Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Možná jsem tuto diskuzi vložila do spatneho téma, bohužel nevim kam přesně zařadit. Mate některá stejný problém s dítkem předškolního věku? Malá má příliš velký dávivý reflex, nejvíce asi při čištění zoubků, při jídle jen trochu. Myslíte, že se to samo zlepší?
těžko říct. Já nemůžu ani žvýkat žvýkačku, okamžitě se mi navaluje. Kolikrát mám problém i při čistění zůbů
Já se toho nezbavila do dospělosti. Zlepšilo se to, už nezvracím tak často, ale při čištění zubů se mi navaluje skoro denně.
Ale vypozorovala jsem, že u mě to zhoršují mléčné výrobky. Když bych si dala třeba jogurt, tak jsem do pár minut zahleněná, špatně se mi dýchá a při čistění zubů to pak dost pravděpodobně skončí zvracením.
Mám to stejně. Nesnáším čištění zubů, doktorka se mi ani nemůže podívat špachtlí do krku. ORL vyšetření je pro mě peklo, několikrát jsem při něm zvracela, přestože jsem byla na lačno. Nepomohl ani sprej s anestetikem. Hlasivky tím přístrojem, co se zavádí do krku, mi nebylo možno vyšetřit. Kdyby byla nutnost, musela bych pod narkózu.
Doufám, že nikdy nebudu potřebovat vyšetření, kdy se krkem zavádí sonda do žaludku.
Možná jsem tuto diskuzi vložila do spatneho téma, bohužel nevim kam přesně zařadit. Mate některá stejný problém s dítkem předškolního věku? Malá má příliš velký dávivý reflex, nejvíce asi při čištění zoubků, při jídle jen trochu. Myslíte, že se to samo zlepší?