Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny, co čtou:) Měla bych dotaz jestli při výběru Vaši dovolené koukáte na to aby tam bylo vyžití pro děti? At je to v místě ubytování nebo i v okolí? Máme v tomto s manželem trochu jiný názor, takže mě zajímá, jak to mají jiné rodinky. Já při výběru koukala aby bylo něco v Penzionu a okolo něj, jako dětské hřiště, dětský koutek atd. Máme děti 2 a 5 let. Děkuji za reakce.
@asiris píše:
Zdravím všechny, co čtou:) Měla bych dotaz jestli při výběru Vaši dovolené koukáte na to aby tam bylo vyžití pro děti? At je to v místě ubytování nebo i v okolí? Máme v tomto s manželem trochu jiný názor, takže mě zajímá, jak to mají jiné rodinky. Já při výběru koukala aby bylo něco v Penzionu a okolo něj, jako dětské hřiště, dětský koutek atd. Máme děti 2 a 5 let. Děkuji za reakce.
já koukám, jestli je blízko pláž, kde se opaluje nahoře bez, abych mohl čumět, když děti staví hrad z písku
@asiris Ano, je to priorita. Pokud by tam pro děti nic nebylo, vůbec bych tam nejela
@asiris ne… jezdíme všude možně, kdybychom měli být omezeni jen dětským vyžitím, asi by těch možností nebylo zrovna moc… a určitě ne tam, kam jezdíme… ![]()
Bez detskeho zazemi tam proste nepojedu (mame 2 deti, 4 a pul + rok a pul)
uz jenom proto, ze kdyz penzion/hotel detske vybaveni nema, tak tam asi deti nejezdi, tudiz tam jezdi bezdetni nebo treba lidi co nechaji deti doma… takze by nasi unudeni prckove bez moznosti zabavy asi zneprijemnili minimalne kazde jidlo vsem okolo.
@Regina Hero píše:
@asiris ne… jezdíme všude možně, kdybychom měli být omezeni jen dětským vyžitím, asi by těch možností nebylo zrovna moc… a určitě ne tam, kam jezdíme…
Nojo, ale představ si, když se ti na dovolený nudí čtyři děti
![]()
@Antonie Bolavá to moc neznám… vždycky se najde nějaká zábava, třeba v sedle mezi Boge a Theti holky sbíraly ze země vystřílené patrony ![]()
@Regina Hero píše:
@Antonie Bolavá to moc neznám… vždycky se najde nějaká zábava, třeba v sedle mezi Boge a Theti holky sbíraly ze země vystřílené patrony
Tak to je ale zase umění ty děti zabavit
To já bohužel moc neumím, takže houpačky, klouzačky a spol. jsou moje záchrana ![]()
Ani ne..mám městský děti, takže hřiště znají důvěrně..byli jsme teď v Tatrách, až v půlce pobytu jsem zjistila, že to co se tvářilo jako hřišťátko patřící soukromníkům, hotelům, je veřejné hřiště, šli jsme tam…hřištěm protéká potůček, děti si průlezek ani nevšimli, a já zatlačovala slzy dojetí, když jsem svoje děti poprvý viděla skákat přes potok
prostřední je šílená lemra, skoro nic neujde, takže na procházky chodíme jen po asfaltu..po zážitku z dovči to teda hodlám napravit ![]()
Tak urcite. Na plazi bereme kyblicky a tak, ale hotel si vzdycky vybereme se skluzavkou a detskym koutkem.
Pristi rok si asi letni dovolenou rozdelime a pojedeme na tyden sem http://www.jet2holidays.com/…ates-village?…|santa-ponsa&utm_content=desktop|meta&utm_campaign=69653|4275172
Ano. Vzdy koukam, aby mel hotel krome plaze vhodne pro deti take skluzavky, tobogan a spol.
Ahoj, no jak se to vezme. Byli jsme s dětmi v Chorvatsku (nejmaldší měl 5) a neřešili jsme nějaká hřiště. Asi tam žádné nebylo. Nevím. Však je tam voda, máme pomůcky do vody a bylo odkud skákat do vody, takže děti spokojené.
Jednou jsme si půjčili šlapadlo s klouzačkou.
Jen výlet lodí jsme přizpůsobili dětem, aby nebyl příliš dlouhý (já bych raději delší) a oni se na lodi nenudili.
A u nás se taky nedíváme, jestli je v okolí nějaké hřiště. Ale u nás je hřiště snad všude.
Nekoukám. Stejně jezdíme výlety, do hotelz se chodíme jenom vyspat. Takže tam nic pro kluka nepotřebuju. U moře jsem schválně vybírala hotel bez dětských atrakcí, protože jinak bych ho do moře nedostala.
Edit. Asi dost záleží na temperamentu dítěte, jak rodiče zvládají výchovu.
Příspěvek upraven 01.07.15 v 06:08
Naše děcka se vždycky přizpůsobí nám, ale jsme hodní, a jak někde zahlídneme hřiště, vypustíme je.