Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám manducu, ale v ní čučí a rozhodně nespí. Jakmile je unavená, řve stejně. Šátek mi nikdy nevyhovoval. Hacku bych musela někde vyzkoušet, než bych jí pořizovala..Poptám se kamarádek, dík za tip.
Ještě jsem chtěla napsat, že zatím není očkovaná, odkládali jsme to kvůli té nemoci. Takže reakce po očkování to není..
Napadlo mě, dát jí spinkat po kojení dřív. - než začne být unavená.
Pokud jí dáte prso, tak během chvilky usne pokud jsem to z textu pochopila správně, tak proč jí ho nechcete dávat? jedno dobu jsem to u dcerky měla také,, prostě období kdy během dne usnula během chvilky u prsa..
Mám to doma jako přes kopírák. Nošení nezabírá (ač už sotva drží oči, kouká klidně hodinu kolem sebe a navíc musím chodit, jinak křičí
), dát spát dřív nezabírá, no tak prostě uspávám u prsa. Horší je, že se budí, když odejdu. Často musím ležet s ním, když chci aby se vyspalo
S prvním jsem to měla stejně, ale to mi tu neběhal bezprizorní tříleťák… Jinak usínání večer naprosto bez problémů a bez asistence ![]()
Ja bych ji taky dala prso…je to jen obdobi, evidentne ji nejde zabrat a u toho se zklidni.
Asi máte pravdu, zbytečně jsem řešila, aby si na uspávání u prsu nezvykla a taky aby jí nebolelo bříško mícháním starého a nového mléka, když by to pak znamenalo kojení třeba po hodině, hodině a půl. Taky je pitomé, že synátor obvykle vymýšlí kraviny když kojim, ale asi to risknu
a taky zkusím dávat ji spát dřív než bude viditelně utahaná, snad něco zabere. Ještě že ta miminka jsou každý den jiná, tak snad se zase rychle vrátí do nějakého únosneho módu ![]()
Tak jí dej dvakrát potáhnout před tím martýniem pokusů a omylů a hotovo. ![]()
Takovych spankovych zmen jeste bude…nam se to menilo teda hodne rychle, jak casove, tak zpusob usinani.. jelikoz je jeste tak malinka, tak bych ji zkousela ukojit u prsa..dat ji pokazde, kdyzvzacne plakat a chce spinkat. My jsme zas museli furt trajdat s kocarem, ji ak neusnula, taky jsem zkousela vsechno..pak se to najednou zlomilo, a zas neusnula v kocaru, protoze zacla spat na brise a ve sportaku se nemohla otocit..
U nás to období trvalo od čtyř do zhruba dvaceti měsíců. Pak přestalo na(ne)štěstí spát díte přes den úplně.
Holky, kdyby to bylo moje prvni, tak nereknu ani popel a budu uspavat treba hlavou dolu, ale jak mam fungovat s triletakem? Kterej navic potrebuje minimalne jednou denne ven, jako asi kazde dite, a za toho sileneho revu s nim mam v poklidu jit na hriste??U nej navic zadna takhle dramaticka zmena nikdy nebyla, proto me to prekvapilo u dcerky. Verim, ze se ten rev v kocaru se hodne zmeni az zacne sedet a bude mit lepsi rozhled, ale do te doby?
mozna zkusim jezdit ven s autosedackou, vim, ze to neni nic moc na zada, ale pro klid udelam cokoli
a pokud zrovna budem doma, tak holt prso..mimochodem, dat spat driv nezabralo, akorat jsem prodlouzila dobu vzajemneho trapeni. Usina proste nejdriv tehdy, jak byla zvykla predtim..
@Lutonka to fungování s tříleťákem nic moc, no. Já prcka nosím v šátku. Na hřišti jsme byli s kočárkem asi dvakrát a nedalo se to. I v tom šátku se musím natáčet tak, aby viděl ven (a nejlépe nějakou akci), protože jinak se mu v něm taky nelíbí. Teď jsem zkoušela sporťák a polosed, ale taky to neprošlo…
Zkusila bych dát prso v náruči, houpat u toho, a až vytuhne, přendat do kočáru. To můžeš i venku. Je to jen období.
Ahoj maminky, prosím o radu, máte-li některá podobnou zkušenost jak já. Dcerce jsou 3 měsíce a zhruba do 2,5m to bylo naprosto vzorné dítě. Klidná, usměvavá, pohodová. Plakala jen velmi minimálně, spíš si jen tak kníkla když měla hlad nebo chtěla spát. Pak přišla lehká rýma a zhoršení ekzému (nevím, zda to může mít vliv) a je z ní úplně jiné dítě. Po kojení je zhruba hodinku v pohodě, tak jako dřív, jenže pak začne být unavená, ale nedokáže usnout. Dřív stačilo naložit do kočáru, nebo dát do postýlky, zacpat dudlíkem a do minuty byl klid. Teď nic nepomáhá, v kočáru řve (neúnavně i hodinu v kuse), v postýlce to samé, v náruči se taky vzteká, zkoušela jsem zpívat, nosit, houpat, bílý šum, hluk okolo, klid okolo, plenu přes oči, tmu. NIC!! Většinou pak buď usne úplně hotová na ruce nebo když vyměknu a dám prso, dvakrát popotáhne a je KO. Máme ještě 3 letého kluka a tohle začíná být na palici. Jinak večer usne v pohodě jako dřív, po nakojení sama v postýlce a spí krásně celou noc s jedním kojením. Dopoledne je docela dobrá, na polední spánek se mi jí ještě podaří přesvědčit (a to spí i 2 hodiny v kuse), ale odpoledne nastává boj. Máte nějaké tipy co ještě zkusit?