Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebuji poradit, mám holcicku -6 měsíců. Od 6 týdne je na sunaru. Poslední měsíc už dávám zeleninu s masem a ráno par lžiček ovoce, i prez to, vypije Hodně um. Nechci ji trápit hladem, proto když vidím, ze má hlad tak ji um hned dam. V patek jsme byli u dr. A ta mi nadala ze mala vazi 8,5 kg v pul roce. Sestřička mi poradila dávat co nejvíce zeleniny a ovoce a minimalizovat um, prý je to jen sami tuk. Chci se zeptat kolik um mléka miminko v pul roce potřebuje? Kolik byste um dávali a kolikrát denne zeleninu a ovoce? Děkuji za názory a zkušenosti
Tak přece i záleží kolik měří, jen kila nestačí. Moje byla kojená a měla 8650g - 74 cm a nikdo neřekl ani popel. ![]()
Kolik měří nevím. Byla jsem s ni na očkování a dr. Jak ji uviděla tak ji dala hned na váhu. Na kontrolu v pul roce jedeme za týden.
tohle mám za sebou, nedat um, tak se malej zblázní! zůstaň v klidu. v předpokládám, že s příkrmy jste začali ve 4m:)
@Tereza100p píše:
Kolik měří nevím. Byla jsem s ni na očkování a dr. Jak ji uviděla tak ji dala hned na váhu. Na kontrolu v pul roce jedeme za týden.
Tak víš třeba jaký nosí oblečení a sama vidíš jak vypadá a má nadváhu
Pokud jste začali s jídlem ve 4m tak už by měla jíst víc jak oběd, ne? Jak často má a kolik mlíka?
Moc nechápu tyhle lékařský rady, nejdřív se jim zdají mimina moc hubený, radí UM, pak jsou zase moc tlustý ![]()
Příspěvek upraven 24.06.18 v 19:31
Kolik vážila při narození a přibírá každý měsíc přiměřeně, nebo má ted velký váhový přírustek až při příkrmech? Syn měl v půl roce to samé, ale jen z kojení a doktorka to neřešila, protože byl od narození velké silné dítě.
Oblečení 68/74 , faldiku má hodne. Jde mi hlavně o to , jak moc mužů omezit um.
@Tereza100p píše:
Oblečení 68/74 , faldiku má hodne. Jde mi hlavně o to , jak moc mužů omezit um.
A kolik jí ho dáváš?
Porodni vaha 3 kg . Prý v roce ji má Mít trojnásobek - to už ji má v pul roce. Do ted nás jidelcek. Ve dvě ráno 150ml , v 5 ráno 150 ml , v 9 ráno ovoce v 11.h 150 ml , v 13 h. Zelenina , 15 h 150 ml, 17 h 150ml , 20h 170 ml. Papa vždy když si řekne, nic ji nenutím. Čas berte cca , samozřejme to není vždy podle hodinek. Papulata je hodně, jen jsem to nebrala jak tragédii ale dr. Me začala strašit jak jee to náročny na klouby atd. A ze mam omezit um. Jen chci vědět názory ostatních a ne ji sebrát um , protoze jedna dr. Povídala
Moje je taky na UM a příkrmy má měsíc. Je jí 7 měsíců. Na kontrole v půl roce měla 8kg a 70cm.Doktorka byla spokojená. Podle mě je akorát
Neřeknu kdyby měla 10kg ale tahle váha mi přijde naprosto v pořádku. Jinak malá vypije 240ml UM asi v 6 ráno, pak má v půl 10 cca 150 UM nebo nějaké ovoce, ve 12 masozeleninu-půl velké skleničky, v 15 presnidavku ovocnou, a v 18:30 před spaním 210 UM.
Moje holka je taky na UM a váží dost. Počítám, že v půl roce bude mít taky přes 8 kg určitě. Zatim nikdo nic neříká a to jim tam při jedný kontrole trhla prej snad nějakej rekord, kolik od minule přibrala. Tak já nevim. To se už u půlročního mimina řeší nějaká nadváha? ![]()
@Tereza100p píše:
Porodni vaha 3 kg . Prý v roce ji má Mít trojnásobek - to už ji má v pul roce. Do ted nás jidelcek. Ve dvě ráno 150ml , v 5 ráno 150 ml , v 9 ráno ovoce v 11.h 150 ml , v 13 h. Zelenina , 15 h 150 ml, 17 h 150ml , 20h 170 ml. Papa vždy když si řekne, nic ji nenutím. Čas berte cca , samozřejme to není vždy podle hodinek. Papulata je hodně, jen jsem to nebrala jak tragédii ale dr. Me začala strašit jak jee to náročny na klouby atd. A ze mam omezit um. Jen chci vědět názory ostatních a ne ji sebrát um , protoze jedna dr. Povídala
Ale mám dojem že má hodně mléka teda
po dvou hodinách pokaždé 150 mi přijde dost na to že je jí už půl roku. Dávej ji odpoledne ovocnou svačinku místo jedné dávky UM.
Overlook taky me překvapilo ze to tak resi. Hned volala
sestricku ať se jde podivat na ty stehna a bradu ![]()
Můj kluk v půl roce 9 kg a 68 cm(porodní 3200g a 52cm). Pak začal lozit, méně přibírat a více se vytahovat dé délky. Záleží taky na tom, jak je dcerka pohybově aktivní.
Celeste97 takže myslíte dvě ovocene svačinky během dopoledne ? Nebude to moc cukru ? Každopádně dekuji za názor ![]()