Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
chtěla bych vyrazit s klukama ( 5 a 2) na dovolenou sama… vzhledem k tomu, že syn neustále básní o moři… chci ho vzít k moři - jenže…
máte někdo zkušenosti?
Známá dojela minulý týden od Baltu - ne, fakt se nekoupala…zima, vítr, poslední dny i déšť…
díky za zkušenost… jj toho se právě bojím…jestli není lepší vyrazit na Lipno než k moři ![]()
A co třeba sever Itálie? To si myslím, že bude daleko lepší ![]()
@Krasavicaa obávám se, že to nebude ve finančních možnostech této maminky, jinak by se asi neptala…
a máš prosím nějaký tip? Já se vůbec v tom nevyznám
… upřímně nechci, aby cesta byla daleko, proto jsem zvolila to Německo…
V německu je obecně zima, vítr… pár hezkých dní za sezónu se najde ale je to taková sázka do loterie, s jižními moři nelze srovnat. Když co nejblíž, tak třeba nějaký kemp na Istrii, to je o nějakých 200 km dál, ale moře bude určitě použitelnější, nižší ceny jsou většinou od posledního týdne v srpnu.
@truelly píše:
@Krasavicaa obávám se, že to nebude ve finančních možnostech této maminky, jinak by se asi neptala…
Nevím jaký má rozpočet ![]()
@Anonymní píše:
@Krasavicaaa máš prosím nějaký tip? Já se vůbec v tom nevyznám… upřímně nechci, aby cesta byla daleko, proto jsem zvolila to Německo…
Na Severu Itálie jsem nikdy nebyla
Jezdíme do Kalábrie, což už je hodně daleko. Ale vím, že hodně lidí s dětmi jezdí do Caorle. https://cs.wikipedia.org/wiki/Caorle Není to daleko. Byl tam i jeden známý a říkal, že se dají dobře sehnat apartmány, nebo pak je možnost stanování v kempu, což je asi ta nejlevnější varianta…
Ale je to cca o 300-350km dál než ten Balt ![]()
V Chorvatsku jsem kdysi dávno byla na ostrově Krk, v kempu právě a bylo to celkem ok
A fakt za pár korun ![]()
Taky si myslím, že sever Itálie bude lepší…i cenově (pokud by jeli mimo sezonu) to nebude o nic moc dražší.
Moře bude určitě studený, protože je zima i tady.My jezdíme Polsko, najedeš na dálnici a jsi tam stejně jako v Německu. Je tam levněji a letoviska jsou opravdu krásný. Naposledy jsme byli v Pobierowo a opravdu super. Nejlepší jet k Baltu konec července, začátek srpna. Pokud je v červenci krásně tak je už moře prohřátý. Jinak hlídat počasí u nás a je většinou stejně i tam. Samozřejmě tam bývá více proměnlivé počasí, ale my jsme chtěli vždycky zkloubit výlety a moře, což bylo uplně super. Jinak příjezd do Polska je tak trošku ošklivý, ale potom ty letoviksa jsou opravdu super. Všude se člověk domluví a až jsem se divila, jak byli na nás milí. Kousek je Kolobřeh, krásné velké město, Medzizdroje…Jezdíme na „blint“a vždy ubytko najdem.
V Německu jsem byla s našima jako malá, je to tam v podstatě stejný, jen dražší. A ta cesta ještě jednou jedeš po dálnici až k Polským hranicím, pak ještě kousek v Polsku a jsi tam.My ze Šluknova to jeli pohodičkou, s přestávkami 5 hodin.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,chtěla bych vyrazit s klukama ( 5 a 2) na dovolenou sama… vzhledem k tomu, že syn neustále básní o moři… chci ho vzít k moři - jenže…
- jedu sama a jsem z Ústeckého kraje - nejlépe jednoduchá, krátká cesta k moři
- slyšela jsem, že moře nic moc na koupání?
máte někdo zkušenosti?
- potřebuji vše nějak cenově dostupné
Na severu je zima, more tak 16C, velky vitr
Zkus mrknout na stranky skalla.cz je to CK, jeli jsme tam autobusem(pres noc) a v zari a ke konci prazdnin to je levnejsi
Bylo to v Italii-Lignano Sabiadorro ![]()
Jo a pokud by ti to nevadilo je to ve stanech, no mrkni
U deti pod nejaky vek to je levnejsi ![]()
Jedu s tebou
mam deti skoro 5a skoro 4.Taky nemam s kym jet.Ale dala bych ten Sever Italie
Samotny se mi s detma jet nechce.Kdyz by si chtela, napis SZ ![]()