Věk učitelky v mateřské školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
2.10.16 19:12
@smurfka píše:
autobusy jezdí všude - ty mají zadarmo..

Hh no asi jsi nikdy nezila pořádně na vesnici.. ne všude jede spoj x krát denně bez x přestupů tam kam chceš

• Citovat
  • Upravit
20647
2.10.16 19:22
@smurfka píše:
ano dle mě by měl soudný 70ti letý duchodce dobrovolně ridičák odevzdávat..

To ale nemůžeš tvrdit tak paušálně. Některý sedmdesátník je na tom fyzicky i psychicky lépe než vystresovaný čtyřicátník ;). Nejhorší jsou ti víkendoví řidiči, co vytáhnou auto akorát na dušičky a dvakrát za rok na nákup a na chalupu. Můj tatínek má 68,5 let, hraje tenis (pravidelně), lyžuje, pracuje, jezdí autem denně. Už teda v autě neriskuje a jezdí zodpovědněji než když mu bylo 30. A autonehody stejně nejčastěji způsobují mlaďoši v Audině nebo BMW, co se chtějí vytáhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
2.10.16 20:09

Mi je těch starších lidí líto, jak to tady čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.10.16 20:12
@smurfka píše:
ano dle mě by měl soudný 70ti letý duchodce dobrovolně ridičák odevzdávat..
:mrgreen: :mrgreen: To musím dát přečíst našim :mrgreen: Mámě je 74 let a je plná vitality a energie, s dětmi stále něco podniká a na chalupě ráda dělá kolem domu. Táta teď bude mít 73 let, učí na dvou VŠ a věnuje se stále vědecké práci, autem jezdí každý den, na chalupě relaxuje fyzickou prací. A takových vitálních důchodců znám hodně, mnohé zde by strčili do kapsy :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
2.10.16 20:32
@Kelsey píše:
Mi je těch starších lidí líto, jak to tady čtu.

taky si tak říkám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
3.10.16 18:41
@smurfka píše:
@Kelsey je rozdíl hlídat vnoučata a sednou za volant..za mě prostě ne. už dneska je doprava šílená a bude huř..já jezdím často a je to hruza a děs a když vidím duchodce tak se modlím a brzdím, nebo předjíždím a ujíždím..tak sory..muj názor. Prostě lidi s mokrým razítkem na ridičáku a starší 70ti let je na silnici pohroma..

Souhlasím s tebou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
3.10.16 18:49
@stinga píše:
Můj děda jezdil v pohodě do 91 let, další rok jezdil občas a občas jsem ho vozila já, v srpnu měl 92 a tento týden dal auto do šrotu. 70 let v dnešní době není nic.

Můj děda v 70 letech málem na přechodu přejel maminku s kočárkem, protože kvůli zákalu nevidí na jedno oko.
Zrovna jsem seděla vzadu jako spolujezdec, ještě že babička stačila včas zareagovat. :zed:

Ani nevíte, jak mi spadl kámen ze srdce, když dědův lékař konečně dostal rozum… Předtím se nechal hala bala ukecat atd. :roll:

Takže, na svém názoru, že 70 letí by řídit neměli trvám. Všude jezdí autobusy a tehdy před 40 lety taky každý auto neměl. My též auto nemáme a všude jezdíme MHD, vlakem a autobusem, i ten nákup se dá nějak zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
3.10.16 18:51
@lucenka píše:
Hh no asi jsi nikdy nezila pořádně na vesnici.. ne všude jede spoj x krát denně bez x přestupů tam kam chceš

V důchodu má člověk hory doly času. Takže si holt cestu na nákup naplánuje tak, až pojede spoj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
3.10.16 18:53
@bartsch píše: :mrgreen: :mrgreen: To musím dát přečíst našim :mrgreen: Mámě je 74 let a je plná vitality a energie, s dětmi stále něco podniká a na chalupě ráda dělá kolem domu. Táta teď bude mít 73 let, učí na dvou VŠ a věnuje se stále vědecké práci, autem jezdí každý den, na chalupě relaxuje fyzickou prací. A takových vitálních důchodců znám hodně, mnohé zde by strčili do kapsy :mrgreen:

No vidíš to, tak proč bychom nechodili do důchodu v 75 letech, když budeme tak vitální.
Tenkrát se chodívalo do důchodu v 55 letech, mazec 8o
V tomhle věku člověk není vůbec starý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.10.16 19:11
@Caitlyn píše: Můj děda v 70 letech málem na přechodu přejel maminku s kočárkem, protože kvůli zákalu nevidí na jedno oko.
Zrovna jsem seděla vzadu jako spolujezdec, ještě že babička stačila včas zareagovat. :zed:

Ani nevíte, jak mi spadl kámen ze srdce, když dědův lékař konečně dostal rozum… Předtím se nechal hala bala ukecat atd. :roll:

Takže, na svém názoru, že 70 letí by řídit neměli trvám. Všude jezdí autobusy a tehdy před 40 lety taky každý auto neměl. My též auto nemáme a všude jezdíme MHD, vlakem a autobusem, i ten nákup se dá nějak zvládnout.

tak to tvůj děda neměl správnou sebereflexi, ten můj šel sám odevzdat řidičák v 75 i přesto, že mu lékař to potvrzení dával a to po zevrubné prohlídce. Zkrátka řekl, že se na to necítí a to pak už ani nejezdil.

@Caitlyn píše:
V důchodu má člověk hory doly času. Takže si holt cestu na nákup naplánuje tak, až pojede spoj. :nevim:

ty má hodně zkreslený představy jak to chodí na vesnicích se spojema. Já na jedný vesnici vyrostla, a to jak jezdily spoje za mýho dětství a jak jezdí teď, je sakra něco jinýho. Dneska jezdí většinou ráno okolo sedmé půl osmé školní, zpátky když jede brzy, tak jede v jednu. Co tak asi bude důchodce dělat na maloměstě s nákupem celé dopoledne?? Dneska prostě na tý vesnici musí mít lidi auto, páč ty spoje jsou šílený a čekat někde na spoj kor v zimě nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.10.16 19:13
@Caitlyn píše:
V důchodu má člověk hory doly času. Takže si holt cestu na nákup naplánuje tak, až pojede spoj. :nevim:

takže pojede hezky v 6 ráno, pak si nakoupí a do 5 hodin odpoledne bude čekat na spoj. Skvělé :palec: :palec: chtěla bych tě vidět, jak to pravidelně praktikuješ

• Citovat
  • Upravit
10351
3.10.16 19:21

Moje dite ma ve skolce ucitelka, ktera tam mela pred 25 lety i me :mrgreen: Nastesti je z tech, kterou mely deti rady. Je ji asi 63. K ni je tam „mladice“, asi 45let. V pohode jsou obe, starsi je mozna trochu rozvaznejsi. Zalezi na povaze ucitelky, sympaticke sedesatnici dite dam, na 30ti letou protivnou muru budu koukat s despektem.

Jak tu nekdo psal ponekud precitlivele- s psych. diagnozou neee, staci nevzit jeden prasek a je to v haji. Tak fakt nestaci vzit jeden prasek. Ad nejakou dobu nastupuji a nejakou dobu se z tela dostavaji a spravne zalecenemu cloveku vazne ndstaci vynechat jednu piluli, ani dve tri, aby se z nej stal magor :roll:

Ridicak bych smahem sbirala v 70ti letech. Nebo aspon viditelnou nalepku na auto- pomalu reaguji, hur predvidam, jezdim jak ko.kot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
3.10.16 19:38

@Caitlyn To, že ty máš špatnou zkušenost ale neznamená, že všichni sedmdesátníci jsou na tom stejně ;). A ne všichni důchodci mají moře času, sedí jen před televizí a jednou za den jdou s psem na procházku. Někteří jsou stále aktivní, sportují, pracují, hlídají vnoučata nebo se starají ještě o své rodiče. Moje mamka jezdí třikrát týdně za babičkou do Domova pro seniory (raději hned píšu, že je to babiččina volba, s mými rodiči bydlet nechtěla). Kromě toho chodí do školy, do turistického klubu, skoro každý den má nějakou aktivitu. Můj taťka skoro v 70 ještě pracuje.
A pokud vy nemáte auto a máš řidičák, tak na tom budeš s řízením možná ještě hůř než ten důchodce ;). Zřejmě budeš mladá, když máš 70 letého dědu, já mám v tom věku rodiče, třeba věkem změníš názor, na auto i na starší lidi ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
3.10.16 21:28
@Caitlyn píše:
No vidíš to, tak proč bychom nechodili do důchodu v 75 letech, když budeme tak vitální.
Tenkrát se chodívalo do důchodu v 55 letech, mazec 8o
V tomhle věku člověk není vůbec starý.

No, s tvým myšlením budeš „stará“ už v padesáti. A jinak k těm řidičákům - je to individuální… stejně jako mnozí mladí řidiči a mnohé ženy by si měli nalepit nálepku „jezdím jako k.kot“ a „parkuji jak kr.va“ :mrgreen:, víš @zuzouš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.10.16 21:57

@bartsch tak jasne, jen ve skupine lidi v produktivnim veku je procentualne mene lidi, co jezdi blbe, nez ve skupine 65 a vys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí