Věcně uplakané miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5283
14.8.18 19:33

Jako bys psala o moji druhorozene. Je ji uz pul roku a zlepsilo se to, ale ne o moc. Treba ted uz hodinu rve. Ja zaboha nevim co s ni :mrgreen:. Ale beru to uz tak nejak sportovne. Stejne s tim nic neudelame. Mam jeste dvouletacku a to je zase jiny torpedo. Nedavno mela obdobi vzdoru, to jsem myslela, ze nebudu. S tema detma neni klid nikdy :mrgreen:. Hod se do pohody, nic vic pro to ditko udelat nemuzes. Cim vic jsi na nervy, tim horsi to je. Drzim palce a ver, ze v tom nejsi sama :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
14.8.18 19:58

Teda holky vy jste mě vážně všechny se svými příběhy dodaly opět dost odvahy a síly se nevzdat
Budu dal doufat ze se to proste jednou zlomí a bude lépe
Třeba v osmnácti :mrgreen:
Strašně moc děkuji vám všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
14.8.18 20:13

Nechat vyplakat je blbost.Takový drobeček potřebuje cítit máminu blízkost .Ty musíš být psychicky v pohodě.Pokud jsi nervózní ,vzteklá tak se malá neuklidní.Takže radim šátek.Když malá usne jsi na řadě Ty!!!!Jdi jíst,spát nebo prostě dělej cokoliv při čem zrelaxuješ.Neřeš,že je doma bordel a prázdná lednice.Prioritou jsi Ty.Když budeš v pohodě,bude i malá.A nezapomínej zaúkolovat i tátu,zvládnete to.Tohle období přejde cca po 3měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
14.8.18 21:17

2 mesicni holcicka potrebuje naruc, ve 3-4 mesici se to zlomi kdyz zacne vic vnimat, lepe uvidi a zacne chytat hracky do ruky. Do te doby musite vydrzet.my sme taky houpali klidne i do 2 do rana na gymnastickym mici jsme sedeli a houpali. Rozhodne nepouchej kecy ze by si dite zvykalo na neco nebo ze ji tak ucis,.nebo ze je vypocitava a sama si to vyzaduje. Je to jeste hodne male miminko aby takhle premyslelo. Vyzaduje co potrebuje. Hold kazde dite je jine, ale naruc by jste ji nemeli odpirat muze to mit negativni dusledky ktere se projevi az bude starsi napriklad horsi separacni uzkost kterym si deti prirozene prochazeji. Do urciteho veku dite vnima sebe a matku jako jednu osobu. Az dite zacne poznavat sebe same a vnimat se jako jednu osobu a matku druhou osobu zacne se to projevi at vztekanim napr.u oblikani a tak…dej svemu diteti co potrebuje. Hold nektere deti toho vyzaduji vice nektere mene,ale odpirat by se jim nemelo. Neboj nic netrva vecne, zlomi se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
15.8.18 00:30
@Chaloupa píše:
Dekuju za slova útěchy. Musíme to nějak vydržet, moc si přeju, aby to byla holka do nepohody a nebyla ujecena a uplakana.

Ja to prezila a prezijes i Ty. Vim jak Ti je. Rodina mi porad rikala ze neco delam blbe a nebyl nikdo (az na manzela) co by me uklidnil. Dite se da rozmazlit az od 6 mesice. To ze nosis detatko delas dobre. Chce byt u Tebe zna tvuj hlas a vi ze je v bezpeci.I dospelaci kdyz maji zacpu tak jim to neni prijemne a co takove miminko co jeste neumi mluvit? Jasne,ze breci a je jasne ze u Tebe mu je nej.Nesnasim nazory ze deti se maji nechat vybrecet. To rikaj matky co maji spokojene deti. Kazde miminko je jine a kdyz ma bolesti nenecham ho v koute trpet.Ty jsi maminka a sve dite znas vis co je pro nejlepsi a delas vsechno dobre. Drzime prsty at to obdobi skonci a at miminko zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.8.18 01:06
@rena621
@rena621 píše:
Ja to prezila a prezijes i Ty. Vim jak Ti je. Rodina mi porad rikala ze neco delam blbe a nebyl nikdo (az na manzela) co by me uklidnil. Dite se da rozmazlit az od 6 mesice. To ze nosis detatko delas dobre. Chce byt u Tebe zna tvuj hlas a vi ze je v bezpeci.I dospelaci kdyz maji zacpu tak jim to neni prijemne a co takove miminko co jeste neumi mluvit? Jasne,ze breci a je jasne ze u Tebe mu je nej.Nesnasim nazory ze deti se maji nechat vybrecet. To rikaj matky co maji spokojene deti. Kazde miminko je jine a kdyz ma bolesti nenecham ho v koute trpet.Ty jsi maminka a sve dite znas vis co je pro nejlepsi a delas vsechno dobre. Drzime prsty at to obdobi skonci a at miminko zdrave.

Je to úplně přesně, jak píšeš. Nejvíce jsem zklamana ze svého okolí - kde na mou hlavu padají tyhle ošklivě poučky a rady, nejvíce mě to mrzí od me vlastní mamy, jinak jsme měli vztah super ale jakmile dojde na tohle, jde do tuhého.
A muž je mi v tomhle oporou - zástava stejný názor a postoj.
Ještě jednou děkuji za milá slova
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4037
15.8.18 07:35

@Chaloupa Nechat „vyrvat“ je pekna blbost. Sem na tyto reci fakt alergicka. Takze je fajn ze si proti. Dite totiz nebreci ale krici. A co se deje s nama kdyz kricime? Nervujeme se. Jaky dopad to asi bude mit na dite kdyz se bude porad takhle nervovat a kricet? Poroste z nej peknej nervak. Jeji narek nemusi byt hned ze si neco vymrcuje,ono ve dvou mesicich to ani neni dost mozne. Muze se ji jen neco nelibit. Pokud place kdyz lezi,nemuze ji trápit neco…napada me treba,jak je casto na rukach(pozor na sedacku,taky to kulati zadicka a pak muze plakat v leze) ma spatnou polohu zadicek a jak ji polozis muzou ji bolet. Co na brisku? Dalsi vec, nabastena napita dostatecne? Nebo ji davas co urcuji tabulky? Davas vodu,cajik? Jaky? Pokud ano zkusit dat jiny. Co brisko? Neboli? Dalsi, co obleceni? Avivaz,prášek… Nekouse ji? Muze to byt opravdu jen prkotina. Nebo ji neco trapi. Chce ji sledovat. A ze ji nosis, ma rada tvou pritomnost. To kazde miminko. Delas vse tak jak se ma neboj,co ji trapi zjistis,jen ji vice pozoruj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
15.8.18 07:50
@Poiu píše:
@Chaloupa Nechat „vyrvat“ je pekna blbost. Sem na tyto reci fakt alergicka. Takze je fajn ze si proti. Dite totiz nebreci ale krici. A co se deje s nama kdyz kricime? Nervujeme se. Jaky dopad to asi bude mit na dite kdyz se bude porad takhle nervovat a kricet? Poroste z nej peknej nervak. Jeji narek nemusi byt hned ze si neco vymrcuje,ono ve dvou mesicich to ani neni dost mozne. Muze se ji jen neco nelibit. Pokud place kdyz lezi,nemuze ji trápit neco…napada me treba,jak je casto na rukach(pozor na sedacku,taky to kulati zadicka a pak muze plakat v leze) ma spatnou polohu zadicek a jak ji polozis muzou ji bolet. Co na brisku? Dalsi vec, nabastena napita dostatecne? Nebo ji davas co urcuji tabulky? Davas vodu,cajik? Jaky? Pokud ano zkusit dat jiny. Co brisko? Neboli? Dalsi, co obleceni? Avivaz,prášek… Nekouse ji? Muze to byt opravdu jen prkotina. Nebo ji neco trapi. Chce ji sledovat. A ze ji nosis, ma rada tvou pritomnost. To kazde miminko. Delas vse tak jak se ma neboj,co ji trapi zjistis,jen ji vice pozoruj.

Jsme na UM, bohužel se nám kojení nepovedlo, jak jsou teď horka tak čaj dáváme.
Bříško nás trápí hodně, to většinou poznám když bolí.
Venku je problém ze nechce být v kocarku pokud nespi - place.
Takže musím vyndat, uspat na ruce a pak až jedu. Je to pro mě docela stres, stojím uprostred cesty a uspavam dítě na ruce. Mezitím projede asi 8 kocarku s miminkama které spinkaji :zed:
Jinak mas pravdu - začnu si víc všímat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4037
15.8.18 08:07

@Chaloupa Jake UM davas? Nezkousela si vymenit za jine? A cajik? Problem muze byt prave tady. S tim kocarkem,muze to byt uz tema zadickama nebo jen tim ze chce usinat s mamou. U nas kocarek tez stoji na chodbe a prasi se na nej. A ted jak byly ty horka sem ho ani neoprasovala. Jeste me napadlo,horko ci zima. Bohuzel se spousta mamin drzi vety,o jednu vrstvu vic nez mam sama. No pak se mimca pari ve vedrech v bodyckach s ponozkama. Pak me jeste napadlo, jak casto koupes? Neplace ti treba po koupeli? Voda v ouskach taky dokáže pekne potrapit. Hlavne se dej do pohody i ty,vystresovana maminka to nevědomky prenasi i na mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4037
15.8.18 08:35

@Chaloupa Jeste me napadla jedna vec,cim mazes dupinu? Ono ac sou kremy na to urcene muzou ji vadit. Preci jen holcicka je citlivejsi. I dokonce nektera mimca nemaji rady mokre plinecky,jak se jednou vycuraji a plinka neodvadi poradne vlhkost tak placou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
15.8.18 09:22
@Chaloupa píše:
Ahoj všem maminkam,
Jsem už tak na dne, ze se musím vyzpovidat.
Mám 2 měsíční holčičku - vytouzene miminko.
Už od porodnice je plactivejsi, já jakožto prvorodicka od začátku hodně chovala - hlavně proto, ze ji moc trapily koliky. A tak se roztočil kolotoc.
Od té doby neusnula sama, jen nám v naruci. I tohle jsme akceptovali, říkali jsme si, ze jednou to přejde.
Jenže pak začala silné bojkotovat kočárek. Nemůžu s no vůbec vyjet ven. Vyžaduje uspat na ruce a pak až dat do kocarku. Pokud nevyhovim, je schopna rvat v kuse i dvě hodiny, nemůžu ji stejně nechat křičet, začne modrat a zalyka se.
Koupili jsme Tedy drahé nositko.
Jenže po několika marných pokusech vzdavame - řve, jen ji do nosítka usadim.

Jsme nesmírně zklamana, unavená, cítím se jako nejhorší matka, ze nic nezvladam - domácnost absolutně - cely den ji mám na rukách jinak řve.
Ven nemůžu bez cirkusu.
S moji mámou se jen hádáme - snaží se mi neustale,,radit” typu - nech ji rvat klidne dvě hodiny ona pak přestane.
Už opravdu nemůžu. Začínám si myslet ze jsem opravdu špatná matka. Není možné aby takhle porad hystericky plakala. Podotýkám ze zdravotně je v pořádku.

Všichni tvrdili, jak se to časem zlepší, ale čím starsi je, tím víc řve. Dělám opravdu 160%, ale vše přijde v nivec.
Nevím jak dal :,(

znam znam. Jsem tu na emeiminu za kolovratek, kudy chodim tudy vypravim, jak jsem se mela zcvoknout z nasi male, rvala nonstop cely den. Ja nosila nosila, cele dny a noci.

Na tohlr v podstate neni rada. U nas nepomahal kocarek, nepomahalo nositko, ani houpatko. Vyrostla z toho. Je se treba obrnet trpelivosti.

Jinak co se domacnosti tyce, uklizela jsem pozde vecer, nebo kdyz 20min spala, tak jsem na to vlitla a zaprahla jsem manzela. Bud iklizel on, nebo se venoval male a ja mela uklid jako terapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí