Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ tejuho Takže je anemická? Nebo, odkaď je tahle rada? Jako, napadá mě jediné: mluvit, naznačit, že ji máš ráda a máš o ni strach. Ale to se budeš muset nejprve oprostit od toho, že je něčím zblblá, veganství je masakr a tak. Potože takhle dialog daleko nedovedeš.
@chatwenna Tak tohle co popisuješ JE anorexie, ne nejedení živočišných produktů. Proto říkám, že je to o přístupu a u každého to může být jinak. Jak důvodem, tak průběhem, tak následky. A to mi z tohohle nepoznáme, podrobnější informace je třeba znát.
Tím, že hned napsala, jak se „zbláznila“, mi to připadá, jako že ji nechce pochopit, ale jen z toho všeho „zla“ vytáhnout, nezávisle na tom, jak se cítí a co za tím je.
@chatwenna Pět let byla vegetariánka, teď veganka nebo vitariánka.
@Faraya anemicka je moc, musela dostavat transfuze. Nemohla dychat, byla dusna, nevysla 10 schodu. Samozrejme se to s ni resi, jsme rodina zdravotniku. A ja rikam, ze je zblbla, tady na diskuzi, timhle stylem se s ni nebavim
@chatwenna Ale je to smutné, mě také zarazilo, když jsem na jedné fb diskusi četla o absenci menstruace a slečna se tam tou absencí ještě chlubila a nechápala, že to někomu nepřijde normální a chtějí to s ní řešit. Cítila jsem z ní, že ona z toho nešťastná je, ale snaží se to maskovat - takové byly její reakce. Dokonce tam nějak fanaticky vysvětlovala, že se dá ovulovat i bez mens., což mi přijde nesmyslné.
Já bych bez toho nechtěla být, pro mě jsou tyhle znaky plodnosti a fungování těla důležitější než buňky nadopované živou stravou. Jak se to otočí, to už mi připadá nebezpečné a jsem zvědavá, jak to s dotyčnými dopadne…
@Litta No, uz to tady padlo - treba se da kamoska do kupy, az bude chtit mimčo… ![]()
Holt, hubeni ale i obezni maji s tehotenstvim problem…
Taky si myslím, že má anorexii. Taky jsem jí v pubertě měla, hlídala jsem si jídlo, jedla jsem makrobiotickou stravu, pořád jsem studovala co jíst, přemýšlela jsem jen o tom, co pošlu do žaludku a nakonec jsem taky skončila podviživená bez menstruace. Zhubla jsem asi 17 kg. Naštěstí si toho všimla moje máma s babičkou ( když se dnes podívám na fotky, tak si nešlo nevšimnout) a dotáhly mě k dr. který mě docela vyděsil, že pokud budu pokračovat, můžu klidně umřít. Šla jsem do sebe a začala jíst (s jakou chutí!) všechno. Dodnes si pamatuji, jak moc mi chutnal koláč od babičky. ![]()
@Anonymní píše:
No, pokud někoho mám ráda, starám se o něj…Je to moje nejlepší kamarádka, tak mám o ni obavy. Nevím, co je na tom špatnýho.
Mohla jsem čekat, že se do mě pustíte…
Nicméně, to jsem nepotřebovala.
Jo, má 45 kg a myslím, že to není zdravý.
jo ja mam kamaradku asi jen jednu a vim o čem je kamaradství a měla uplně stejnej prblem…věřim, že maš starost o kamošku proto jsem psala, že ma problem, ale holky tady píšou že asi nemá, tak jim přijde mit 40 kilo uplně normalní a zdrave tudíž když zkolabuje na vyčerpani, tak je to ok a jak tady někdo psal, že se nemaš starat, když tě nepožadala o pomoc tak to je asi tak jak by fetovala ty by jsi to viděla, že se huntuje a nepomohla ji jelikož si o to přece neřekla.. skus kamaradce nějak vysvětlit, že by měla znat hranice…taky mam věčny problem s jidlem, tak snad ji to brzy dojde, hlavně at je v pořadku ![]()
Nečetla jsem celou diskusi, tak nevím, jestli už to někdo nepsal.
Je evidentně podvyživená a to, co píšeš (co všechno nejí) mi už zavání mentální anorexií - nemusí chtít primárně hubnout, existují i jiné příčiny MA, každopádně takového extrémní omezování v jídle není v pořádku.
@Litta
No, ja tenhle pripad znam od zname - rozhodla se hubnout - samozrejme si precetla, ze kdyz nahradi zivocisne tuky rostlinyma, tak automaticky prijme mene kalorii…
Takze z ni byla takova veganka znouzectnost
A nakonec skoncila na jablku k snidani, cockovem salatu k obedu a zelnem listu k veceri, ale ona prece nebyla anorekticka, ale veganka
EDIT: Tim jsem chtela rict, ze ten vyvoj mohl byt postupny…
PS: Dle popisu mi neprijde kamaradka zakladatelky jako vegetarinka, ale spise jako veganka…
Příspěvek upraven 23.05.13 v 22:09