Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bůča píše:
@ka2ka jo jak zmlacena ze? ja chodia 14 dni v predklonu potom, to bricho me tahlo. a nemohla jsem na nem spat
To tak dlouho boli? Kdy jsi sla do prace? Je to realne za 3 tydny?
@jednaholka píše:
Vím, že to není dotaz na mě, ale např. já šla do práce přesně po týdnu od laparoskopie.Jako u každého se to asi hojí jinak, a bude záležet jak se budeš cítit, ale i když to vypadá hrozivě, tak to ža taková hrůza není. Neboj ![]()
@jednaholka jak už tu někdo psal i já byla na operačním sále, ležela jsem a nohy mi připoutali po stranách( tak aby byly roztažené
) ve výšce asi 30 - 40 cm. Poutali mi i ruce, asi abych se nebránila…jinak jsem měla samozřejmě narkózu. Druhý den je na pokoji, pokud je víc pacientek po stejné operaci, celkem veselo…ten plyn, kterým břicho nafouknou pak ne vždy potichu odchází. Ramena mě také bolely.
@jednaholka podle toho co děláš pokud neděláš nic fyzicky namáhavého tak ano pokud např taháš bedny tak nevím spíš ne ![]()
@jednaholka píše:
jasne, podle toho ja se budes citit ty, nikdo te doma drzet nebude. jo a jeste mi na sale davali zezadu na bedra nejaky desticky jakoby, to nevim proc. lepili mi to na bedra.
a taky mi ruce vazali. vsechno vim, prasek na uklideni mi nezabral
delali si srandu, ze mi tluce srdce jak vydesenymu kralikovi. ![]()
jinak vytahnuti cevky a kanyly je ok. ja se bala a pak to ani necitila. po o jsem mela kapacku a skemrela si neco na bolest, tak mi neco napichli.
@Bůča lepili ti elektrody a ruce přivazují aby ti mohli když tak napíchat kanylu
@Bůča počkej tobě to lepili na záda?? tak to fakt netuším to jsem zase blbě četla ![]()
myslela jsem že ti lepili takový kolečka pod prsa a na bok v úrovni prsou ![]()
@ka2ka jj na bedra. proste nad zadek takovou desticku.
taky nevim proc.
@jednaholka neboj dopadne hele mám za sebou pět operací a tahle byla fakt ta nejlepší ![]()
@ka2ka píše:
@jednaholka neboj dopadne hele mám za sebou pět operací a tahle byla fakt ta nejlepší
Opravdu diky, je to povzbuzeni.
Mam za sebou cisar a potom laparoskopii - odstraneni cysty a endometriozy. Jizvy mam 4 - pupik, vlevo, vpravo v mistech vajecniku a dole v miste jizvy po cisari. Jizva se nijak nerozjela.
Ahoj, mam za sebou tri operace, takze sem celkem zbehla.. ![]()
Urcite oholit, ale fakt dukladne.. nikdy me nikdo nekontroloval, pouze se ptali a po probuzeni mi nikdy nenadaval, tak asi dobry.. ![]()
Cevkovali me 2× az po uspani na sale, jednou mi chteli zavest cevku pred.. Ale to sem je premluvila a taky mi ji dali az na sale.. ale zavedeni „zaziva“ pry neboli..
Klystyr mi davali jednou takovou vodicku z lekarny, dalsi operace sem mela klasiku vodu s hadickou a to pokazde rovnou 2×, pac mi hrozil klasickej rez a delali mi se strevama, tak pro jistotu..
Dren zalezi na rozsahu co ti budou delat, to ti dopredu nikdo nerekne.. ja 2×, pokazde v pohode, jen vyndavani neprijemny, ale nic hroznyho..
Stehy sem mela nevypadavaci a za me vyndavani uplne v pohode.. potom se naopak ulevi, ze to tolik netahne a nesvrbi..
S CS nemam zkusenosti, takze nevim..
Histolka do tydne myslim.. ![]()