Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Trochu od věci, ale taky vás denně zastavuje tolik lidí a ptá se kolik to vaše dítko váží? Mně nevadí, že je Theuška větší, ale vadí mi ty kecy okolo. Proč mám pořád odpovídat na otázky typu, kolik váží a kolik jí je a to je kluk nebo holčička. Když odpovím, že holčička(a to chodí pořád v růžové)tak řeknou aha, že má tak málo vlasů. No je jí půl roku, tak proto asi
. Nebo mi řeknou, že toho moc neumí na svůj věk, tak opět odpovím, že jí je půl roku a oni zase, aha vypadá minimálně na 10 měsíců
. Včera toho byl svědek i manžel a po chvíli ho to už taky vytáčelo
.
JJ, u nás to samý. Chris má dneska 10 měsíců, ale vypadá aspoň na rok. Minulý týden v parku by stejně velký jako 14 měsíční kluk.
Od narození nosil hodně modrou, mái modrý kočár a autosedačku a taky se lidi ptali jestli je to kluk nebo holka ![]()
ZAtím neleze, jen se plazí, ale jen dozadu, do předu to neumí. Na břicho se sám otočil až v 8,5 měsících.
Takže taky moc neumí, ale určitě to dožene.
Terrad píše:
Trochu od věci, ale taky vás denně zastavuje tolik lidí a ptá se kolik to vaše dítko váží? Mně nevadí, že je Theuška větší, ale vadí mi ty kecy okolo. Proč mám pořád odpovídat na otázky typu, kolik váží a kolik jí je a to je kluk nebo holčička. Když odpovím, že holčička(a to chodí pořád v růžové)tak řeknou aha, že má tak málo vlasů. No je jí půl roku, tak proto asi. Nebo mi řeknou, že toho moc neumí na svůj věk, tak opět odpovím, že jí je půl roku a oni zase, aha vypadá minimálně na 10 měsíců
.
Ahoj holky,
tak u nás nedonošenátko, PV (porodní váha 1100g, neměřil se) a synek má ve 3 letech 18kg a měří metr.vypadá tak na 5 let a od okolí jsou také podivné pohledy. A to nám v nemocnici říkali, že nedonošenátka jsou drobnější a moc nejedí.U nás pravý opak ![]()
Terrad píše:
Trochu od věci, ale taky vás denně zastavuje tolik lidí a ptá se kolik to vaše dítko váží? Mně nevadí, že je Theuška větší, ale vadí mi ty kecy okolo. Proč mám pořád odpovídat na otázky typu, kolik váží a kolik jí je a to je kluk nebo holčička. Když odpovím, že holčička(a to chodí pořád v růžové)tak řeknou aha, že má tak málo vlasů. No je jí půl roku, tak proto asi. Nebo mi řeknou, že toho moc neumí na svůj věk, tak opět odpovím, že jí je půl roku a oni zase, aha vypadá minimálně na 10 měsíců
.
jo to znám…ale má to i výhody
chodíme na bazén a tam se může až od roka a vzhledem ktomu že Martin jako roční vypadá tak je to vpohodě ![]()
Ojky, no já už mám brutální deprese, není nikdo kdo by nekomentoval jak je Klárka veliká. Když se narodila měla 2300g a všichni se strachovali jak je prťavá, ale v půl roce už byla na 9, 8 v roce 12, 5 a teď jí je 20měsíců a váží 18, 9kg a měří 92cm už jsme teda objednaný na endokrinologii protože mě všichni straší:-) jen co se týká jídla mám čisté svědomí sladké vůbec nezná všechno jídlo jí vážím aby se nepřejídala, ale je pravda ať jí dám cokoliv ničím nepohrdne všechno sní pořád je hladová tak jsem zvědavá co mi řeknou. Záda už mám nefunkční a princezna by se nejradši pořád tulila ![]()
@Brusinka3 uvidíš co Ti řeknou, ale myslím, že to bude dobré a že to vyběhá.
Náš Chris má teď na 202 měsících 91 cm a 13,7 kg, ale on málo jí nemůžu do něj nic dostat nemá na jídlo čas
Na hřišti jsem se seznámila s maminou, její syn je o 5 dní starší než Chris a stejně dlouhý ale má o 2 kg víc.
Dej pak vědět
a držím palce
Oživuju..
Mám holčičku 2 roky a 4 měsíce, váží 17kg a měří 95cm, nosí velikost 104, někdy se jí stehýnka nevejdou ani do 110.
Není žádný faldíkovatý dítě, je jí prostě kus..
Jednak mě se.ou pohledy, když mluví..(každej si myslí něco o retardech).. otázky a kolik jí je? a pod.. neustálé kecy rodiny.. zdravé a spokojené dítě asi nemá žádnou cenu..
taky mi dost vadí kupování oblečení, snad nikdy jí to není..což o to, když je to velký tak ještě dobrý:)
@ntkv zvykneš si
mám taky big boss dítě, ono v roce vypadalo na 3 atd.. takže klasické otázky - proč ještě nechodí, proč ještě nemluví, proč se tak velký kluk vozí v kočárku atd.. dlabej na lidi ![]()
@ntkv pekny
nas maly ma 4,5 a vazi 16 kg i s botama ![]()
já spíš rodím velké děti, první syn,5200g
@KackaDoup píše:
@ntkv peknynas maly ma 4,5 a vazi 16 kg i s botama
já spíš rodím velké děti, první syn,5200kg
kecáš
![]()
naše Terka je pořád veliká, teď 130cm a 30 kilo, je taková statná. V červenci jí bylo pět, druhý týden v září se mě ve školce maminy ptaly, jak je možné, že dostala podruhé odklad, že nemusí do školy, nevěřily, že je jí sotva pět.
Hele to znám
naše malá má v 8m 74cm a 11,5kg. Dr. nás popotahuje po vyšetřeních, ptž se nevejdeme do grafu. Od pohledu taky nevypadá tlustě - je prostě velká ![]()
Jestli má být po kom, jako ta naše, tak bych to neřešila. Ona ještě pak vytáhne a když bude dělat nějaký sport, tak to vyběhá ![]()
Jsem tě chtěla začít obdivovat
malá měla 4050, šla ven na jednu kontrakci, ale to byla žížalka proti tobě
brácha byl 3 týdny nedonošený a měl 4,5kg ![]()