Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Putňátko píše:
@Ankili bude dobře
děkuji, věřím, doktoři se tvářili že vše bylo ok, histologie taky dopadla dobře a potvrdilo se že to byl dermoid tak jak si mysleli… jen jsme čekala že mi dřív zmizí všechny nepříjemné pocity které jsem přikládala té cystě předtím.
Zdravím Vás, jsem 13 dni po laparoskopii cysty a endometriozy. Před operací mě bolel levý podbřišek. Po laparoskopii jsem se citila dobře. Před 3 dny mě zase začal bolet podbřišek. Nevím jestli to bolí, protože má za 2 dny přijít menstruace a nebo operace nepomohla. Měly jste některá stejný problém??
Ahoj holky, čeká mě laparoskopie (cysta), v nemocnici jsou strašně neochotní, proto to zkouším tady. Zajímá mě, jestli po laparoskopii půjdu hned do práce, nebo mě nechají marodit? Děkuju za každou odpověď
Ahoj holky. Precetla jsem celou diskusi a jsou to pro mne cenne informace, vsem dekuji. Zkusim diskusi ozivit, pritoze mne laparo ceka v lednu - cysta vajecnik 4, 5-5cm. Mam ji tam uz par let, nemizi. Bojim se..ale to asi kazdy…No docetla jsem se toho dost, ale zajima mne jeste par veci, tak predem dekuji za pripadne odpovedi a zkusenosti. Zajima mne, zda pred operaci je nutne si komple oholit „dolni partie“, zda je to nutnost pred operaci, uvazuji, ze to udelam radsi sama doma nez oni tam, dale, zda pred operaci cevkuji-a to pri vedomi nebo az v narkoze, zda delaji klystyr a zda budu mit zavedeny dren az se probudim???Stehy jsou nevstrebatelne a vytahovani je bolestive? V pripade absolvovaneho cs -delaji rezy v cs jizve nebo mimo?-nehrozi, ze by se „rozjela“ jizva po cisari? A za jak dlouho po operaci jsou vysledky z histologie? Diky!
Holila jsem se doma oni doholovali, klystýr mi udělali a není to taková tragédie, dren nebyl na co? jinak jdeš na laparo takže budeš mít tri malé stehy v pupíku proč by ti řezali břicho?
Ahoj, odpovim na to co vim podle sebe.
holit jsem se mela uplne sama v den nastupu a i si poradne vycistit pupik. me ho jeste 2 projela desinfekci sestra a na noc mi ho prelepila tamponkem namocenym v desinfekci.
vzbudila jsem se s cevkou, dali mi az po uspani na sale.
dren jsem nemela, ani nikdo na pokoji a to tam byla pani, ktere brali cely spodek. mela jsem jen vlozku mezi nohama, ale nekrvacela jsem ( brali mi cystu 4,3cm a 1,9cm)
klystyr mi delali vecer v den nastupu. klasickej. hadicku do zadku a voda
neni to nic hroznyho, neboj se.
na noc si muzes rict o prasek na spani a hodku pred operaci ti daji taky neco na uklidneni. je to rychlovka. stehy jsem sla vytahovat 7. den po operaci. tahalo to a stipalo, nebolelo. s tim cisarem nevim, nezazila jsem. doporucuju si vzit pastilky na bolest v krku. po intubaci me desne bolelo v krku ani mluvit jsem nemohla.
Příspěvek upraven 26.12.16 v 21:06
Ka2ka-A co cevkovani?
Dren nekdo ma nekdo asi ne..
Stehy byvaji v pupku a obvykle i mimo nej nekde v trisle ci kde, presne nevim, proto se ptam.
Ty jsi mela u teto operace jen jednu jizvicku v pupku?
Jinak diky.
Příspěvek upraven 26.12.16 v 21:12
@Bůča Diky moc..tohle jsem potrebovala vedet..ten pupek to je dobre doporuceni, dik..
@jednaholka primo v pupiku ne, spis kousek u pupiku. a 1cm jizvicka vpravo a levo, v miste kde jsou cca vajecniky.pod lemem kalhotek. hodne nizko
@jednaholka cevku jsem měla až na sále a i jí tam myslím vyndali
dren neměla ani kolegině dren si myslím, že ti nedají. Mám jizvu jen v pupíku zbytek dělali spodem nějak pořád nechápu proč by ti měli řezat břicho vždyt jdeš na laparo a to není klasická operace
Ahoj, mám za sebou tři laparo. cyst, drén jsem měla jednou, jizvičky mám skoro neviditelné po stranách v úrovni lemu nízkých kalhotek, po císaři nejsem, tak na to nemohu odpovědět, dvakrát jsem se holila sama, po třetí mě holila sestra..byla to operace na rychlo, kvůli možnému prasknutí cysty. Klystýr pokaždé, není to příjemné ale nic strašného.
Klystýr ano, potřebují vyprázdnit střeva, cévku jsem neměla, dren jsem poprvé neměla, podruhé ano(cysta měla 10cm).Stehy jsou vstřebatelné (já mám ale alergii- mně se nevstřebaly, nerozpustily, tak jsem si je ustřihla doma-ty venkovní samozřejmě
), pupík mi čistili těsně před zákrokem, jizvy mám 3- jednu v pupku (mně jde videt díky te alergii na stehy, kdy to začalo hnista, jinak je neviditelna), jedna v pravém podbřišku, jedna v levém, mají cca 1-1,5cm.
@ka2ka píše:
@jednaholka cevku jsem měla až na sále a i jí tam myslím vyndalidren neměla ani kolegině dren si myslím, že ti nedají. Mám jizvu jen v pupíku zbytek dělali spodem nějak pořád nechápu proč by ti měli řezat břicho vždyt jdeš na laparo a to není klasická operace
No proste obvykle jsou 3-2 jizvicky -viz predesle komentare…
A tobe to delali spodem? Nebyla to jen punkce? Ja mela za to, ze se to dela na normalnim operacnim lehatku, ne na „koze“.. Jak to je?
Příspěvek upraven 26.12.16 v 21:19
Jeste ty vysledky byly do 2 tydnu a v miste jizvy po cisari to urcite delat nebudou a pochybuju ze by se ti ta jizva mohla rozjet, nemyslim si.