Věcně uplakané miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101
14.8.18 18:32
@kompendium píše:
Zazili sme to iste. Pomohlo nam nositko a satka. Spociatku plakala aj tam, ale zistila som, ze som ju tam nemala spravne ulozenu. Ked som sa ju tam naucila spravne uviazat, vysla s nou po uviazani hned von, rychlo si zvykla a dni sme prezivali o 100% lahsie. Teraz ma 5 mesiacov a bez problemov ju uspim aj v posteli. Nikdy som nenechala vyplakat, resp. po kratkom case to vzdala, plakala cim dalej tym viac.

Prosím a poradila bys Mi jaký šátek pořídit? Teď máme Tulu nositko, ze zoufalství bych zkusila i šátek, jen vůbec tomu nerozumím :think:
Malá má 5 kilo, cca 62 Cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
14.8.18 18:36
@Chaloupa píše:
Ahoj všem maminkam,
Jsem už tak na dne, ze se musím vyzpovidat.
Mám 2 měsíční holčičku - vytouzene miminko.
Už od porodnice je plactivejsi, já jakožto prvorodicka od začátku hodně chovala - hlavně proto, ze ji moc trapily koliky. A tak se roztočil kolotoc.
Od té doby neusnula sama, jen nám v naruci. I tohle jsme akceptovali, říkali jsme si, ze jednou to přejde.
Jenže pak začala silné bojkotovat kočárek. Nemůžu s no vůbec vyjet ven. Vyžaduje uspat na ruce a pak až dat do kocarku. Pokud nevyhovim, je schopna rvat v kuse i dvě hodiny, nemůžu ji stejně nechat křičet, začne modrat a zalyka se.
Koupili jsme Tedy drahé nositko.
Jenže po několika marných pokusech vzdavame - řve, jen ji do nosítka usadim.

Jsme nesmírně zklamana, unavená, cítím se jako nejhorší matka, ze nic nezvladam - domácnost absolutně - cely den ji mám na rukách jinak řve.
Ven nemůžu bez cirkusu.
S moji mámou se jen hádáme - snaží se mi neustale,,radit” typu - nech ji rvat klidne dvě hodiny ona pak přestane.
Už opravdu nemůžu. Začínám si myslet ze jsem opravdu špatná matka. Není možné aby takhle porad hystericky plakala. Podotýkám ze zdravotně je v pořádku.

Všichni tvrdili, jak se to časem zlepší, ale čím starsi je, tím víc řve. Dělám opravdu 160%, ale vše přijde v nivec.
Nevím jak dal :,(

I moje tak rvala a trvalo to do konce 3 mesice. Mela koliku to byl ten duvod. Rada se nosila vertikalne jak jsem ji polozila lezet brecela.Pomahalo nam vozit ji po kaminkoch nebo nekde kde je spatny teren. Klid zacal az v momente kdy se naucila otacet.Kapky zadne nepomahali co mela rada je vecer koupel a cviceni na prdiky. Vydrzte az se miminko zacne otacet zlepsi se to. Nejhorsi pro me byl hlavne 2 mesic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kompendium
14.8.18 18:38

My sme zacinali so satkou Didymos prima, dobre sa dotahuje, pre 2 mesacne mimco uvaz kriz s kapsou uvnitr, velkost resp. delka satky podla Tvojej konfekcnej velkosti, na strankach je tabulka. Odporucam skupinu na Facebooku Nosime deti, da sa tam o vsetkom poradit. Videa su na youtube.

• Citovat
  • Upravit
101
14.8.18 18:45
@rena621 píše:
I moje tak rvala a trvalo to do konce 3 mesice. Mela koliku to byl ten duvod. Rada se nosila vertikalne jak jsem ji polozila lezet brecela.Pomahalo nam vozit ji po kaminkoch nebo nekde kde je spatny teren. Klid zacal az v momente kdy se naucila otacet.Kapky zadne nepomahali co mela rada je vecer koupel a cviceni na prdiky. Vydrzte az se miminko zacne otacet zlepsi se to. Nejhorsi pro me byl hlavne 2 mesic

Dekuju za slova útěchy. Musíme to nějak vydržet, moc si přeju, aby to byla holka do nepohody a nebyla ujecena a uplakana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
14.8.18 18:49

@Chaloupa prejde to. Co bych dala za to, kdyby se ted to dvoulety torpedo na chvilku zklidnilo a pritulilo se :mrgreen:. Vzdy jsem cetla, ze to prejde, at si to uzivam a byla netrpeliva az budu mit volbe ruce. Ale ono tp fakt utece…

• Citovat
  • Upravit
7601
14.8.18 18:51

@Chaloupa moje dcera vyla strasne uplakané miminko, nechtela byt v kocarku, nechtela usinat sama, spat sama, proste nic.. byla sem silene zoufala. Ted je ji pet a je to to nejuzasnejsi dite co me kdy mohlo potkat, je mym partakem uz od dvou let :srdce: vydrzet, i kdyz to ted vypada, ze to snad nikdy neprejde, vrátí se ti to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
14.8.18 18:58

Jsou jí dva měsíce, to chce pevné nervy, děláš to dobře. Já první tři měsíce měla malého v zavinovačce v náruči, seděla na gauči a četla si knížky. Prostě potřeboval moji blízkost, tak šlo všechno stranou… Na rady, že dítě rozmazlíš, že mimina řvou, protože nic jiného neumí, že si posílí plíce… jsem byla alergická a taky jsem o sobě pochybovala. Pak se to zlomilo, navíc dítě potřebuje cítit bezpečí a to, že jsi tu pro něj, takže čím víc mu vyjdeš vstříc, tím kratší a klidnější období bude, prostě vydrž a dělej všechno pro malou. Jo a podle výzkumů jsou děti, které se do roka nenechávaly vxplakat výrazně klidnější a pláčou méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.8.18 19:01

Jako bys psala o me prvorozene. Jak pisou holky..musis vydrzet. U nas se to taky zlomilo ve 4.mesici. Jinak nam hrozne pomahalo hodit do satku/nositka, zapnout stredne hlasite rytmickou hudbu ( u nas to bylo ZZ Top :lol: ) chvilku se pohupovat a mala byla do 10 min tuha :mrgreen: jibak s tim kocarkem - mala je breznova, ze zacatku v kocarku super ale priblizne v kvetnu jak zacaly vedra, tak ho drsne odmitala do 7.mesice, nez zas bylo chladno..bylo to peklo ale prezilo se to..prezijete to taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.18 19:04
@Chaloupa píše:
@janickaIII
Já vím ze si sem jdu pro radu a pak ji odmítám, ale já nejsem proste nějak přesvědčena o metodě nechat vyrvat
Pana Estevilla nemusím :nevim:
Takovou metodu proste musel zákonitě vymyslet chlap… tohle by ženskou nenapadlo

Já bych to taky neudělala. Zkus s tím přestat bojovat, přijmi, že potřebuje tvou náruč a dopřej ji to. Na domácnost se vykašli, ta ti neuteče. Střídejte se s manželem a pomáhejte si ať můžete i odpočívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
14.8.18 19:04

Jo, pak ještě k nošení, jak jí to vyhovuje? Jestli vertikálně, tak ji zvykej na nosítko postupně. Polož ji na nosítko a chovej s ní, nebo jí ho dej pod zadeček, ty zapnuté kolem pasu, ale dál chovej…pak jí ani nepřijde divné, že si to zapneš na ramena. Já měla nejdřív šátek moby a malému vyhovoval úvaz kolébka, to bylo jako v náruči. A zase, nejdřív jsem pod ním ruce fakt měla, až pak ho pouštěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
14.8.18 19:05

Mame to taky za sebou. Je to narocne,chapu ten stres a zoufalstvi,taky jsem si rikala,ze jsem si dite vubec nemela porizovat…dobra zprava je,ze to opravdu prejde casem. Nosit a nosit,pravidelne se snazit uspat,aby nebyla pretazena a pevne nervy. Jit si lehnout,kdyz usne a na domácí práce se vykaslat. A hlavne delej jen to,co ty povazujes za dobre a spravne. 2 mesicni miminko nechat vyplakat je dle me opravdu mimo misu. Preji hodne trpelivosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
14.8.18 19:08
@bartoel1 píše:
Jsou jí dva měsíce, to chce pevné nervy, děláš to dobře. Já první tři měsíce měla malého v zavinovačce v náruči, seděla na gauči a četla si knížky. Prostě potřeboval moji blízkost, tak šlo všechno stranou… Na rady, že dítě rozmazlíš, že mimina řvou, protože nic jiného neumí, že si posílí plíce… jsem byla alergická a taky jsem o sobě pochybovala. Pak se to zlomilo, navíc dítě potřebuje cítit bezpečí a to, že jsi tu pro něj, takže čím víc mu vyjdeš vstříc, tím kratší a klidnější období bude, prostě vydrž a dělej všechno pro malou. Jo a podle výzkumů jsou děti, které se do roka nenechávaly vxplakat výrazně klidnější a pláčou méně.

Přesně tak :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
14.8.18 19:12

Satek bude lepsi, lip se miminku prizpusobi. Ja mela tez drazdivku, ale k tomu nekontaktniho. Preslo ho to v 8 mesicich, kdy se rozlezl. Od te doby to bylo super. Ted mam rok a pul holcicku, do roka si hrala sama, za to ted se ode me nehne. Kazde dite je jine, chodi to v ruznych obdobich, jednou bude lip, pak bude hur. Nejlepsi je prijmout, jak to je a nebojovat proti tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
14.8.18 19:14

Jeste pokud jde o domacnost, tak me kamaradky objevily bud domovy duchodcu, co rozvazi jidlo nebo chodi do jidelny do krabicek. Uklid neutece. Jen takovy maly tip, mne to u prvniho nenapadlo a pomohlo by mi to aspon z casti :).

• Citovat
  • Upravit
36
14.8.18 19:24

Asi moc neporadím, ale aspoň útěchu, že některá miminka prostě nejsou v kočárku šťastná. Mám tři děti, první dvě vyrostly v kočárku na zahradě, takže jsem očekávala se třetím totéž. No první položení do kočárku - řev, řev. A nezlepšilo se to. Když jsme vyšly ven, tak sousedi vykukovali z oken, co se děje. Babičky taky radily nechat vyřvat, že jsem jí to naučila já. Ale ani po dvou hodinách řev neustával. Navíc jak píšeš, několikrát jsem jí musela vyndat, protože se dusila slzami. A jediný přínos vyřvávací metody byl ten, že plakala už při odemykání kočárkárny :-) A to jí taky byly dva měsíce. Nevím, co jí tak vadilo, jestli horko, je narozená v červnu, nebo se tam prostě necítila dobře. Takže když už jsem s ní musela třeba na nákup, tak jedině ve vajíčku, odtud viděla, takže na chvilku byl klid. Šátek by možná zabral, ale s tím nemám zkušenosti. V zimě na chvilku kočárek vzala na milost, ale jen když spala, jak se vzbudila, tak okamžitě zase řev. A v devíti měsících se naučila z něj vylézat, i když byla připoutaná. Navíc to je malý ďáblík, který neví, co je sedět, takže o několikahodinových procházkách nemohla být řeč. Chtěla lézt, zkoumat. A dneska rozhodně už uplakané dítě není. Vlastně tak od těch třech měsíců, co se naučila přetáčet, hrát si s hračkami, tak bylo po pláči. Dneska jsou jí čtyři roky, je teda pořád hrozně akční a neunavitelná a neposedí. Držím palce, vydrž, až budeš mít doma puberťáky, budeš ještě s láskou vzpomínat na dny, kdy je trápily jenom prdíky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí