Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak to je trochu opačná situace, než mě zajímá. Ženy jsou někdy tolerantnější a chlapů co si vaří samy neni tolik
Spíš mě zajímá jak chlapy nesou fakt, že nebudou mít denodenně maso a králíka jim jejich žena snad nikdy neupeče.. ![]()
Já maso moc nemusím, zvlášť poslední dobou. Vařím víceméně bez něj, občas ho teda udělám, zas vařím i pro syna a ten ho má rád. Ale když udělám něco bezmaseho a chlap to maso chce tak si ho udělá sám. Dve jídla bych nevařila.
@Artojsa4
Já pescetariánka, manžel masožravec. Maso uvařím, upeču. Zásadně nechutnám, solím, kořením přiměřeně. Za těch 20 let jsem si zvykla dělat maso, i když mi smrdí. Vím, že já to jíst nebudu:-) Děti jedí všechno.
Jinak muž chodí přes týden na obědy, takže si tam dá maso, o víkendu moc nevyžaduje. Ryby jíme všichni, ale ne zas všechny ryby. Jen lososa, candáta, tuňáka nebo pstruha.
Ja ne, ale takhle funguje vlastne docela dost mych kamaradek, kdyz tak nad tim premyslim. Zalezi, jaka je ona a jaky je chlap, jedna jede model, kdy doma maso nevari, chlap se pomerne prizpusobil, maso si da mimo domov. Dalsi asi dve vari bez masa, manzel si k tomu maso udela sam, kdyz chce. A dalsi to maso klidne udela, ale neji. Kazda verze je mozna, zalezi, jak se domluvi ![]()
@Liguére A jak se pozná, že je maso dobré, dochucené, propečené, když se ani neochutná? To bude těch 20 let praxe?
Já maso jím minimálně, převážně jen kuřecí, možná jednou do týdne.. Mám ráda pestrou stravu, hodně zeleniny, cizí kuchyně
Partner by mohl jíst knedlíky s vepřovým každý den, ty já hrozně nerada a už nevím, jak mu vysvětlit, že u mě nikdy plně masožravý jídelníček nenajde. Často slýchám, že nejsem pořádná ženská, když mu nevařím pořádně maso ![]()
@Artojsa4 Tyhle macho řeči, ty mám nejradši.
Nejsi pořádná ženská, když mu maso neuvaříš, on není pořádný chlap, pokud si denně nedá pořádnou flákotu? No, z chlapů, které mám kolem sebe, usuzuju, že množství zkonzumovaného masa chlapa nedělá. Ale chápu, že se mu to špatně vysvětluje.
Ale k tématu… já vegetarián nejsem, ale maso až tak nemusím, jím ho celkem zřídka, vařím jej také jen občas. Manžel obědvá v práci, takže tam si samozřejmě dá, co chce, a na to, že jsou večeře bezmasé, nenamítá a nemá s tím nejmenší problém (ptala jsem se ho i, jestli mu to nevadí). Takže se masem saturuje mimo domov a doma proti bezmasému nikterak neprotestuje. Jak na chlapa, který protestuje, fakt nevím… Nezkoušíš na něj příliš „alternativní“ a zdravě vypadající suroviny? Protestuje i proti bezmasým klasikám (koprovka s vajíčkem, smažený květák, čočka…)?
V práci má obědy normálně s masem. Když má volno, připravím něco přijatelného pro něj, mě i dítě. Takže to neni každý víkend smažené řízky, bůček, krkovička atd. Vařím jídla se zeleninou a kam se dá maso přidat, nebo třeba jen klasické pečené stehna s bramborami. On vyrostl opravdu snad jen na vepřovém s knedlíkem, za poslední dva roky jsem u tchýně nic jiného nejedla a partner ani neměl jiný návrh na jídlo než „řízky, knedlík, guláš nebo pečený kuře“. Vše ostatní víceméně sní, ale nikdo to pro něj neni pořádný jídlo jako to, co jsem jmenovala. Vepřový jsem snad nikdy pořádně nejedla, natož hovězí, a když se mu ho snažim připravit podle jeho přání, nikdy to není 100% poživatelný, protože opravdu nevim, jak tohle má chutnat, když to sama nejim
někdy projeví pochopení, vděčnost, že se aspoň pokusim, ale jindy jsou to zas jen řeči, že ženská má chlapa vykrmovat masem
no už nevím
@Artojsa4 píše:
@Liguére A jak se pozná, že je maso dobré, dochucené, propečené, když se ani neochutná? To bude těch 20 let praxe?Já maso jím minimálně, převážně jen kuřecí, možná jednou do týdne.. Mám ráda pestrou stravu, hodně zeleniny, cizí kuchyně
Partner by mohl jíst knedlíky s vepřovým každý den, ty já hrozně nerada a už nevím, jak mu vysvětlit, že u mě nikdy plně masožravý jídelníček nenajde. Často slýchám, že nejsem pořádná ženská, když mu nevařím pořádně maso
Tak nejsi pořádná ženská. A co jako?
Tak třeba když mi uvaří houbové rizoto, já si k tomu upeču maso a dám si to k rizotu. V pořádku 👍
Nemyslim si, že nejsem pořádná ženská. Jen mě trochu otravuje, že nejsme schopni se normálně dohodnout.. No, dáme tomu čas, on si snad přivykne a najdem si systém. Aspoň vidim, že je opravdu možný aby to takhle fungovalo ![]()
Jsem vegetarian a partner ji vlastne to same, co ja, velice vyjimecne si koupi chorizo, tyrolsky spek nebo podobnou specialitu. I mimo domov se stravuje s velikou prevahou vegetariansky. Maso bych nevarila - jsou duvody, kvuli kterym jsem vegetarian, a taky uz mi po tech letech vegetarianstvi maso proste smrdi ![]()
@Afrikana Tak to je hezký přizpůsobení
Snad to tak dopadne i u nás
@Artojsa4
Tak pozor, opravdu jsem se k tomu dopracovala po těch letech praxe! Věř nebo ne, manžel je gurmán a kolikrát si jde přidat a furt ujídá, jak mu chutná. Já raději maso dýl vařím a peču. Už to mám prostě vyzkoušené. I se solí a jiným kořením, popř. si dosolí na talíři. I návštěvy nechápou jak můžu vařit bez ochutnání. Můžu. ![]()
Já maso jím, partner je vegetarián a vaří si sám. Žádný problém