Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A naposledy… ked sa tak zamyslim, tak sme vzdy vyberali hotel hlavne tak, aby mala nasa izba vlastnu kupelnu a minikuchynka bola vyraznym plusom ked sa rozhodovalo medzi dvoma moznostami a prevazila aj pripadny vyssi pocet hviezdiciek bez kuchynky.
@Bábi Zlopočasná píše:
Toto som bohuzial v zivote nezazila. Vypustim mladata, uvelebim sa na lavicke, a len co si najdem pohodlnu polohu musim vyskakovat a nieco riesit
to musíš počítat sekundy. Jednadvacet, dvaadvacet, třiadvacet…a jak se dostaneš k pěti, tak už je to relax. Matky na víc nemají nárok
No a když se tak hezky zrelaxuješ, můžeš pak plná sila vyskočit a jít opět zajišťovat běh světa a vesmíru ![]()
Tak my to máme jinak, když hledáme někde chalupu nebo jedem k moři, tak spíš hledáme, aby tam žádné hřiště nebylo. Člověk tam furt musí řešit bezpečnost, máme radši, když jsou děti na zemi a zábavu si najdou i tak. Teď jsme byli na prodlouženém víkendu v chalupě v horách a skoro celé to propršelo. Dospěláci byli otrávení, děti lítali po celé chatě, hráli hry, na schovku… věk byl od 2 do 7 let. A když jedem s dětma na pobyt spíš za kulturou, tak je na nás, abychom jim to podali nějak zábavně, vtáhli je do toho, povídali třeba o králích, co tam žili apod. U moře je zábava všude bez ohledu na hřiště, tam stačí písek, voda, kamínky…bereme to tak, že na hřišti můžeme sedět za barákem a máme toho za celý rok dost. No a co se týče výbavy ubytování, tak to taky neřešíme, mladší prcek má sice skoro 3, tak už to není aktuální, ale tak od roka mi bylo jedno, jestli hotel má krmící židli, postýlku apod. Prcek se prostě přizpůsobil, seděl na normální židli, lezl po zemi, spal s námi apod.
@rozumbrada Ahoj,byl by prosím odkaz na tu chalupu s bazénem a ovečkami, díky Jana
Spíš moc ne, nemáme auto, takže vybíráme tak, abychom se tam pohodlně dostali autobusem
. Ale máme jen jedno klidné dítě, které se dokáže zabavit samo, takže to tak moc řešit nemusíme. Přes den chodíme na výlety.
Ano snažíme se najít takovou dovolenou aby to vyhovovalo všem, hlavně dětem ![]()
@cverunka píše:
Nehledame podle vyziti pro dite.Na dovolenych vyletujeme, jsme u more…Hriste a detskych koutku mam cely rok plne kecky:-)Ani nemam rada vylozene hotely pro deti. Pokazde tam akorat clovek posloucha rev ze vsech stran=D
Ja to ignoruju:) Neslysim to:)
Dovolenou a ubytování vybírám tak, aby tam vyžití pro dítě bylo - hřiště, dětský koutek, bazén. Ale není to priorita. Jen je výhoda, když se dítě třeba u snídaně zabaví v dětském koutku a dospělí se v klidu nají ![]()
@lucik2011 píše:
Dovolenou a ubytování vybírám tak, aby tam vyžití pro dítě bylo - hřiště, dětský koutek, bazén. Ale není to priorita. Jen je výhoda, když se dítě třeba u snídaně zabaví v dětském koutku a dospělí se v klidu nají
a děti nesnídají? ![]()
@lucenka píše:
U moře už mi to přijde úplně zbytečný. K moři jezdíme kvůli moři a ne kvůli dětskýmu hřišti
A tohle je právě dost individuální. Já moře nesnáším, šestiletá a roční se moře bojí, takže my jsme trávily komplet celou dovolenou u bazénu. Manžel, puberťačka a tříletá zas chodili na pláž. Takže hotel jsme vybírali zaměřený na děti a na pláži.
Tu větu, že to jsme nemuseli jezdit k moři, abysme byli u bazénu, tu z duše nesnáším. Na hory taky můžu jet i když nehodlám lyžovat
@Regina Hero Tak naše dcera si dá na snídani svůj tvaroháček a pak už nesnídá
Myslela jsem i vyžití v okolích toho města, kde je člověk ubytován, takže i třeba výlet někam do zoo, bazénu atd:) Manžel tvrdí, že jsem hrozná, když řeším aby bylo na dovolené a v okolí ní něco pro děti, že to je přece všude něco pro děti
Jinak moc děkuji za reakce ![]()
@asiris píše:
Myslela jsem i vyžití v okolích toho města, kde je člověk ubytován, takže i třeba výlet někam do zoo, bazénu atd:) Manžel tvrdí, že jsem hrozná, když řeším aby bylo na dovolené a v okolí ní něco pro děti, že to je přece všude něco pro děti![]()
Jinak moc děkuji za reakce
Ne nevybiram dovolenou ani podle tohi jestli tam je zoo nebo bazén, ale místo aby se nám tam líbilo. Takže třeba na prodlouženém výletu do Krkonoš jsme absolvovali s 3 letým - bozkovske dolomitove jeskyně, výlet k prameni Labe, výlet na Mumlavský vodopád. A teda jeden jsme jeli parním vlakem. Bylo mu v té době 3,5 roku.
Na bazén můžu jít doma. Na dovolené chceme poznávat okolí - přírodu, hrady, zámky, města. Takže souhlasím s tvým manželem, všude je něco, čím děti můžeš zaujmout i když to není cílené na děti.
@lucenka píše:
Ne nevybiram dovolenou ani podle tohi jestli tam je zoo nebo bazén, ale místo aby se nám tam líbilo. Takže třeba na prodlouženém výletu do Krkonoš jsme absolvovali s 3 letým - bozkovske dolomitove jeskyně, výlet k prameni Labe, výlet na Mumlavský vodopád. A teda jeden jsme jeli parním vlakem. Bylo mu v té době 3,5 roku.
Na bazén můžu jít doma. Na dovolené chceme poznávat okolí - přírodu, hrady, zámky, města. Takže souhlasím s tvým manželem, všude je něco, čím děti můžeš zaujmout i když to není cílené na děti.
Máme to stejně s tím, že když je po cestě hřišťátko, nemineme je.
Dětským hotelům se vyhýbáme. Mám lehké spaní a už jen ten pojem ve mě evokuje hrůzu. ![]()