Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to já zase mám břicho, že se mne každý ptá, jestli už mám sbalenou tašku do porodnice a kdy to tak čekám. Když řeknu, že až o Vánocích, tak nevěřícně kroutí hlavou. Beru to z té lepší stránky, už jsem se naučila úlevové polohy, tak věřím, že to uplatními u porodu
A spaní v pohodě, stačilo najít toho obrovského plyšového slona a obejmout ho v noci nohama (při spaní na boku), spím až do rána ![]()
@chairbda píše:
Tak to já zase mám břicho, že se mne každý ptá, jestli už mám sbalenou tašku do porodnice a kdy to tak čekám. Když řeknu, že až o Vánocích, tak nevěřícně kroutí hlavou. Beru to z té lepší stránky, už jsem se naučila úlevové polohy, tak věřím, že to uplatními u poroduA spaní v pohodě, stačilo najít toho obrovského plyšového slona a obejmout ho v noci nohama (při spaní na boku), spím až do rána
Taky se mě každý ptal, že už to musím mít za chvíli a já měla před sebou ještě hezkých pár měsíců. ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat, jak se měří v těhotenství břicho v pase. Normálně nad boky cca 2 cm nad pupkem nebo se měří přesně uprostřed břicha na pupku. Děkuju
Od „prsou“ dolů k tvé „kočce“ Tak nevím jestli jsi z toho moudrá ![]()
@Aureliana
pochopila jsem to vim, ale když někdo píše že třeba v pase měl 75 tak by to mělo být v nejužším místě, ne?
@nick8 píše:
@Aurelianapochopila jsem to vim, ale když někdo píše že třeba v pase měl 75 tak by to mělo být v nejužším místě, ne?
Jo a v těhotenství je to naopak, tam se to měří v nejširším místě ![]()
Proč měřit? To mě v těhotenství vůbec nenapadlo
Je k tomu nějaký důvod?
Pokud vím, tak to vůbec s velikostí mimina nesouvisí. Spíše bych věřila těm zažitým představám, že kluci větší břicho, holky menší nebo ne tak vypouklé. ![]()
Ja to ale nechci vědět kvuli velikosti mimina. Jen mě zajímalo kde si těhotný měří obvod pasu.
Jde mi o to že když u kalhot chteji vědět obvod pasu, tak ale přeci ty kalhoty těhotné nemají opřes břicho.
Mají to samozřejmě pod pupíkem, to je jasné, pas zůstává pořád pasem.