Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@vokishka píše:
@SIMONA1234 já znám jinou praxi. Každý doktor si to asi určuje sám.
Asi ano…překvapilas mě. Asi je to o pečlivosti každého doktora nebo nevím, no.
@ka2ka píše:
@mama67 věk 65 je nyní hranice pro odchod do důchodu, takže v tomto věku se normálně bude pracovat takže pořád nevím co se ti na tom nezdá
Jak jsem psala již výše - obávám se, zda paní může zvládat tolik malých capartu, zda na to psychicky i fyzicky stači ve svem veku. Preci jen to neni stejna zodpovednost, jako napr doplnovani susenek v supermarketu. Jde tu o deti.
@SIMONA1234 běžně se chodí s výpisem z karty, i u jiných profesí
@matkabagristy píše:
@SIMONA1234 běžně se chodí s výpisem z karty, i u jiných profesí
Taky mi to přijde divný…to bych si mohla cokoliv vymyslet i zamlčet, hlavně zamlčet…
@mama67 nech to být. Je na řediteli/zřizovateli posoudit, zda svou práci zvládá. Pokud nebudeš spokojená, máš možnost se ozvat.
@SIMONA1234 možná je to dohoda s pracovištěm, protože by museli proplácet zaměstnancům výpis z karty. Takhle ušetří.
@mama67 píše:
Jak jsem psala již výše - obávám se, zda paní může zvládat tolik malých capartu, zda na to psychicky i fyzicky stači ve svem veku. Preci jen to neni stejna zodpovednost, jako napr doplnovani susenek v supermarketu. Jde tu o deti.
Takže podle tebe mají všichni nad 60 let zanechat své profese a dosloužit těch posledních pár let před důchodem do supermarketu nebo na vrátnici? To jsi mě fakt pobavila
. Protože zodpovědných zaměstnání je mnoho, takový lékař těžko půjde doplňovat zboží do Kauflandu
. A pro tvou informaci, opravdu by ses divila, kolik lidí (i mladých) se léčí s různými chorobami. Zrovna takový vysoký krevní tlak trápí i čtyřicátniky. O psychiatrických pacientech nemluvě. Pracuji v lékárně, takže mám trochu přehled o léčbě různých lidí…
@mama67 píše:
tak dej dítě jinam když se toho tak moc bojíš, znám ženský co 65 jsou naprosto v pohodě a zvládají víc než ženský ve 40. kolik je tobě?
@vokishka píše:
@SIMONA1234 možná je to dohoda s pracovištěm, protože by museli proplácet zaměstnancům výpis z karty. Takhle ušetří.
výpis z karty zaměstnavatel neproplácí, pouze prohlídku
@matkabagristy manželovi to proplácí. Jak vidět, každý zaměstnavatel i doktor to má jinak.
@bramburka81 píše:
Takže podle tebe mají všichni nad 60 let zanechat své profese a dosloužit těch posledních pár let před důchodem do supermarketu nebo na vrátnici? To jsi mě fakt pobavila. Protože zodpovědných zaměstnání je mnoho, takový lékař těžko půjde doplňovat zboží do Kauflandu
. A pro tvou informaci, opravdu by ses divila, kolik lidí (i mladých) se léčí s různými chorobami. Zrovna takový vysoký krevní tlak trápí i čtyřicátniky. O psychiatrických pacientech nemluvě. Pracuji v lékárně, takže mám trochu přehled o léčbě různých lidí…
Ale to jsem přece neřekla. Jen si myslím, že by lidé měli odcházet do důchodu a ne makat na plný plyn v takovém věku na takové pozici. Prostě by mi vadilo kdyby mi dítě ve školce měl na starosti člověk s psychiatrickými problémy, a u toho věku si zkrátka nejsem jistá zda je to adekvátní. Toť vše. Zrovna tak si neumím představit například 65leteho schizofrenika pracujícího v lékárně, to jsou prostě normální obavy.
@ka2ka píše:
tak dej dítě jinam když se toho tak moc bojíš, znám ženský co 65 jsou naprosto v pohodě a zvládají víc než ženský ve 40. kolik je tobě?
To není důležité. A ano, máš pravdu některé 40tky toho mohou zvládat méně, otázkou je zda si člověk svoje sily přizná.
@mama67 píše:
Ale to jsem přece neřekla. Jen si myslím, že by lidé měli odcházet do důchodu a ne makat na plný plyn v takovém věku na takové pozici. Prostě by mi vadilo kdyby mi dítě ve školce měl na starosti člověk s psychiatrickými problémy, a u toho věku si zkrátka nejsem jistá zda je to adekvátní. Toť vše. Zrovna tak si neumím představit například 65leteho schizofrenika pracujícího v lékárně, to jsou prostě normální obavy.
ale sama jsi napsala, že NEMÁ psychické problémy ![]()
@mama67 píše:
To není důležité. A ano, máš pravdu některé 40tky toho mohou zvládat méně, otázkou je zda si člověk svoje sily přizná.
zrovna o učitelkách si myslím, že si to na rovinu přiznají a že velice rádi odejdou do důchodu pokud na to nemají
@ka2ka píše:
ale sama jsi napsala, že NEMÁ psychické problémy
Ano, ten konkrétní muj případ se týká jen toho věku. O psych. poruchách tu psala jiná holcina/maminka a čerpala (myslím) že svých zkušeností - někde na začátku diskuze je to zmiňované. A ano, divim se, jak je to ve školství možné, aby člověk co se léčí na psychiatrii pracoval s dětmi, když například ridis trpet schizofrenii nesmí -pokud vím a učitelka ano?? Špatně nastavené, podle mě..