Věk učitelky v mateřské školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Liz
2064
2.10.16 15:20

Já myslím, že to neni ani tak o věku, jako o povaze. Máme stejně starou družinářku v 1. třídě a je úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.10.16 15:20

Mám pocit, ze po 50tce chodí k podnikovemu dr.na preventivku co rok nebo dva.
U nás je jeden podnikový pro všechny zaměstnance školky/školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
2.10.16 15:34

Myslím, že kvalita učitelky není o věku, ale o tom jakou má povahu. Takže se děti u straší milé a pečlivé učitelky mohou mít lépe než u mladé, která školu zvolila, že nevěděla, kam jinam jít. Takže bych se nebála dát dítě k tak staré učitelce.

Naši první kluci měli tak podobně starou učitelku a byla to jedna z nejlepších, kterou kdy naše děti ve školce měly. Naše děti celkově mají štěstí na dobré a milé paní učitelky ve školce. :palec: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.10.16 15:37

U nas ve školce má syn jednu starší a jednu mladší..teda nad 60 ještě nemá, ale mám raději tu starší, má více trpělivosti, pořád se usmívá, i problémy říká s klidem..tu mladší jsem slyšela častěji na děti křičet..jakože nedělej to, nedělej támto, neběhej..u té starší jsem to nikdy neslyšela..
POkud zvládá aktivitu dětí, proč ne. Dnes spousta dětí nemá babičky a dědecky, tak aspon poznají i starší generaci - někde..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.10.16 15:39

Ono jsou tam stejně v tu kritickou dobu vycházek dvě učitelky nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
236
2.10.16 15:41
@Aspera píše:
Učitelky chodí na prohlídku co dva roky už od začátku, takže žádná změna.

K dotazu nevadilo by mi to. Sama mám takto staré rodiče a děti zvládají v pohodě, navíc učitelky ve školce chodí na procházky jen po okolí a kdyby se něco stalo, tak určitě okolí pomůže, navíc se problém může stát i mladšímu učiteli.

A že ti teda nevadí jezdit autobusem, vlakem, kde řídí taky 65 letí lidé a ti při zdravotním problému ohrožují daleko víc než učitelka ve školce.

Dceru teď mají dvě starší učitelky a obě jsou super, mají jiný přístup než ty mladé po škole.

Nemusíš být hned útočná, mě prostě jen zajímal názor vás ostatních, protože sama si nejsem jistá, zda člověk v tomto věku má dostatek sil na tolik malých capartu, Toť vše. A ano, vadí mi, že takto stáří ač zkušení lidé vykovaji práci řidiče z povolání ačkoliv by třeba měli být v důchodu, podle mě to v pořádku není. Ale co člověk, to názor, chápu. Já mám jen špatné zkušenosti a tak zřejmě nejsem dosti objektivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
2.10.16 15:48

V bývalé škole, kde jsem učila, se co jsem věděla minimálně 3 učitelky léčily na psychiatrii, měly medikaci. Jedna měla schizofrenii, další byla 5 týdnů hospitalizovaná na psychiatrii. Prohlídkami u lékaře prošly. Když je jejich zdravotní stav kompenzovaný, není důvod, aby nemohly učit. Rodiče to nevěděli, nebyl důvod.

Za pár let budeme v 65 letech pracovat všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
2.10.16 15:51

Přemýšlím, zda nepíšeš o mé tetě, neb ta by popisu odpovídala :mrgreen: zrovna jsem to s ní nedávno řešila, jestli je to s tou cukrovkou bezpečné a říkala, že má pořád u sebe bonbony, hlídá si stravu, kolegyně ví, že mají občas nakouknout, ale že se jí za těch mnoho let nikdy nestalo, že by nevychytala záchvat. Nepouští se s dětma do nějakých větších fyzických aktivit, jinak je v pohodě, když dodržuje správnou životosprávu a píchá inzulin :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
2.10.16 15:55
@sloninka píše:
V bývalé škole, kde jsem učila, se co jsem věděla minimálně 3 učitelky léčily na psychiatrii, měly medikaci. Jedna měla schizofrenii, další byla 5 týdnů hospitalizovaná na psychiatrii. Prohlídkami u lékaře prošly. Když je jejich zdravotní stav kompenzovaný, není důvod, aby nemohly učit. Rodiče to nevěděli, nebyl důvod.Za pár let budeme v 65 letech pracovat všichni.

tak to by mi rozhodně vadilo více než cukrovka a vysoký tlak..to snad není možné.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
236
2.10.16 15:59
@sloninka píše:
V bývalé škole, kde jsem učila, se co jsem věděla minimálně 3 učitelky léčily na psychiatrii, měly medikaci. Jedna měla schizofrenii, další byla 5 týdnů hospitalizovaná na psychiatrii. Prohlídkami u lékaře prošly. Když je jejich zdravotní stav kompenzovaný, není důvod, aby nemohly učit. Rodiče to nevěděli, nebyl důvod.Za pár let budeme v 65 letech pracovat všichni.

Tak to by mi vadilo zcela určitě, protože nikde nemas zaručeno, že léky budou užívat že třeba člověk nezapomene a psychiatrické nemoci nejsou legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.10.16 16:09

Pokud je hodnáa není to žádná „stará můra“…tak proč ne? Ven s dětmi jistě chodí minimálně ve dvou…takže kdyby kolabovala (což se může stát i mně, čtyřicítce), tak jí kolegyně pomůže a o děti se postará…a ve třídě zase děti zalarmují personál. My, věkove k rodičům, nahrazujem „mámy“…ona „babičky“. A pokud se jí nechce do důchodu (po jistě mnoha letech u dětí), klobou dolů… 8o :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.10.16 16:09
@mama67 píše:
Tak to by mi vadilo zcela určitě, protože nikde nemas zaručeno, že léky budou užívat že třeba člověk nezapomene a psychiatrické nemoci nejsou legrace.

jj přesně tak..jednou si nevezme, zapomene nebo něco a když se něco stane, ještě ji osvoboní že byla nemocná…spravedlnost hadra.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
7527
2.10.16 16:15

Tak já nevím, jak je to konkrétně v téhle školce, ale u nás na vycházky jsou vždycky 2, jedna chodí od 6 do 12 druhá od 10 do 15:30, překrývají se a pak jim i pomáhá uklízečka (jak řáká dcera paní pokojská), takže úplně sama tam není. To by mi spíš vadilo že se někdo z pedagogů léčí na psychiatrii, to je dle mě asi nebezpečnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
2.10.16 16:18
@mama67 píše:

Divili byste se, kolik učitelek bere AD oficiálně ordinovaná psychiatrem. Mám za sebou hodně let učitelské praxe ve školce i ve škole, takže o tom něco vím. A opravdu se to nebere jako kontraindikace k učitelskému povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.16 16:20

Raději anonym, jinak mě tu všichni sežerou, nemluvě o tom, že nikdy nevím, kdo z práce sem chodí.
Učím v mš, která zaměstnává na pozici učitelka také důchodkyně (poměr je tak 40% důchodkyň na 60% nedůchodkyň). A za mě: polovina a to možná i víc, ne všechny jsem při práci viděla či se mi svěřují na tuto práci totálně nestačí. Fyzicky (to většinou) ale i psychicky - ono to jde jedno s druhým. Pravda je, že většinou si toho jsou vědomé, v práci zůstávají z různých osobních důvodů. Takže jestli se ptáš kvůli kamarádce učitelce, nevim, že by s našimi důchodkyněmi měli rodiče problém - ne kvůli věku, naopak jsou obvykle šťastní za jejich přístup a klid. Jen pozor aby na to doopravdy stačila. Jako kolegyně či rodič dítěte s takovou paní učitelkou, bych však dbala zvýšené opatrnosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML