Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem
zajímal by mě váš názor, zda by ste bez obav svěřili své dítko paní učitelce v ms, které je 65let a trpí zdravotními problémy přiměřené ke svému věku (tlak, srdce, cukrovka). Paní učitelka do důchodu nechtěla, nudila by se doma
má na starosti 16 ditek -tuším že 4letych. Já asi bych měla trochu obavy, zda může ve svém věku zvládat tolik dětí a ještě někam s nima chodit, ale tot můj osobní názor. Jak je ten váš? Děkuji za reakce ![]()
@mama67 Obecně řečeno bych ten pocit měla taky. V konkrétním případě těžko říct, mám málo informací. Pokud máš tento pocit a jde o tvé dítě, zkusila bych to probrat s ředitelkou. Ona je její nadřízená, je za ní zodpovědná a měla by vědět, jestli v ní tuhle důvěru má nebo ne.
@mama67 Opravdu mi to nepřipadá nijak strašné. Může být fajn mít mladé učitelky, ale tyhle starší paní mají něco do sebe. Nebála bych se jí své dítě svěřit, má letité zkušenosti a to je k nezaplacení.
Edit: co se týká zdravotního stavu, jak to všechno dopodrobna můžeš vědět?
Příspěvek upraven 02.10.16 v 14:46
Nebude to tak dlouho trvat a v tomhle věku budeme ještě všichni chodit do práce. Něco se může klidně stát i mnohem mladší učitelce. Docela mě překvapuje, že tak znáš její zdravotní stav.
A jinak bych se nebala jí svěřit dítě.
@mama67 Myslím,že od určitého věku chodí zaměstnanci každé dva roky na zdravotní prohlídku, takže paní učitelka je i přes svůj zřejmě zdravá dostatečně na to aby vykonávala svoji práci. Za pár let budeme v tomto věku pracovat všichni
Dítě bych se nebála svěřit ![]()
@Judithkaj píše:
To nemyslite vážně? Co konkrétně víte? Že má srdce? Že má nějaký tlak? Nepredpokladam, že by to s vámi řešila. Asi ji mají děti a lidé ze školky rádi. Dítě bych ji svěřila a byla ráda, že ho učí stará škola.
Co nemyslím vážně? Je to maminka mě kamarádky, která se léčí s cukrovkou, vysokým tlakem a má léky na srdce. Promiňte ale píší ve vsi slušnosti a ptám se jen na názory, když vím, jací raubiri decka dokáží být. Nic ve zlém ![]()
Tak má zkušenost, měli jsme takhle „starou“ paní učitelku a byla naprosto skvělá, děti jí milovaly, prostě byla super..teď máme třicítku je to jelito a moje dcera neustále vzpomíná na předešlou paní učitelku a není rozhodně sama..takže tak..a určitě ředitelka ví koho má v týmu, takže tohle bych rozhodně neřešila
Nevim. Musela bych ji videt osobne a udelat si obrzek, zda je schopna tolik deti zvladat psychicky a i fyzicky. Dala bych na svoji intuici.
Ne, nebála bych se, proč taky?
Co ty víš, jestli se třeba mladá učitelka taky s něčím neléčí?
A zvládat je může, úplně s přehledem, ze zkušenosti vím, že tyhle starší učitelky mají často přirozený respekt dětí a ty se k nim chovají trochu jinak ![]()
Tyhle babičky jsou zkušenější než kde jaká 20tka. Takže nevidím problém.
Svěřila bys celou třídu čerstvé maturantce? Já jo, je milá, decka ji mají rádi.
Hlavně my budeme, taky do takového věku muset pracovat
.
Nebála bych se, syn má učitelky ve školce obě přes 60 let a já se děsím doby, kdy půjdou do důchodu, protože tam nastoupí ten mladší. Doufám, že nám ještě tak ty 3-4 roky vydrží. Nemají tolik nápadů a energie, ale mají úžasný přístup k dětem, neřeší drobnosti a celkově je mám ráda.
Mojí mámě je 65 let, je učitelka, učí prvňáky, letos jich má 30, z toho 22 kluků. Ano, je unavenější, než bývala, ale užívá si to a děti ji mají rády, prostě paní učitelka - babička.
Anonym kvůli mámě.
@mama67 píše:
Co nemyslím vážně? Je to maminka mě kamarádky, která se léčí s cukrovkou, vysokým tlakem a má léky na srdce. Promiňte ale píší ve vsi slušnosti a ptám se jen na názory, když vím, jací raubiri decka dokáží být. Nic ve zlém
S vysokým tlakem se dnes léčí i mlasí lidé, cukrovka má víc typů a léky na srdce… jaké? Podle mne srdce, vyšší tlak a cukrovka mohou být smrtelné zrovna tak jako zcela neškodné pro výkon daného povolání. Pokud by jí to ve výkonu práce bránilo, měl by to posoudit lékař závodní prev. péče a ev. ji zbavit způsobilosti.
@Alušáček píše:
@mama67 Myslím,že od určitého věku chodí zaměstnanci každé dva roky na zdravotní prohlídku, takže paní učitelka je i přes svůj zřejmě zdravá dostatečně na to aby vykonávala svoji práci. Za pár let budeme v tomto věku pracovat všichniDítě bych se nebála svěřit
Učitelky chodí na prohlídku co dva roky už od začátku, takže žádná změna.
K dotazu nevadilo by mi to. Sama mám takto staré rodiče a děti zvládají v pohodě, navíc učitelky ve školce chodí na procházky jen po okolí a kdyby se něco stalo, tak určitě okolí pomůže, navíc se problém může stát i mladšímu učiteli.
A že ti teda nevadí jezdit autobusem, vlakem, kde řídí taky 65 letí lidé a ti při zdravotním problému ohrožují daleko víc než učitelka ve školce.
Dceru teď mají dvě starší učitelky a obě jsou super, mají jiný přístup než ty mladé po škole.
@mama67 Kdyby byla vážně nemocná, tak neprojde pravidelnou kontrolou u lékaře, ne?