Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Boudová
Mela sis jit zatrsat
![]()
Jak to clovek vidi tak potom casto mluvi jinak, ze?
@Loki01 píše:
@Boudová
Mela sis jit zatrsat![]()
Jak to clovek vidi tak potom casto mluvi jinak, ze?
Tak já si pamatuju, že i jako malá jsem to měla ráda. Pamatuju si, jak mi bylo asi osm a pařila ve španělsku v hotelu Makarenu.
Z lesů a hor, bych asi takovou silnou vzpomínku neměla. I když nic proti přírodě, tam relaxuju kdy můžu. ![]()
@Boudová píše:
@Loki01 Musím se tě zastat a souhlasím s tebou. My se předloni náhodou dostali do rodinného hotelu, bylo to hodně levný, tak jsme to neřešili, ani jako bezdětní, a bylo to krásný jak se tam dětem věnovali.Myslím že dvě hodiny denně děti měly zábavný program což si myslim že ocení obě strany. Když bylo po programu veselé, vyhrané děti přiběhly za odpočatými rodiči na pláž, kolikrát různě pokreslení atd.. A večer byl vždy program do kterého se děti zapojovaly i s rodiči. Já tenkrát skoro plakala, že taky nemáme děti a myslela sem že s tím klaunem půjdu tančit sama.
Určitě podobnou zábavu vyhledávat budu. Nemyslím si že by malé děti extra zajímaly nějaké hrady, přiroda atd… Samozřejmě když už někde budem, tak se tam všichni podíváme a do přírody je taky brát budu, ale ty animační programu je myslím nadchnou nejvíc.
Když se od malinka chodí i jinam než do dětských center, tak děti zajímají i ty hrady, příroda, rozhledny.
A večer jsme radši z moře spolu chodili na procházku po pláži, na horskou dráhu apod. Nedovedu si představit, ze hi tam odložím a připravim nás tak o společné zážitky. Z dětství si nejvíc z dovolených pamatuju, jak jsme celá rodina přes poledne a večer hráli karty.
@lucenka píše:
Když se od malinka chodí i jinam než do dětských center, tak děti zajímají i ty hrady, příroda, rozhledny.
A večer jsme radši z moře spolu chodili na procházku po pláži, na horskou dráhu apod. Nedovedu si představit, ze hi tam odložím a připravim nás tak o společné zážitky. Z dětství si nejvíc z dovolených pamatuju, jak jsme celá rodina přes poledne a večer hráli karty.
No my sme chodili do přírody taky dost. Chodíme pořád a chodit budem. To ostatně můžeme i z hotelu kde je zábava. Třeba v podvečer, když už není takové vedro.
Dítě „Odložíš“ na tři hodinky, který si třeba budeš číst na pláži", určitě o nic nepřijde. Společný zážitky vás čekaj zbytek dne. Ale pokud máš energii dětem vymýšlet program a zábavu 24/7, tak klobouk dolu. To já už teď dopředu vím, že to hlídání ráda využiju chvilku u moře pro sebe, mám se totiž pořád ráda.
@Boudová píše:
No my sme chodili do přírody taky dost. Chodíme pořád a chodit budem. To ostatně můžeme i z hotelu kde je zábava. Třeba v podvečer, když už není takové vedro.Dítě „Odložíš“ na tři hodinky, který si třeba budeš číst na pláži", určitě o nic nepřijde. Společný zážitky vás čekaj zbytek dne. Ale pokud máš energii dětem vymýšlet program a zábavu 24/7, tak klobouk dolu. To já už teď dopředu vím, že to hlídání ráda využiju chvilku u moře pro sebe, mám se totiž pořád ráda.
U moře si stejně nečtu, takže mi nevadí těch pár hodin denně blbnou s klukem u vody, jet s ním na celodenní výlety. Číst si můžu když spí nebo jsem na dovolené bez kkuka.
@lucenka píše:
U moře si stejně nečtu, takže mi nevadí těch pár hodin denně blbnou s klukem u vody, jet s ním na celodenní výlety. Číst si můžu když spí nebo jsem na dovolené bez kkuka.
Já se jako hádat nechci, ale tak toho nemusíte využívat každý den že jo. Na celodení výlety pojedem určitě taky. A pokud se tam dětem nebude chtít nutit je taky nebudu. Ale prostě mi přijde fajn, když se zrovna tráví den na hotelové pláži, využít možnosti programu pro děti a zárověň si od nich odpočinout. I kdybych si šla s partnerem na pokoj se milovat, v klidu na bar na mojitu, nebo si vzít lehátko a hrát si s vlnama v moři…
@lucenka píše:
Coze? Dovolena bez ditete? No to bych ja nedokazala!
![]()
@lucenka píše:
Ale pri dovolene bez ditete ti to nevadi? ![]()
Od malinka chodime i do prirody a po pamatkach. Ty nas znas, ze vis ze nechodime? Ale abych ti pravdu rekla, muj temer sestilety neni z pamatek extreme nadseny. Chvili ho to bavi, ale cely den?
@Boudová píše:
Já se jako hádat nechci, ale tak toho nemusíte využívat každý den že jo. Na celodení výlety pojedem určitě taky. A pokud se tam dětem nebude chtít nutit je taky nebudu. Ale prostě mi přijde fajn, když se zrovna tráví den na hotelové pláži, využít možnosti programu pro děti a zárověň si od nich odpočinout. I kdybych si šla s partnerem na pokoj se milovat, v klidu na bar na mojitu, nebo si vzít lehátko a hrát si s vlnama v moři…
Na to si my uděláme dovolenou bez dítěte. Mně prostě přijde divný odkládat kvůli své zábavě dítě během rodinné dovolené.
@lucenka píše:
Na to si my uděláme dovolenou bez dítěte. Mně prostě přijde divný odkládat kvůli své zábavě dítě během rodinné dovolené.
No vidis. My zase jezdime jenom s ditetem. ![]()
@lucenka píše:
Já bych zas nejela na dovolenou bez dítěte, to by mě strašně mrzelo. Naši bez nás taky nikdy nikam nejezdili. Já nevim proč tady tak píšeš furt od tom odkládání.
Ty máš nějakej problém z dětství nebo co?? Jinak my prostě nerozlišujem rodinná a jiná dovolená. Pokud budou děti, tak jiná dovolená než rodinná ani nebude. Takže prostě pokud budou chtít využít toho, že můžou jít někam vyrábět z hlíny atd… A my se mezitím budem moci věnovat jeden druhému, tak je škoda toho nevyužít. A prostě budu ráda za hotel, který to nabízí. Nikam je odkládat nebudu. ![]()
@Boudová žádný problém. Naopak z dětství jsem zvyklá ze rodinnou dovolenou jsme travili všichni spolu, bez odkládání. A rodiče si pak udělali společnou dovolenou. Stejně to mám i teď. Je úžasné spát jak dlouho chci, celý den mít klid. Někdy zkus ![]()
@lucenka píše:
takže vy vlastně dítě odložíte klidně na celou dovolenou…
![]()
@lucenka píše:
@Boudová žádný problém. Naopak z dětství jsem zvyklá ze rodinnou dovolenou jsme travili všichni spolu, bez odkládání. A rodiče si pak udělali společnou dovolenou. Stejně to mám i teď. Je úžasné spát jak dlouho chci, celý den mít klid. Někdy zkus
Já to zatím zkouším pořád, ještě děti nemám.
Jenom v břiše a ta ještě nic nepotřebuje.
Ale jinak já proti tomu nic nemám udělat si dovču bez dětí. Ale pak je pochopitelný co píšeš, že prostě rodinnou dovolenou se věnuješ dětem a tu druhou máš celou pro sebe. Jenže tady plno lidí má jenom jednu, tak to nějak kloubí dohromady. ![]()
@Regina Hero píše:
takže vy vlastně dítě odložíte klidně na celou dovolenou…![]()
![]()
Nemůžu se nesmát. ![]()