Velká váha miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19567
24.6.18 19:55
@Tereza100p píše:
Porodni vaha 3 kg . Prý v roce ji má Mít trojnásobek - to už ji má v pul roce. Do ted nás jidelcek. Ve dvě ráno 150ml , v 5 ráno 150 ml , v 9 ráno ovoce v 11.h 150 ml , v 13 h. Zelenina , 15 h 150 ml, 17 h 150ml , 20h 170 ml. Papa vždy když si řekne, nic ji nenutím. Čas berte cca , samozřejme to není vždy podle hodinek. Papulata je hodně, jen jsem to nebrala jak tragédii ale dr. Me začala strašit jak jee to náročny na klouby atd. A ze mam omezit um. Jen chci vědět názory ostatních a ne ji sebrát um , protoze jedna dr. Povídala

Me se to zda naprosto v poradku. Bud rada ze mala basti. Je ji pul roku. Ma rozhodne narok na hodne mlika.. dve ovocny svacinky v pul roce mi prijde hodne.
Kasi ji asi nedavas. Tak asi ani nemusis pokud dobre spinka- me se teda zda ze malej po ni spi hur.
Takze za me.. prd na doktoru. Bud rada ze pekne ji- coby mama tri nejedliku vim o cem mluvim.
A ne jen deti na um jsou vetsi.. prostredni se vykojil a v 8mesicich mel 11 kilo. Takze klid a ja bych pokracovala.. jak to delas.. v osmi mesisich pridas jogurt a klidne chleba s maslem a zas to bude o necem jinym..
Btw me treti dite je v skoro 9mesicich skoro vyhradna na mliku. Proste masozel prikrm odmita v jakekoliv podobe. Sni max ovocnou presnidavku. Jogurt nechce. Neresim. Ono to casem prijde… nestrada tak co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
24.6.18 19:57

Az zacne lezt, tak se vaha stabilizuje. Um bych nevysazovala. Videla jsem i 11 kg v pul roce. :) dle meho zbytecne vlny :)

• Citovat
  • Upravit
218
24.6.18 20:03

@Tereza100p kolikměla váhu kkkdyž se narodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.18 20:03

@Tereza100p S UM a příkrmy neporadím, ale váha mi přijde na holčičku krásná. Nechápu, co se mudr. nezdá. Můj brácha měl půl roce 10,5 kg, ale do roku už přibral jen půl kg, takže v roce 11. Můj syn to samé. Ano byli to kluci pořádní, ale ne tlustí tak, aby se jim muselo korigovat jídlo. Jak se začnou víc hýbat, tak už tolik pak nepřiberou. Moje dcera měla něco přes 9 kg a mudr. také volala na setřičku, at se jde podívat, ale jak je krásná, žádný hubenour. Měla z ní vyloženě radost. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
24.6.18 20:05

ona to vyběhá neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.18 20:06

A hojně kojení byli oba dva do skoro dvou let :P . Ale je fakt, že UM je trošku něco jiného. Ale rozhodně bych jí ho neodpírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
24.6.18 20:12

Moc bych to neresila, nicmene pred nasazenim ovoce do jidelnicku by mela mit urcite masozeleninu. Kdyz das dopo ovoce a na obed masozeleninu, nebude mit asi odpo takovou potrebu UM. Jinak bych mozna jedno odpoledni UM nahradila zeleninou, treba mrkev, dyne a nebo vecerni kasi. Kazdopadne UM co dve hodiny je celkem dost. Mela by aspon tri vydrzet, kdyz uz ma prikrmy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.6.18 20:20

Doktorka to přehání. Obě dcerky měly v půl roce 10kg, v roce 13kg. Naše doktorka neřekla ani popel. Děti to vyběhají. Přece je nenecháme hlady.....

• Citovat
  • Upravit
caa
45
24.6.18 20:20

Z doktorky bych si nic nedělala, děti to vyběhají. Syn kojen měl v půl roce 8,65 kg a 70 cm (nyní 2 a 1/4 roku a je hubeňour) a dcera v půl roce taky kojená 8,65 kg a 75 cm. Doktorka se smála, že některé děti její míry mívají v roce :-) Teď jí bylo 7 měsíců a má 9 kg, oproti synovi má menší pupíček a silnější stehýnka. Pohyblivá je až až, neustále ruce, nohy vzhůru, plazí se po zemi na raka (pozadu). Vůbec to neřešim, krmím, když si řekne (svačina ovoce - nedoslazuju, obídek - zelenina) jen ať dlabe, ať má pak co vyběhat - lepší než neduživé dítě, které nechce dlabat a to si myslim, že je horší problém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
24.6.18 20:30

Od 6ti tydnu na UM, v pul roce necelych 7kg (porodni 3260g). Vypije kolem 300ml za den. Podle toho, kolik ji dam (ji max 5× za den, nekdy ani to ne). Od te doby, co ochutnala presnidavky, kase, jogurty a zeleninove polivky, tak UM moc nevyzaduje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.6.18 20:31

Tak jsem se podívala a dcera měla v 6 měsících 7kg. V roce 8,5 kg. Ale já ji kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.6.18 20:43

Naše malá v půl roce 9,24 kg. Měřila myslím 71. Doktor to neřeší, sestřičky se jen polekaly, že je to kus ženský. :nevim: pozítří ji beru na osmimesicni prohlídku, tak uvidíme, jak na tom je. Budu zavádět odpolední jogurtovou sváču. Zatím má také dopo ovoce, pak masozel. UM vypije cca litr za den. Když nad tím tak přemýšlím… Dneska měla snad jen 800ml…mozna i méně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
24.6.18 20:44

Náš první syn měl v 6ti měsících 9,8kg v roce 11,5kg. Také UM. Těmi příkrmy se zeleninou se váha trochu zarazí, také miminko se bude čím dál víc hýbat. Je doporučeno dávat alespoň 0,5l mléka denně, u toho bych určite zůstala. Mimochodem druhý předčasně narozený syn měl v 6ti měsících 8,7kg a to plně kojený… Buďte v klidu a buďte ráda, že miminku chutná. Co by za to daly jiné maminky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
24.6.18 20:50

Dcera byla dlouho jen na MM, příkrmy odmitala. Na půl roce mela 8990 g, na roce 10550. Nikdo nic neříkal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.18 21:49

Mam chlapecka, ktery ma asi 74 cm v 5 mesicich, vasi 8 kilo a jelikoz je statny, tak se dva ruzni pediatri nezavisle na sobe rozplyvaji, jak je silny a fit a vyvojove napred.
 M.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí