Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Me to nechytlo nikdy, ale usoudila jsem, ze ve 32 uz je docela na case
pokud chci nejakeho dedice..
Když je samostatná a schopná je vychovat.
Něco mezi plnoletostí a přechodem ![]()
Příspěvek upraven 25.01.13 v 18:24
@pikola mě to chytlo z důvodu, že jsme mluvili o 3 dětech…tak abych to stihla
Já bych řekla, že nejvhodnější věk je ten, kdy se na to sama cítí, že to zvládne, jak psychicky, fyzicky, tak i materiálně. ![]()
@berry4 píše:
Když je samostatná a schopná je vychovat.
Něco mezi plnoletostí a přechodemPříspěvek upraven 25.01.13 v 18:24
jinak já zastávám názor že mezi 20-25ti let. sama jsem rodila skoro ve 22ti a jsem za to moc ráda! ![]()
@Cuarentena píše:
To je blbě položená otázka. Protože ženská snad většinou nemá dítě jen jedno. Otázka je, kdy začít a kdy skončit.![]()
![]()
přesně tak, já začala ve 24 a nějak se mi nechce končit
…sakra, vyhrát sportku, tak jich mám mraky…
V 28ti letech jsem měla první dítě. A to bych řekla byl skoro ideál, ani mladá ani stará, prostě tak akorát. Druhé jsem měla teď ve 36ti, zvládám to dobře, ale bývám unavenější a někdy vypadám jak nad hrobem. Takže ať mi nikdo netvrdí, že ve 40ti mít dítě je naprosto v pohodě.
@Bunnies píše:
přesně tak, já začala ve 24 a nějak se mi nechce končit…sakra, vyhrát sportku, tak jich mám mraky…
No vidíš.
Já jsem taky začala ve 24 a teď čekám čtvrté ve 40. Ale asi už fakt končím. ![]()
@bumbinka píše:![]()
![]()
![]()
Pro zakladatele - chceš ji přesvědčit, že je na to ještě moc mladá nebo už moc stará?
a nebo ze uz je na case se nechat oplodnit ![]()
@Jaja87 ani ne, jako nejaky zachvat obcas byl, ale mam radsi cizi deti, ktere muzu vratit. Uvidime, jak to bude s vlastnim
taky jsem k tomu chtela mit spravneho chlapa!
@pikola Jojo to chapu s tim chlapem..Ja po diteti touzila uz silene dlouho a dockala jsem se rodila jsem ve 23 letech a nelituji ![]()
Tak at se podari…A nebo uz mas ditko?
Myslím, že tak maximálně do 30 by měla žena 1. dítě porodit. V pozdějším věku už jí můře chybět energie a trpělivost..Samozřejmě každé tělo je jiné, a někdo má čas klidně do 40. U nás v práci jsem porodila ve 29 a pomalu jsem byla za exota, ostatním prvorodičkám bylo v průměru 35, a i víc..Mluvím o Praze.
Myslím, že biologie je jedna věc, pak je ještě otázka, co jsme schopni tomu dítěti v určitém věku předat…Co mu můžeme nabídnout…
Já osobně jsem si nedokázala představit, že bych na svět přivedla dítě, kterému bych nemohla nic nabídnout, neměla bych žádné zkušenosti, vědomosti, prostě nevyzrálá, dále bez zázemí…Ne každý ale tohle řeší. Já si nedokážu představit, jak bych byla schopná reagovat na potřeby dítěte v 18 letech. I proto jsem se rozhodla ho mít ve 30, kdy jsme měla dostudováno, nějaké roky odpracovány, posbírala jsem nějaké zkušenosti, a ty teď mohu malé předat.
Na závěr - jsem moc ráda, že moje máma mi byla více mámou, než kamarádkou…
Příspěvek upraven 25.01.13 v 18:33
Me to chytlo kolem 27roku.. Ale ještě jsme s fin. důvodu pockali, ale na nic jineho jsem snad nemyslela.Ve 28 byla svatba, ve 29jsem otehotnela a 14dni po mych tricatinach se nám narodil syn. Manžel je o 4mesice mladší.
Pro nás ideální vek na prvni ![]()
Příspěvek upraven 25.01.13 v 18:35