Velká rekonstrukce panelákového bytu 3+1

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
29.12.18 16:21
@inkakřivák píše:
Obložková futra se narazí na ta stará a do nich padnou dveře zase dobře.

Když dáš na kovový futra dřevěný obložky, tak tam ty původní dveře půjdou, jo? Vždyť se ten otvor musí zúžit, ne? Taky se mi to líbí, ale představa, že se z panelu musej vysekávat ty kovový futra… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
titinkahaas
29.12.18 16:31
@PetraJ píše:
Když dáš na kovový futra dřevěný obložky, tak tam ty původní dveře půjdou, jo? Vždyť se ten otvor musí zúžit, ne? Taky se mi to líbí, ale představa, že se z panelu musej vysekávat ty kovový futra… :roll:

Všude čtu, že pokud jde o komplektní rekonstrukci, tak je lepší udělat okolo dveří všechno nový (futra anebo zárubně, má to několik názvu nevyznám se v tom). Koukám na firmu CAG, prý jsou kvalitou stejné jak Sapelli , ale o fous levnější. 8 dveří včetně vstupních… to bude pálka. Jedny internetový se sklem (GAC primum) vyjdou bez skla, s montáži a zárubní na 6.100 Kč. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
69117
29.12.18 16:43

Ano, přes stávající futra (zárubně :) ) se dají dát obložky a pak tam jdou nové dveře - však ty dveře nejdou dovnitř do dveřního otvoru, ale z boku. Fakt se to tak dělá. Jasně, že je nejlepší všecko vybourat a udělat to komplet nové, pokud na to máte místo v rozpočtu, tak proč ne. Nám už tam moc nezbylo, respektive raději jsem více investovala do těch trvalých věcí, takže jsme šli stylem - sbrousit, natřít, pořídit obyč dveřní křídla (pasovala bez úprav) a až bude našetřeno, tak pořídit obložky přes futra a nová křídla. No, po šestli letech by i našetřeno bylo, ale kupodivu ty levné dveře stále drží a nijak mě neiritují, takže si holt nové ještě počkají :) Zvlášť, když to přežilo jednu demoliční četu a brzo se na to chystá druhá, to se koupě nových a drahých věcí nějak více rozmýšlí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
titinkahaas
29.12.18 16:48
@ugluk píše:
Ano, přes stávající futra (zárubně :) ) se dají dát obložky a pak tam jdou nové dveře - však ty dveře nejdou dovnitř do dveřního otvoru, ale z boku. Fakt se to tak dělá. Jasně, že je nejlepší všecko vybourat a udělat to komplet nové, pokud na to máte místo v rozpočtu, tak proč ne. Nám už tam moc nezbylo, respektive raději jsem více investovala do těch trvalých věcí, takže jsme šli stylem - sbrousit, natřít, pořídit obyč dveřní křídla (pasovala bez úprav) a až bude našetřeno, tak pořídit obložky přes futra a nová křídla. No, po šestli letech by i našetřeno bylo, ale kupodivu ty levné dveře stále drží a nijak mě neiritují, takže si holt nové ještě počkají :) Zvlášť, když to přežilo jednu demoliční četu a brzo se na to chystá druhá, to se koupě nových a drahých věcí nějak více rozmýšlí :mrgreen:

Ani bych neřekla, že mám nějak extra navíc peníze, ale když teď udělám celkovou rekonstrukci a nechám futra, tak pak za pár let je budu muset vybourávat a tím se může poškodit interiér. Nevím, je to moje premiéra, tak se bojím jak malá k zubaři. :(

• Citovat
  • Upravit
6993
29.12.18 16:49

Delali jsme kompletku pred peti lety.
Futra pryc, nove oblozkove, vsude nove podlahy-lino novilon nakonec levnejsi,mene zatezove, se mi v tom zatezovejsim nelibil dekor, ale bylo by jeste lepsi. Ale jsem moc spokojena
Posouvali jsme zed a kus jedne zbourali. Nebyly nosne. Psala jsem na urad, nic nechteli. Zato nase svj chtelo projekt.
Topeni me nakonec přesvědčili at necham puvodni. Pry ma lepsi vyhrevnost a dyl vydrzi.
Delala firma, i kdyz s ni spokojenost nic moc. Hodne zachranila detailní smlouva vcetne pokut i na jejich strane (pozor na to, casto nejsou). Za zadkem aby jim stal clovek nejlip furt. Kontrolovala jsem si i mnozstvi co uctovali. Treba dlaždice si napsali i na strope a ja nevim kde jeste, podle mnostvi. Ale ozvala jsem se, ze to overi a premeri a hle. Najednou to bylo o dost mene.

Urcite nech samostatny zachod, bidetova sprska je fajn vec. Lino na podlaze mi vyhovuje fakt hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
29.12.18 16:52

Nebudeš je muset vybourávat! Však ti tu několik lidí píše, že obložky se dají dát přes stávající futra, je to běžné. Nejsi-li si jistá, zeptej se výrobce obložek a dveří. Sousedi takhle měnili dveře zrovna nedávno, mají teď pěkné obložky a rozhodně tam nic nebourali.
Takže pokud na to peníze máš a víš, že stopro nová obložková futra chceš, jdi do nich. Pokud nemáš, nebo bys kvůli tomu musela výrazně šetřit třeba na elektrice nebo kvalitě podlah, tak to holt odsuň.
Doporučuji oslovit několik firem a nechat si zpracovat komplet rozpočet, budeš aspoň orientačně vidět, na čem jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
titinkahaas
29.12.18 16:57

@Ornwen taky chci na podlahu nějaký teplý a přírodní materiál, je to šetrné k životnímu prostředí a jsem astmatik, takže pro mě vždy lepší přírodní matroše. Mate pod linem ideálně rovnou podlahu anebo jsou pod ni cítit nějaké nerovnosti?

Topení jste si nechali piskovat a pak vám ho natřeli nanovo?

Nevím, ale jsem možná trochu úchyl na detaily. Nelíbí se mi přístup alias natreme topení, bude skapavát a ty kapky uschnou dole do tvaru “kapek” haha a tak pro proste necháme. Je to takový debilni přístup, možná to ti řemeslníci ani nechápou, že existuje i estetika …

• Citovat
  • Upravit
6993
29.12.18 17:59

@titinkahaas topeni jsem resila pozdeji. Takze ted jsem ve fazi odrbu zeleznym kartacem/smirkem a natiram. Teda zatim mam jedno a vypada to ok. Barva ani moc nekape. Jsou pry i sprejove barvy, ale smrdi, musi se to pripravit a pry tolik nevydrzi.

Pod linem je vysterkovano stalo to dost, protoze mimo koupelny je to vsude v jedne hladine. Ale neni to vodorovne, to by bylo jste drazsi a asi příliš tlustá vrstva takze i zatizeni a tak. Zadne prahy jsou bonus. My mame „obihacku“ a deti, ty se vyradi pri litani dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný