Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kluk byl pořádnej a ted čekám holčičku a myslim že nebude takovej pořez. Uvidime no ale snad ne nevypadá to. Břicho zatim normál
MácaBrouzdalka píše:
AHOJKY,
tuhle stredu jsem byla na velkem ultrazvuku, byla jsem ve 30tt+5 a doktor mi rekl, ze mala ma 1.895g - pry je to v norme …
NO NEVIM, zatim se mi to nezda moc v norme, podle toho co jsem vyhledala k tomuto tydnu tehotenstvi ve spojitosti s vahou plodu.
Bojim se, ze se mi narodi cvalík
Rikam si, jestli je to tim, ze piju ted hodne mleko, klidne denne litr (mam na nej chut).
JE TO DOST, CO? Na tenhle tyden tehotenstvi?
Diky: M
Ahojky, mě teda doktor ještě váhu ani neřekl. Mám 3tí UZ 15.3. a tam mi to už konečně řekne. A hlavně jsem měla nízko placentu, tak jsem zvědavá zda se holka jedna vytáhla. Můžu tě uklidnit, já totiž mlíko můžu ve velkém taky, ale až teď tak měsíc, možná 2. Jogurty, sýry, mléko… Před tím jsem si mléko dávala tak max do kafe, nebo kakao, ale asi si to tělo řekne co potřebuje si myslím. ![]()
Jinka přítel a jeho ségra, když se narodili, měli asi 4,5 kg, tak doufám, že nebudu mít to štěstí. Břicho „zatím“ velké nemám, ale mám to fakt v zadku a stehnách. Já, která nosila max vel. kalhot 25
. Snad je to jen voda, protože jsem přibírala asi ze vzduchu, bylo mě 4 měs. děsně zle.
gabi.design píše:
Tak já měla na konci těhotenství přes břicho 128cm.Fotka je ze 39tt.+1
Tý brďo
, pěkný pupík
… Ale bůh ví, jak budeme pře porodem vypadat ![]()
Já měla minule mega břicho, fotka 34tt
a ted počítam že bude ještě větší
. nakonec jsme rodila akutně sekcí v 35+3tt a malej měl 4140gr a 50cm ![]()
Markéta80 píše:
Já měla minule mega břicho, fotka 34tta ted počítam že bude ještě větší
. nakonec jsme rodila akutně sekcí v 35+3tt a malej měl 4140gr a 50cm
Tak to je ale MEGA bříško!!!!! Tak to už si musela fakt trpěk každý krok co? Před porodem.
lucie.kyselova píše:Markéta80 píše:Tak to je ale MEGA bříško!!!!! Tak to už si musela fakt trpěk každý krok co? Před porodem.
Já měla minule mega břicho, fotka 34tta ted počítam že bude ještě větší
. nakonec jsme rodila akutně sekcí v 35+3tt a malej měl 4140gr a 50cm
Právě že ne, mě bylo úplně fajn, jen jsme si říkala co všichni řeší že je veliký
. Tuhle fotku jsme viděla až po porodu
. za to ted trpim, mam šílený bolesti zad a je mě jasný že je to tim břichem a jak se vše roztahuje
ale říkam si že 12tt nějak musim vydržet ![]()
Ahoj taky řeším velikost bříška :-/ Jsem ve 21 tt a každý se divý kdž jim to řeknu prý nemám žádné břicho. Všichni říkakají, že takovou velikost měli tak ve 3 měsíci. Přes břicho jsem přibrala 7 cm
od 17 tt jsme nenarostla a ni o jeden cm. Je to normální?
Ja nemela bricho az do 8meho jen malicke pak najednou bum…ale nebylo nijak velike ![]()
@Simkaa píše:
Ahoj taky řeším velikost bříška :-/ Jsem ve 21 tt a každý se divý kdž jim to řeknu prý nemám žádné břicho. Všichni říkakají, že takovou velikost měli tak ve 3 měsíci. Přes břicho jsem přibrala 7 cmod 17 tt jsme nenarostla a ni o jeden cm. Je to normální?
Ano, je to normální. Velikost a růst břicha je strašně individuální záležitost.
Taky jsem měla pidibřicho - v polovině těhotenství vůbec žádné (tedy pro okolí - já jsem věděla, že roste, předtím jsem měla propadlé) a na konci jak jiné holky tak max. v půlce (za vše mluví to, když se mě známá 3 dny před porodem zeptala, jestli jsem těhotná nebo se jí to jen zdá). Pokud miminko roste a má dost plodové vody, není důvod plašit
Naopak buď ráda, že jsi pružná a nemusíš se tahat s velkým břichem.
Příspěvek upraven 14.09.12 v 11:53
Jéé to jsem ráda že nejsem sama. Jsem teď v 19. týdnu a taky na mě nikdo nepozná že jsem těhotná. Bříško jen o trochu větší a dens se mě jedna má zákaznice bála zeptat jak se daří miminku, protože nemohla uvěřit tomu že je vše v pořádku když nemám žádný břicho. ![]()
Tak to jsem ráda
Mě od včéra bolí strašně pupk jako by vylezl a okolo břicha. Byla jsme dneska u doktorky vše je v pohodě a mám ležet. Asi se to začíná zvětšovat ![]()
@Simkaa Buď ráda. Ono tahat se s extra panděrem není nic příjemného. ![]()
Ja jsem skoro ukoncenej 22.tyden a kolem bricha mam 86cm, neprijde mi ze je velke ani male..nektera tehulka „ma steti“ a zustane ji maly brisko..Ale spis co jsme tahkle s holkama probiraly shodli jsme se ze jsou dva typy, ty kterym brisko roste prubezne a stejne tak prubezne pribyvaji na vaze (nemluvim ted o prejidani), a ty typy na kterych to neni douho videt, stejne tak i s vahou a pak bum bricho jako blazen a vahu dozenou na tu vahu co ma ta tehulka ktera pribyva prubezne