Kdy je nejlepší věk ženy mít dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
3.2.13 18:44
@Conny píše:
Každý věk má „něco“,myslím v pozitivním slova smyslu ;)!Já porodila své první dítě v 35letech a neměnila bych - ve svém momentálním životě, ale v tom příštím bych se snažila asi o těch 5-8 let :think: dřív sehnat tatínka i finanční a soc. zajištění, kariéru, cestování, což jsem zvládla tedˇ „až“ v těch 35 ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
3.2.13 18:53
@Gabrielka91 píše:
Ale zas s vyším věkem roste větší pravděpodobnost zdravotních komplikací..

Ano, tohle říká statistika…

Hele, teď jsem zrovna na seznamu četla, jak 19-letá Ornella Štiková v těhotenství strašně trpí, jak nemůže vydržet se zádama a to má myslím ještě 2měsíce do porodu… :nevim:
Já se ve 40 až do porodu starala o 2 malé, docela živé děti… Teda poslední týden mi už pomáhala mamka… A záda mě nebolely vůbec… :nevim: A celkově jsem měla úplně bezproblémové těhotenství i porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
3.2.13 18:56
@rébi píše:
Ano, tohle říká statistika…Hele, teď jsem zrovna na seznamu četla, jak 19-letá Ornella Štiková v těhotenství strašně trpí, jak nemůže vydržet se zádama a to má myslím ještě 2měsíce do porodu… :nevim:
Já se ve 40 až do porodu starala o 2 malé, docela živé děti… Teda poslední týden mi už pomáhala mamka… A záda mě nebolely vůbec… :nevim: A celkově jsem měla úplně bezproblémové těhotenství i porod…

:palec: :potlesk:
Záleží opravdu na tom jak je žena na tom zdravotně, fyzicky i psychicky ;)!
Takže pokud bych byla ve 40letech fit, tak proč ne mimi???
Je to fakt individuální!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
3.2.13 19:00
@rébi píše:
Ano, tohle říká statistika…Hele, teď jsem zrovna na seznamu četla, jak 19-letá Ornella Štiková v těhotenství strašně trpí, jak nemůže vydržet se zádama a to má myslím ještě 2měsíce do porodu… :nevim:

no jo…slečna ornela :D já neříkám že všechny starší budou mít problémy..jen si myslím že většinou to tak je.. ale záleží na jednotlivci..samozřejmě :) mladý se rychleji zotavují..zdravotně..ale třeba psychicky si myslím že starší to zvládnou lépe než některé mladé maminy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.2.13 19:03
@rébi píše:
No, kdybych měla být čistě objektivní, tak nejvhodnější věk (tak nějak statisticky) mi přijde kolem 30. Žena je ještě fyzicky mladá a psychicky dostatečně zralá… Tak nějak to mám vypozorované…
Ale jsou extrémní případy (jako třeba já :mrgreen: ),že jsou ve 40 letech fyzicky fit a psychicky konečně dozrávají… :lol: A totéž naopak u někoho ve 20… ;)
A sdělit jsem chtěla přesně to, co jsem napsala… že mě některé mladé matky přijdou, že vůbec nepřemýšlí… ;) a to taky není dobré… ;)

Ikdyž se žena cítí fyzicky a psychicky ve 40 v pohodě, tak dítě si ale nepořizuje jen na chvíli, ale na x let. A ve 40 je větší pravděpodobnost, že se ona psychická a fyzická pohoda může brzy změnit.
A nechápu podle čeho usuzuješ, že některé mladé maminky vůbec nepřemýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
3.2.13 19:29
@rébi píše:
No, kdybych měla být čistě objektivní, tak nejvhodnější věk (tak nějak statisticky) mi přijde kolem 30. Žena je ještě fyzicky mladá a psychicky dostatečně zralá… Tak nějak to mám vypozorované…
Ale jsou extrémní případy (jako třeba já :mrgreen: ),že jsou ve 40 letech fyzicky fit a psychicky konečně dozrávají… :lol: A totéž naopak u někoho ve 20… ;)
A sdělit jsem chtěla přesně to, co jsem napsala… že mě některé mladé matky přijdou, že vůbec nepřemýšlí… ;) a to taky není dobré… ;)

Biologicky je nejvhodnejsi vek k tomu mit dite 23 let. To je vedecky dokazano. Vse ostatni jsou jen tvoje spekulace. A mimochodem schopnost premyslet se tak nejak nevaze na vek. Mlady blbec bude jednou stary blbec…

• Citovat
  • Upravit
1874
3.2.13 19:42
@chatwenna píše:
Biologicky je nejvhodnejsi vek k tomu mit dite 23 let. To je vedecky dokazano. Vse ostatni jsou jen tvoje spekulace. A mimochodem schopnost premyslet se tak nejak nevaze na vek. Mlady blbec bude jednou stary blbec…

Na tom asi něco bude… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
3.2.13 19:45
@Peťa77 píše:
Ikdyž se žena cítí fyzicky a psychicky ve 40 v pohodě, tak dítě si ale nepořizuje jen na chvíli, ale na x let. A ve 40 je větší pravděpodobnost, že se ona psychická a fyzická pohoda může brzy změnit.
A nechápu podle čeho usuzuješ, že některé mladé maminky vůbec nepřemýšlí.

Podle některých názorů, které tady prezentují… ;) Ale neřeš to, jen jsem si chtěla trochu rýpnout do chatwenny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
3.2.13 20:12

Mysli si, že ted se to dost zbytečně odkládá. Dost lidí hledá zbytečně dlouho nějakou jistotu funanční socialní. Hodně zaleží, kdy si ženská najde partnera, který by sní chtěl mít dítě a ona mu věří. Já si myslim, že je super, že jsem měla dítě v 18 pro většinu lidí by to byla pohroma. Idealní věk je většinou okolo 30 spíš před

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
3.2.13 20:17

Budu mluvit za sebe - nejpozději kolem třiceti :oops: Každý další rok už je sakra znát, ať si to člověk je nebo není ochoten připustit… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.2.13 20:17

Já jsem poprvé otěhotněla ve 20ti letech, cítila jsem se na to mladá, plánované to nebylo, ale rozhodně bych neměnila, myslím, že i tak jsem se stačila „vyblbnout“. Říká se, že když se rodiči stanete moc brzy přijde pak „druhá puberta“ v pozdějším věku, ale nemyslím si, že to je pravidlo. Letos mi bude 24 a druhé dítě bych si moc přála.
Myslím, že každá žena k tomu dospěje v jinou dobu, toto se snad nedá přesně určit, a pochybným populárním (ne)vědeckým výzkumům na tyto a podobná témata rozhodě nevěřím :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.2.13 20:21
@chatwenna píše:
Biologicky je nejvhodnejsi vek k tomu mit dite 23 let. To je vedecky dokazano. Vse ostatni jsou jen tvoje spekulace. A mimochodem schopnost premyslet se tak nejak nevaze na vek. Mlady blbec bude jednou stary blbec…

23 let je vědecky dokázáno kým? :D Oni totiž vědci tvrdí pokaždé něco jiného a hlavně - lidské tělo není stejné, takže u někoho je to ve 23, u někoho v 25 letech, u někoho jindy… :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.13 20:21

Nejlepší věk pro mimčo je do 30let podle mě…u starších je už taky mnohem vyšší riziko, že mimčo nemusí být zdravé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.13 20:24

Ja bych take rekla do 30ti i kdyz moje znama mela dite ve 43, ale jsou to pak starosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.2.13 20:24

@rébi neřeším, jen mě zajímalo, jak jsi k tomu názoru přišla.
Patřím k těm starším maminkám, takže osobně se mě tvůj názor netýká, rodila jsem třetí dítě dva měsíce po svých 35 narozeninách.
Mě třeba přijde, že spousta maminek nepřizná, že jejich rozhodnutí, kdy se stát matkou nebylo nejlepší rozhodnutí. Mladé maminky tvrdí, jak je fajn být mladou maminkou a starší si stojí za názorem, že lepší je mít dítě v pozdějším věku, ale za zavřenými dveřmi je to všechno jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová