Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@bartsch tak jasne, jen ve skupine lidi v produktivnim veku je procentualne mene lidi, co jezdi blbe, nez ve skupine 65 a vys.
@mama67 já bych se nebála, mám zkušenost s učitelkou po škole a hrůza, ted má syn učitelky okolo 55let a spokojený on i mi rodiče, co se týče diabetu tak bych to neřešila má dcera 12let má diabetes a v ničem jí neomezuje, sousedka stejně stará jak já se léčí s vysokým tlakem a budeme s tím dělat do 65let taky
@mama67 a pokud tě vadí cukrovka u učitelky tak má dcera by podle tvého neměla pracovat taky a kdo jí asi bude tak živit náš stát asi těžko
@zuzouš nejhůř jezdí mladí namachrovaní do 30 let se silnými auty, teď tu má jeden kluk z vesnice pokutu za překročení rychlosti o 111 km!!! to číslo je správně!!
kluk má 19 let
@mama67 píše:
Ahoj všemzajímal by mě váš názor, zda by ste bez obav svěřili své dítko paní učitelce v ms, které je 65let a trpí zdravotními problémy přiměřené ke svému věku (tlak, srdce, cukrovka). Paní učitelka do důchodu nechtěla, nudila by se doma
má na starosti 16 ditek -tuším že 4letych. Já asi bych měla trochu obavy, zda může ve svém věku zvládat tolik dětí a ještě někam s nima chodit, ale tot můj osobní názor. Jak je ten váš? Děkuji za reakce
Co se ti nezdá. V tomto věku už ty budeš ještě pracovat, nebo tedy bude z tebe čerstvá důchodkyně. Tys viděla její zdravotní dokumentaci, že víš na jaké nemoci trpí?
@Alušáček : Ona ta zdravotní prohlídka probíhá tak, že musí během 1 hodiny doktorka prohlédnout 22 zaměstnanců, kterých se ptá jak se cítí, zda jim něco nechybí, co jim schází, ptá se kolik váží a měří, zda pijí alkohol či kouří. Člověk si může prakticky všechno vymyslet. Jediný důkaz, která má, že ten, že změří tlak a tep + si poslechne tlukot srdce. Prohlídka je rychlá, doktorka má toho ještě moc, obejít má další školy a školky, je to rychlovka…
@Rikitan píše:
@Alušáček : Ona ta zdravotní prohlídka probíhá tak, že musí během 1 hodiny doktorka prohlédnout 22 zaměstnanců, kterých se ptá jak se cítí, zda jim něco nechybí, co jim schází, ptá se kolik váží a měří, zda pijí alkohol či kouří. Člověk si může prakticky všechno vymyslet. Jediný důkaz, která má, že ten, že změří tlak a tep + si poslechne tlukot srdce. Prohlídka je rychlá, doktorka má toho ještě moc, obejít má další školy a školky, je to rychlovka…
No nevím…já na zdravotní prohlídku šla SAMA…ano k „závodnímu“ lékaři…ale sama a v čase, který jsem si já určila…čekala jsem v čekárně jako běžný pacient…doktorka měla už můj el. výpis z karty, ten jí poslal můj praktický lékař předem…ano, tlak, tep atd. proběhlo, ale zatajit nebylo co…
Nakonec mi vystavila zdravotní průkaz, protože ten už teď potřebujem ve školkách všichni. (manipulace s potravinami)
@SIMONA1234 píše:
No nevím…já na zdravotní prohlídku šla SAMA…ano k „závodnímu“ lékaři…ale sama a v čase, který jsem si já určila…čekala jsem v čekárně jako běžný pacient…doktorka měla už můj el. výpis z karty, ten jí poslal můj praktický lékař předem…ano, tlak, tep atd. proběhlo, ale zatajit nebylo co…
Nakonec mi vystavila zdravotní průkaz, protože ten už teď potřebujem ve školkách všichni. (manipulace s potravinami)
Tak to u nás závodní doktorka chodí do práce, vleze si do jedné místnosti a všichni zaměstnanci k ní po jednom chodí. Na prohlídku sám jsem šel taky, ale to pouze, když mě paní ředitelka přijímala. Tak ta první vstupní, ta byla v ordinaci. Ale pak už ty další, ty jsou v budově MŠ. No, hlavně, že nás někdo kontroluje ![]()
Že má učitelka nějaký ten neduh…no kdo nemá. Kdyby to zdravotně nezvládala, její nadřízená by jistě byla první, kdo by ji na to upozornil. Mnohokrát se stane, že neduh má dítě. Ten potřebuje brýle a nenosí je, diabetické dítě zas potřebuje píchnout inzulín a na senzoru zkontrolovat hladinu cukru, jiné dítě zase přivedli do školky nastydlé, další po domácím úrazu nemůže cvičit a k tomu tam je děcko, co má dietní omezení…to rodiče kolikrát nevidí nebo vidět nechtějí, co všechno učitelka musí o svoji směnu uhlídat. Ale to, že má třeba vyšší tlak nebo cukr v krvi, to jim vadí? To je dobré. V tom případě, proč naše maminky volí pobyt ve školce, a to co nejdelší…?