Vedro a koupaliště s mimčem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
2.7.15 13:54

A kdybych musela na koupák, vzala bych bazének s sebou a v kyblíku tam nanosila vodu z kouhoutku ze záchodů a ráchala i na koupáku. určitě bych to mimino nedržela v tomhle vedru na suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.7.15 13:55
@terinka4444 píše:
tak já nevím, my na veřejné koupaliště nechodíme, máme svůj bazén nebo jdeme k rybníku a tam i tam bych stopro půlročáka ve chvíli, kdy je 30 stupňů ve stínu, normálně ráchala.

ono je to asi fakt jak kde. U nás aquapark a to je fakt pro otrlé.. :zed: a rybník kvete už v květnu :lol: já ráchám prcka v bazénku na balkoně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.7.15 14:16

@Jana206 tříleté nemusíš být u ruky? 8o si nedovedu představit, že bych stejně starého syna nechala cachtat samotnýho.. :nevim:
jinak na koupaliště bych nevzala.. z toho samého důvodu, co píše @martina.se.. k rybníku klidně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
2.7.15 14:18

Taky jsme chodili ve vedrech temer denne k pisniku, a prte melo bazenek na brehu (jeste jsme vezli 10 litrovy kanystr s pitnou vodou do bazenku :oops: :mrgreen: ). A pulrocni uz neni zadnej novorozenec, tam uz bych i uvazovala o normalnim koupani - s druhatkem jsme byli v 10 mesicich 10 dni v termalech a koupala se denne, je hroznej vodomil a potapka uz od mala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.7.15 14:22
@terinka4444 píše:
Půlroční mimčo já osobně už bych s klidem poráchala i ve vodě. Zvlášť v takovém vedru, moje půlroční dítě mělo na zahradě bazének a v tom se ráchala celé dny, když bylo horko. A nesmírně se jí to líbilo.

tak u nás se rácháme v řece:-) Mimino tedy jenom lehce nebo podle toho co snese..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.7.15 14:52
@Tamtama píše:
@Jana206 tříleté nemusíš být u ruky? 8o si nedovedu představit, že bych stejně starého syna nechala cachtat samotnýho.. :nevim:
jinak na koupaliště bych nevzala.. z toho samého důvodu, co píše @martina.se.. k rybníku klidně..

3 letýho v brouzdališti jsem taky klidně nechávala cachtat samotnýho a já seděla na břehu a koukala na něj. Takže si dovedu představit mít na tom břehu bazének a v něm kojence.

• Citovat
  • Upravit
44228
3.7.15 06:06
@terinka4444 píše:
Půlroční mimčo já osobně už bych s klidem poráchala i ve vodě. Zvlášť v takovém vedru, moje půlroční dítě mělo na zahradě bazének a v tom se ráchala celé dny, když bylo horko. A nesmírně se jí to líbilo.

V bazénku ano, ve veřejném koupališti bych ji nenamočila. Letní děti jsem pustila do veřejného dětského bazénku v roce a kousek, taky jsem z toho neměla dobrý pocit. Když jsem viděla, jaké děti se tam koupaly, některé jen plavečky místo plavkové plenky(spousta dětí se do té vody vyčurala, voda tuto reakci spouští přirozeně).Další věc je chlór, který vysušuje pokožku. Zakladatelka psala o veřejném koupališti, doma bych s klidem taky bazén napustila, ale nemáme tu možnost. Jedna z dcer měla tenkrát bezprostředně v roce po návštěvě koupaliště střevní virozu.

Co se týče přírodních vod, tam jsou zase nebezpečí řasy, pomnožené sinice, spíš až v půlce sezony. Půlroční bych tam taky nenamočila. Měla jsem co dělat, abych tam pustila starší děti. Nedělá mi dobře, že v jedné vodě se koupou ony, plavou ryby, lidi posílají koupat psy a jezdí parníky(např. Brněnská přehrada).Do naší přírodní říčky je pouštím, doma důkladně myjeme.

Miminu bych napustila nafukovací bazének z domácího kouhoutku, ale jinde bych ho nekoupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.7.15 06:07
@terinka4444 píše:
A kdybych musela na koupák, vzala bych bazének s sebou a v kyblíku tam nanosila vodu z kouhoutku ze záchodů a ráchala i na koupáku. určitě bych to mimino nedržela v tomhle vedru na suchu.

U nás na koupácích není potřeba tahat vodu ze záchodů, volně v areálu jsou kohoutky s pitnou vodou, takže klidně odtud. A jestli bych táhla s sebou bazének a dala miminku vodu, by záleželo na tom, jestli by se mnou šla další dospělá osoba(třeba kamarádka s většími dětmi, která nemá mimino nebo malé batole),abychom se nějak prostřídali.
Ono jít na veřejné koupaliště jen sama matka si miminem a dejme tomu dalším dítětem, které ještě neumí plavat, není žádný med, na to je tam uhlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.7.15 06:16
@Tamtama píše:

Na tříletou jsem se už vloni, ve dvou letech, dívala z břehu. Byla jsem těhotná a potřebovala jsem být ve stínu. Ono je fajn, že tam sedí spousta mamin, spousta je jich známých(nejsme tak velké město).Ve dvaceticentimetrové vodě snad nespadne a neutopí se. Seděla a přelévala si vodu v kyblíčcích :)

Hodně záleží, jak je to koupaliště řešené, kolik tam chodí lidí, jestli jde ta mamina sama. Zároveň musím mít přehled i o starších dětech, které sice už umí plavat, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.7.15 16:15
@Jana206 píše:
V bazénku ano, ve veřejném koupališti bych ji nenamočila. Letní děti jsem pustila do veřejného dětského bazénku v roce a kousek, taky jsem z toho neměla dobrý pocit. Když jsem viděla, jaké děti se tam koupaly, některé jen plavečky místo plavkové plenky(spousta dětí se do té vody vyčurala, voda tuto reakci spouští přirozeně).Další věc je chlór, který vysušuje pokožku. Zakladatelka psala o veřejném koupališti, doma bych s klidem taky bazén napustila, ale nemáme tu možnost. Jedna z dcer měla tenkrát bezprostředně v roce po návštěvě koupaliště střevní virozu.

Co se týče přírodních vod, tam jsou zase nebezpečí řasy, pomnožené sinice, spíš až v půlce sezony. Půlroční bych tam taky nenamočila. Měla jsem co dělat, abych tam pustila starší děti. Nedělá mi dobře, že v jedné vodě se koupou ony, plavou ryby, lidi posílají koupat psy a jezdí parníky(např. Brněnská přehrada).Do naší přírodní říčky je pouštím, doma důkladně myjeme.

Miminu bych napustila nafukovací bazének z domácího kouhoutku, ale jinde bych ho nekoupala.

koupací plínky ale moč nezadrží, ne? Jen bobek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.7.15 19:03

@hofka Já myslím, že většinu zadrží. Jsou udělané tak, aby byly neprodyšné a gumička okolo nožiček pevná. Ale nědělám si iluze, taky trochu proteče, rozhodně ne vše, jako u plaveček.

Shrunu svůj názor asi tak.Na koupaliště s miminkem chodím hlavně k vůli starším dětem, jinak není o co stát. My chodíme na takový lidový koupák, kde to není ještě tak hrozné, jakože by byla hlava na hlavě, ale s miminem bych určitě u bazénu nestála. Kdybych měla jen mimčo, sednu si na celý den do parku s knížkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.7.15 19:29

@Jana206 u plen na koupání proteče všechno, mají zachytit jenom bobek.

• Citovat
  • Upravit
17472
3.7.15 20:43

@lucenka a není pak teda nehygienický plavání s miminama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
3.7.15 21:12

@Tamtama Ne,tam se bazén pravidelně čistí a mají na to zvláštní předpisy, to bys měla vědět :nevim: Je rozdíl bazén, který je určen pro plavání s miminama a normální veřejné koupaliště 8o Musí splňovat jiné hygienické normy, s veřejným koupákem se nedá srovnávat.

Hele, a neslovíčkař :D. Nejsme žádní outlocitkové, moje starší dcera se už v roce válela v pískovišti, ještě neuměla chodit, ale přece nebudu se staršími dětmi sedět doma. Sedět v kočáře ji nebavilo, tak jsem ji vypustila.Ale prostě odsud posud. Nemyslím si, že je vhodné koupat půlroční miminko ve veřejném koupališti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.7.15 22:00
@Jana206 píše:
@Tamtama Ne,tam se bazén pravidelně čistí a mají na to zvláštní předpisy, to bys měla vědět :nevim: Je rozdíl bazén, který je určen pro plavání s miminama a normální veřejné koupaliště 8o Musí splňovat jiné hygienické normy, s veřejným koupákem se nedá srovnávat.Hele, a neslovíčkař :D. Nejsme žádní outlocitkové, moje starší dcera se už v roce válela v pískovišti, ještě neuměla chodit, ale přece nebudu se staršími dětmi sedět doma. Sedět v kočáře ji nebavilo, tak jsem ji vypustila.Ale prostě odsud posud. Nemyslím si, že je vhodné koupat půlroční miminko ve veřejném koupališti.

syn se válel v pískovišti hned jak začal lézt, to vyšlo akorát na léto asi 8měsíční a vídám toto běžně, ono co s nimi, tak ať si něco okouknou, osahají, i tu vodu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí