecím masem, a zbylo i na zítra. ![]()
čau holky, asi se k vam nenapadně vetřu, vařim dennně pro mažela a dceru a už mi někdy dochází nápady ![]()
Vaření je koníček jako hrom, takže mě baví, ale někdy fakt newim ![]()
pryfish píše: čau holky, asi se k vam nenapadně vetřu, vařim dennně pro mažela a dceru a už mi někdy dochází nápady
Vaření je koníček jako hrom, takže mě baví, ale někdy fakt newim
Ahoj obdivuji lidicky kteri maji jako konicek vareni,pro me to je osobne trest
.
Jinak dneska cuketova polivka a hovezi gulas s testovinami ![]()
Ahoj ![]()
holky moje babička ne Slovensku vařívala hustou zeleninovou polívku a my ji vždycky jako děti jedli třeba 5× za den
Vařívám ji taky a všem moc chutná.Je jednoduchá a možná ji někdo děláte taky.
Cibule,mrkev,celer koř.petržel,se na trošce másla orestují osolí opepří+kmín,zaleje se vodou.Správně by se s tím měly orestovat i brambory,ale já je dávám až když se toto chvilku povaří protože pak jsou rozvařené a ostatní nedovařené.Kdo chce může si dát třeba kousek květáku,nebo kapustičku,ale nemusí být.)kdo chce může si dát masox)
V hrníčku si rozbijete vajíčko,do toho hrubou mouku s krupicí(když není krupice stačí hr.mouka)zamíchá se těstíčko na nočky které se do polévky zavařují když je zelenina uvařená.Oni se mírně rozvaří a polívku to jakoby zahustí.Krátce se povaří spolu,dochutí a ještě se tam sype zmražený zelený hrášek -až po těch nočkách.Zůstane krásně zelený a slaďoučký.Dobré taky je na minutku povařit kousek zelené papriky,snítku libečku.
No
když to po sobě čtu nevím jestli z toho bude někdo moudrý.
Je to ale veliká dobrota,vaříme mega hrnec nejmíň na dva dny.
ww píše:
GORINKO prosím prosím jak děláš cuketovou polévku?
Ahoj,asi tak jak zeleninovou.
Orestuji mrkev a pridam nakrajene brambory,cuketu,dneska jsem mela kedlubnu tak i tu jsem tam nakrajela,pak jsem tam prihodila hrstku cervene cocky(nemusi byt)a zahustila vlockami.Jo a zeleninovy bujon.Takze vlastne co dum dal.
No a musim uznat,ze se povedla Tygr uz ji snida ![]()
gorina píše:ww píše:Ahoj,asi tak jak zeleninovou.
GORINKO prosím prosím jak děláš cuketovou polévku?
Orestuji mrkev a pridam nakrajene brambory,cuketu,dneska jsem mela kedlubnu tak i tu jsem tam nakrajela,pak jsem tam prihodila hrstku cervene cocky(nemusi byt)a zahustila vlockami.Jo a zeleninovy bujon.Takze vlastne co dum dal.
No a musim uznat,ze se povedla Tygr uz ji snida
Moc děkuji
Takto taky vařím…kousek toho, hrstku toho, toto není tak dám támto… Cuketu mám v lednici, ale děti mi ji nechtějí jíst ![]()
Tak se zeptám tak všeobecně:
CO UDĚLÁTE KDYŽ VÁM DÍTĚ ŘEKNE ŽE JÍST NECHCE, PROTOŽE MU TO NECHUTNÁ? ![]()
my dneska mame kureci kousky a asi rukolovou polivku. Kupuju Apetit a varim hodne podle toho…
ww: kdyz mi dite rekne ze nechce (resp. proste odmita) odnesu a nenutim. Dalsi jidlo je svacina…
To je celkem často
Pokud je to polévka, dostane druhé jídlo, nebo naopak sní jen polévku. Pokud nic jiného není, tak nic dalšího nedostane, někdy sní třeba jen přílohu. Další jídlo je svačina za cca 3 hodiny.
Cuketu miluju, měli jsem zahrádku, ale zůstala EX, to jsme měli vlastní zdroje. Teď mi občas někdo ze sousedů cuketu nechá.
Polévku dělám jinou, jako by falešnou hráškovou.
Na tuku podusím cibulku, přidám cuketu na kostičky, zaleju vodou a povařím. Až změkne, udělám trochu zásmažky, osolím, opepřím, dám majoránku, zase chvíli povařím. Rozmixuju, přidám trochu smetany,dochutím česnekem a vegetou (nemusí být).
Na talířky pak přidám opečenou housku.
To já si zase cuketu dělám když mě honí mlsná takto: neoloupanou ji nakrájím na 1cm kolečka a zprudka osmažím na ol. oleji až se na ní začnou dělat hnědé puchýřky. Toť vše. Na talířku osolím, opepřím a jím s kysanou smetanou. Je to mňamka!!!! ![]()
prostě počká do svačiny, ale u nás teda malá pořád něco ukusuje
neřeším prostě ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat