Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pokud to nemá vliv na laktaci, koj jak si řekne a určitě nebuď. Já teda v 6 nedělí budila ( teda měla jsem v plánu budit, ale budil se sám ), pak už ne, ale malej se budil vždy kolem 1h a pak kolem 4h, takže buzení nebylo potřeba. Vynechání kojení mi hned zahaprovalo s laktací a byl problém na pár dní
..Po 3m se laktace ustálila a není problém, kojím nad ránem.
Ahoj
tak já bych tedy nebudila. Maximálně pokud budou vedra a v noci budete mít horko i doma tak to asi ano (aby se napil…), ale jinak bych ho nechala ať spinká
(pokud tedy bude u dr. na kontrole vše o. k.) No problém můžeš mít ale Ty. Naše maličká, když začala v noci delší dobu spinkat v kuse. Tak mě pak strašně bolely prsa a mléko teklo samo o sto šest
v noci jsem musela několikrát měnit vložky do podprsenky…
Já mám teda jiný názor. V deseti dnech dítěte nemůžeš vědět jestli budeš mít dostatek mléka. Tak dlouhý spánek není pro novorozence úplně prirozeny. Samozřejmě se nemusí stát nic, ale taky můze. To ale asi slyšet nechcete.
Nám říkali v porodnici, přes den na krmení budit, pokud se nehlásí dítě nehlásí samo. A v noci nechat novoška max. 7 hodin, takže jste v limitu. Říkala mi to přímo dětská doktorka, ne sestry, co řeknou každá něco jiného. A já říkám, užívej si to, s největší pravděpodobností to byla výjimka, a v šestinedělí budete vstávat do třech hodinác…
Příspěvek upraven 23.05.14 v 10:16
@zrzana2 píše:
Já mám teda jiný názor. V deseti dnech dítěte nemůžeš vědět jestli budeš mít dostatek mléka. Tak dlouhý spánek není pro novorozence úplně prirozeny. Samozřejmě se nemusí stát nic, ale taky můze. To ale asi slyšet nechcete.
já to slyšet chci. Co se může stát?
@čarodějka1311 koukám co porodnice to jiný názor. Nám říkali v noci max. 5 hodin.
No ale když spala 6 tak sem jí nechala spát. A bylo to v šestinedělí jen jednou ![]()
@čarodějka1311 píše:
A já říkám, užívej si to, s největší pravděpodobností to byla výjimka, a v šestinedělí budete vstávat do třech hodinác…Příspěvek upraven 23.05.14 v 10:16
přesně tak
taky si myslím, že to byla výjimka, která se zopakuje zase za hóóóódně dlouho ![]()
Neboj, v pohodě
mě takhle vyděsil v 7 týdnech, šli jsme Prčice, byl pak nějak utahanej, a zalehl v půl 9, a já se v půl pátý s hrůzou vzbudila, jestli žije ![]()
Mě taky v porodnici prudili, když jsem ho nechala spát a nekojila dýl jak 5 hodin. Dnes už bych se nenechala ![]()
Jakmile jsme přišli z porodnice domů, tak jsem se začala řídit pouze miminem a instinktem. Když spal, spala jsem, když chtěl, kojila jsem. Přes den chtěl často, třeba i každou hodinu, v noci spal třeba 6 hodin v kuse. V pohodě. Zdravej bezproblémovej kluk.
Když mě tlačilo mlíko, odstříkala jsem si do zásoby a uchovala, později se hodilo, když třeba chvilu hlídal tatínek.
Pokud je dítě v pohodě a přibírá, nech to na něm a spi. Však ono to nebude navždy, většině mimin se to spaní ještě pokazí ![]()
Dehydratace. Prostě tak dlouhý spánek není pro novorozence na mateřském mléku fyziologický. To je jeden z důvodů proč laktacni poradkyně radí společný spánek. Mimco se pak budí třeba do polospanku a je možno jej nakojit. Další věc je, že po deseti dnech ještě fungují poporodni hormony. Až přestanou cca okolo tří měsíců, velmi casto se stane ze matka o mléko přijde. Některé i dřív protože noční kojení je prostě na podporu laktace důležité a většinou nenahraditelné. Jinak mám kurz laktacni poradkyně a vzdelavam se dal, to jen aby bylo jasno, že neradim jen ze své zkušenosti.
@zrzana2 píše:
Dehydratace. Prostě tak dlouhý spánek není pro novorozence na mateřském mléku fyziologický. To je jeden z důvodů proč laktacni poradkyně radí společný spánek. Mimco se pak budí třeba do polospanku a je možno jej nakojit. Další věc je, že po deseti dnech ještě fungují poporodni hormony. Až přestanou cca okolo tří měsíců, velmi casto se stane ze matka o mléko přijde. Některé i dřív protože noční kojení je prostě na podporu laktace důležité a většinou nenahraditelné. Jinak mám kurz laktacni poradkyně a vzdelavam se dal, to jen aby bylo jasno, že neradim jen ze své zkušenosti.
to je zajímavé s tím společným spánkem. My tak spíme a právě dneska spala dost dlouho, asi 8 hodin v kuse
No já byla v komatu, nevzbudila jsem se sama, natož abych budila ji.
Pak je to asi v pořádku některé děti takto spí některé někdy, aké u desetidenniho bych měla strach.
@zrzana2 A jak se to projevuje, ta dehydratace? Měla jsem zato, že u novorozenců to celkem běžné je, naopak tříměsíční už zpravidla tak dlouho nepřetržitě nespí… Alespoň u nás to tak bylo. Mlíka jsem měla po celou dobu kojení jako pro paterčata.
Propadají fontanely, málo pocuranych plen. Tím denim pitim se to dá doporadku. Podstatné je, že to není zdrave. Tvoje osobní zkušenost je super a já ti ji přeji. Jen chci říct, že to tak většinou není a mnoho matek končí s kojenim nebo začíná s dokrmem okolo třetího měsíce.
Kojení by mělo být na požádání, ne méně než co tři hodiny. v noci jeden 5hodinovy spanek. U novosu