Laparoskopie cysty

7631
11.4.10 20:21

Laparoskopie cysty

Ahoj holky, jsem tu nová a chtěla bych vás poprosit jestli byste se některá se mnou nepodělila o svoji zkušenost. Čeká mě laparo-cysty na vaječníku (vodové). Chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s touto operací. Docela dlouho jsem ji odkládala (kvůli kojení). Jak dlouho trvalo od první návštěvy nemocnice po samotný zákrok? Kolik dní jste byly v nemocnici? Zmizela některé z vás po tak dlouhé době jako je rok? Může se prasknutí cysty projevit tak neobvyklým způsobem jako je velmi silná bolest dolní části zad až kostrče? Vím, že mám příliš mnoho dotazů, ale pořád doufám, že sama zmizí :-( . Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
11.4.10 22:50

Ahojky - tak cystu na levém vaječníku mi objevila náhodou doktorka cca v květnu 2004 (dělala kontrolní UZ, protože si nebyla jistá, jestli nejsem těhotná). Nějak to neřešila, jen byla připravena ji pravidelně kontrolovat. V červenci jsem otěhotněla, ale v září jsem musela podstoupit revizi kvůli zamlklému těhu. V těhotenství se mi udělala cysta i na pravém vaječníku (na rozdíl od levého nešlo o dermoid) a tak jsem v lednu 2005 podstoupila LPSK. Předoperační odběry udělala doktorka a zašla jsem si i na EKG. Do nemocnice jsem nastoupila den předem a byla jsem tam (tuším) 4 nebo 5 dní. Zkušenosti…v den operace nic moc. Operovali mě dopoledne a celý zbytek dne jsem byla tak napůl při vědomí. Z postele jsem vstala až druhý den ráno pod dohledem sestry - nechutně se mi točila hlava, ale postupně OK. Bolesti docela velký - ale to je asi dáno velikostí cysty (moje měla 6,5 cm vlevo, vpravo mi dělali jen punkci).
Těžko říct, jestli může cysta zmizet…záleží na typu. Mně se ta vpravo každopádně po punkci obnovila u dalšího těhotenství a mám ji tam dodnes. Doktorka ji co půl roku kontrolovala UZ a taky mi dělala tumorové márkry. Každopádně počítám, že v budoucnu mě pravděpodobně další LPSK nemine :zed: . Přeju hodně štěstí :wink:

• Citovat
  • Upravit
7631
12.4.10 12:56

Díky za informace. Alespoň vím, co mě čeká :cry: Bojím, bojím. Po tom, co mi přítel před rokem málem zemřel na plícní embolii po nenáročné operaci jsem vážně plašoun. Mám ji také potvoru kolem šesti centimetrů. Pořád jsme s gynekologem čekali, že zmizí a nic. Naštěstí je to jen ta naplněná čirou tekutinou. Časem bych chtěla druhé mimi, tak to asi nemá cenu odkládat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
12.4.10 15:51

Já nastoupila do nemocnice v pondělí s bolestmi břicha a operovali mě až ve čtvrtek, cysta byla podle dr.jako tenisák,měla už 9 cm. Samotná operace mně přišla docela v pohodě,večer jsem už chodila a v sobotu jsem šla domů.Bylo to přesně měsíc po zamlklém těhotenství, no a za další 2 měsíce jsem byla znovu těhotná,tentokrát to vyšlo :wink: Myslím,že se nemáš čeho bát,pár operací už mám za sebou,ale tato je opravdu z těch lehčích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anoliilona
16.4.12 14:17

Ahoj holky, taky mám cystu na levém vaječníku, 67×39mm. Snad vše dobře dopadne a nebude problém do budoucna otěhotnět. Chtěla bych na soukromou kliniku, kde bych si mohla vybrat doktorku na předoperační vyšetření. Jsem velký stydlín a v životě mě cizí chlap neviděl. Nemáte některá zkušenost, kde bych si mohla toto zajistit? Abych prostě nemusela roztahovat nohy na cizího chlapa :oops: . Díky

• Citovat
  • Upravit
Mudinka
7.11.12 08:17

Včera jsem se vrátila z nemocnice po laparo cysty na vaječníku. Samotná operace nic není, večer už jsem byla v pohodě a chtěla jít domů :D Bohužel si mě tam drželi pak ještě týden, i když netuším proč, když mi nic nebylo. Takže v nemocnici nuda, ale opravdu se jinak není čeho bát :) A to jsem měla cystu velkou… 8×6 cm :)

• Citovat
  • Upravit
manaba
8.11.12 20:53

Mám podobný probém jako zakadatelka, cystu za dělohou, vodovou, cca 2 roky stále bez obtíží, jen bychom už pomalu rádi druhé mimi, tak se ji chci zbavit. dnes „spadla klec“ termín je domluven za měsíc… problém je, že malou - 2 roky starou dcerku stále ještě dost často kojím, u kojení usíná - v poledne i večer, přes den by to nějak vydržela, ale co v noci? budí se 2× 3X a chce prs, pak spí dál.. nedokážu si představit, co se bude dít, když bude muset dvě tři noci být beze mě :-( mám ji zkoušet postupně odstavit? nabídnout UM v lahvi s dudlíkem, anebo to teď nemám řešit a pak „zmizet“? třeba si na mlíčko ani nevzpomene, když bude vidět, že máma není doma.. co myslíte? je mi z toho ouzko :-( jsme pořád spolu, zatím ji pouze pár hodin přes den hlídala babička, přes noc zatím vždy byla se mnou.

• Citovat
  • Upravit
sissi80
7.3.13 06:53

andrýsek

Ahoj, jsem po laparoskopii vaječníků a chci se zeptat - už jsem měla dostat mensruaci ale mám nějak spoždění. Je možné že to ovlivnila ta laparoskopie nebo můžu být těhotná?
Na tu laparoskopii jsem šla 6.2.2013, 19.2.2013 jsem mohla mít pohlavní styk a snažíme se s přítelem o dítě. Je tedy možné že jsem přeci jen těhotná?

Děkuji za odpověď. :)

• Citovat
  • Upravit
8
9.3.13 12:56
@sissi80 píše:
Ahoj, jsem po laparoskopii vaječníků a chci se zeptat - už jsem měla dostat mensruaci ale mám nějak spoždění. Je možné že to ovlivnila ta laparoskopie nebo můžu být těhotná?
Na tu laparoskopii jsem šla 6.2.2013, 19.2.2013 jsem mohla mít pohlavní styk a snažíme se s přítelem o dítě. Je tedy možné že jsem přeci jen těhotná?Děkuji za odpověď. :)

Ahoj,
já po laparoskopii měla trochu rozhozenou menstruaci, takže je možné, že to souvisí pouze s tím. Ale určitě je možný, že by jsi mohla být těhotná…Hodněkrát už jsem četla, že po laparoskopii se hned někomu povedlo otěhotnět:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cyriela13
9.5.13 16:11

Zkušenost s laparoskopií

Ahoj, ozývám se az ted, protoze dríve jsem neměla tu zkušenost a, ikdyz uz to asi nejspíš u Vás není aktuální, tak presto radím všem, aby si s cystama nezahrávali, protoze prasknutí je velmi nebezpečné, prý az zivot ohrozující, stejně tak, jako mimodělozní těhotenství.
Také jsem nechtěla jít na zákrok, ale nyní jsem ráda, nebot jsem mohla vykrvácet.
Vzali mi celý vaječník i s vejcovodem, výkon jsem měla ráno a ještě ten večer jsem šla domů.
Není to sice nic príjemného, ale vydrzet se to dá nebo spíš musí.
Ještě štěstí, ze uz mám 2 krásné děti, ale, kdyz budu chtít další, tak prý mi nebrání ani ten chybějící pohlavní orgán.
Myslím, ze určitě není dobré nic odkládat, cysta totiz sama jen tak nezmizí.

• Citovat
  • Upravit
VendaK
29.5.13 15:45

Taky jsem stydlín :oops:, mám cystu na levém vaječníku 4,5×4,2 na operaci jsme měla jít v pondělí. V den kdy jsem šla na „papírové přijetí“ jsme dostala menzes a čekala mě gyn. prohlídka nikdy jsem nebyla na vyšetření u cizího chlapa, měla jsem nervy, ale bylo, to celkem v pohodě člověku nic nezbyde. A přišlo mi, že ten doktor byl milejší než některé sestřičky :) Bylo mi i s ním blbé řešit všechno kolem ženských problémů, ale byl mladší a pohodář pan doktor, tak jsme to nějak zvládla. Zítra(čtvrtek) nastupuji na laparoskopii a stejně z toho mám strach. Doufám, že v pátek budu v pohodě a půjdu domů :)

• Citovat
  • Upravit
janik87
21.6.13 23:04

laparoskopie

Ahoj, doktor mi našel cystu velikosti 5,5×4,5×3,5.Čekaly jsme 2 měsíce jestli se alespoň trochu nezmenší, ale bohužel :roll: Takže jdu v září na laparoskopii :( jsem z toho trochu mimo pac je to má první operace vůbec, doktor sice říkal že je to běžný zákrok, ale představa že budu pod celkovou narkózou a 5 až 7 dní trčet v nemocnici, je pro mě děsivá. Nevím jak mám tu cystu dlouho, jestli pomalu rostla, nebo se zmenšovala. Na UZ jsem nebyla předtím dlouhou dobu, ale doufala jsem že ji doktor bude ještě pár měsíců sledovat a ne že mě rovnou pošle pod kudlu 8o. Ach jo…

• Citovat
  • Upravit
7631
22.6.13 10:06

Laparoskopie není příjemná, ale dá se vydržet. Pouštěli mě už čtvrtý den po operaci domů. Také jsem čekala, jestli zmizí a nezmizela. Přeju hodně štěstí, nějaká šance na zmizení tam do září ještě je :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janik87
22.6.13 17:51

Jo moc díky za kladnou odpověď, já vím, nemá cenu vyšilovat. Musím to přetrpět, jen se na to musím trochu připravit, je mi 26 a chtěla bych mít děti a tahle operace mi buď pomůže a nebo taky ne :!

• Citovat
  • Upravit
7631
22.6.13 19:39

Já se právě donutila jít na laparoskopii kvůli tomu, že jsme plánovali druhé miminko. V případě cysty se po první MS můžete začít hned snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí