Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, já zase tohle mívám vždy pár dní před MS, taky mě to strašně bolí na dotyk a pálí při čůrání, ale protože se to opakuje každý měsíc a trvá to tak 2 dny a vždycky jen před tou MS, tak jsem to přestala řešit! Myslím, že to způsobuje nějaká hormonální změna!… Jinak na kvasinky netrpím, neměla jsem je víc jak 10 let!..
Ahoj,prosím o radu.Mám těd podobný problém jako ty.Jsem týden po porodu a už mě 2dne boli okolo klitorisu.Je to takový divný tlak a bolest hlavně na záchodě.Mužeš mi prosím napsat jak ti to dopadlo a co ti pomohlo.Děkuju ![]()
Taminko, na 100%, to máš z ATB. Zaběhni si zítra na gyne a máš po problému. Nic jiného, než antimykotika, ti nepomůžou. Bude se to jen zhoršovat a může tě svědit a pálit i konečník.
Sama papej lactobacily. Třeba Hylac. Napiš si, které ATB užíváš a pokud je, ty stejná, budeš ještě někdy užívat, tak sleduj reakci. Nejspíš budeš mít to samé a ještě horší potíže. ATB vybíjejí přirozenou mikroflóru.
heedvika píše:
Ahoj,prosím o radu.Mám těd podobný problém jako ty.Jsem týden po porodu a už mě 2dne boli okolo klitorisu.Je to takový divný tlak a bolest hlavně na záchodě.Mužeš mi prosím napsat jak ti to dopadlo a co ti pomohlo.Děkuju
Myslím, že by si se neměla s tazatelkou porovnávat. Máte každá jiné potíže.A jak radím, zajdi si na gyne a nesbírej informace.
Ahoj, trápí mě svědění pochvy+ pálení klitorisu a někdy mě štípe i při čurání. Zašla bych si na gyndu, ale mám 16 let a asi před měsícem mě přítel odpanil a kdybych šla na gyndu tak bych šla i s mamčou, a ta by to asi psychicky nepřešila, takže se chci tomu nějak vyvarovat. Zajímalo by mě co to mám a jak se toho zbavím
Budu ráda za každou odpověď ![]()
Tipla bych to na kvasinky…to je taková klasika
.Máš i nějaký výtok? A jestli tě to pálí i zvenku, máš to červený a jakoby trochu i nateklý? Ale na gyndu přece můžeš jít i sama, ne? Určitě by bylo lepší se nechat vyšetřit, kdyžs podobný problémy ještě neměla.
No kvasinky asi, hele, kup v lékárně http://www. lekarna. cz/tea-tree-oil-vaginalni-gel-pro-intimni-hygienu-7×7-5g/#utm_source=zbozi. cz ale nevím, jak moc to máš a jestli to zabere, jestli ne, musíš k doktoru, můžeš i s amaminkou, do ordinace s tebou přeci nepůjde a tam řekni doktorovi, že si nepřeješ, aby to mamka věděla.
Aha, tak to nejde vložit, zkopíruj to vyhledávače a vymaž mezery, je to tea tree oil, vaginální gel.
Na kvasinky jsou dobrý i globulky http://www.internetleky.cz/shop.php?…
Je to volně prodejný lék, tady na tom odkazu prodávají za 100, ale myslím, že jsem kupovala v lékárně za 70. Je to volně prodejný lék.
Jinak kvasinky se nemusí nutně objevit v souvislosti s pohlavním životem, příčina může být různá, jedině, že si je někdy můžou partneři předávat ![]()
Zajdi si na gyndu, to máš nejlepší. Tam přece můžeš jít i sama.
Taky si myslím, že jsou to kvasinky. Jednu dobu jsem na to hodně trpěla a nejvíc mi vyhovoval CANESTEN (1 vaginální tableta). Je to jednodenní použití a perfektně mi zabíral.
@Taminka Jak to u Tebe prosím dopadlo? Já už to mám od těhoteství (ZT v 8tt), léčená jsem byla na kvasinky, teď na streptokoka (vyšel v rozborech), moč mám podle doktorky čistou. Ale pořád to pobolívá. Už jsem z toho nešťastná ![]()
Dovlatovka: Jak jsi dopadla? Já sice těhotná nejsem. Ale mám antibiotika na streptokoka v krku, kvůli těm blbým antibiotikům se mi hned druhý den rozjela kvasinková infekce. A já nevím jestli to má cenu léčit když do sebe ještě pořád cpu Ty blbý antibiotika
. ![]()
Ahojky je to trošku intimní otázka už čtvrtý den mě bolí a mám citlivý klitoris je to nepříjemný a bolí to i když jdu na záchod ta bolest mě vystřeluje až do třísel.
Takže ani s přítelem nemůžeme mít sex protože se mi pochva stáhne a je to nepříjemný co vám pomohlo nebo mám radši jít na gyndu?? ![]()
Ahojky je to trošku intimní otázka už čtvrtý den mě bolí a mám citlivý klitoris je to nepříjemný a bolí to i když jdu na záchod ta bolest mě vystřeluje až do třísel.
Takže ani s přítelem nemůžeme mít sex protože se mi pochva stáhne a je to nepříjemný co vám pomohlo nebo mám radši jít na gyndu?? ![]()