Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jednaholka klasicky na sále na koze, hele možná tam opravdu jednu malou mám, ale fakt se nepodívám, protože mám za sebou pět operací a břicho různě rozřezaný, v každém případě je to rychlý nic tragickýho nečekej. Budeš po operaci dřív než se naděješ
@Bůča píše:
Jeste ty vysledky byly do 2 tydnu a v miste jizvy po cisari to urcite delat nebudou a pochybuju ze by se ti ta jizva mohla rozjet, nemyslim si.
Diky a u operace jsi normalne lezela nebo „koza“?
Příspěvek upraven 26.12.16 v 21:27
@ka2ka píše:
@jednaholka klasicky na sále na koze, hele možná tam opravdu jednu malou mám, ale fakt se nepodívám, protože mám za sebou pět operací a břicho různě rozřezaný, v každém případě je to rychlý nic tragickýho nečekej. Budeš po operaci dřív než se naděješ
Dik, no snad jo.. mam dve deti a jsem s nimi sama o to vic se bojim…
@jednaholka to fakt bude v pohodě do hodiny budeš hotová, a po laparo se dáš mnohem rychleji dohromady než po klasický operaci věř mi ![]()
@jednaholka píše:
lezela, ale jak te uspi tak si te napolohujou. myslim dokonce nohy od sebe a hlavou trosku dolu aby se v brise udelalo misto. kdyz tak se domluv primo s primarem aby te operoval. u nas to slo.
Jediný co bylo hrozně nepříjemný bylo, že mě nafoukli a příšerně, ale příšerně mě po operaci boleli ramena ![]()
@cajkp píše:
Cévku jsem neměla ani jednou, a jinak jizva i v pupíku
Diky a ty jsi byla taky na „koze“ nebo normalne jsi lezela?.
@ka2ka
jo to pisou dost casto…ale kdyz bude ostatni ok, tak tohle beru
Příspěvek upraven 26.12.16 v 21:33
@jednaholka píše:
No proste obvykle jsou 3-2 jizvicky -viz predesle komentare…A tobe to delali spodem? Nebyla to jen punkce? Ja mela za to, ze se to dela na normalnim operacnim lehatku, ne na „koze“.. Jak to je?
Příspěvek upraven 26.12.16 v 21:19
Mně to třeba dělali normálně na operačním lehátku, jen mi nohy upevnili do držátek (jako na koze), ale narovnané. Při té laparo se břicho nafukuju plynem, aby se udělala přehledný prostor a ještě tě u toho lehce naklopí hlavou dolů, aby se i střeva posunula směrem nahoru a bylo to vše dobře vidět…PLyn se poté vstřebává a může tě u toho bolet v ramenou(mě bolelo)…Teda takové jsem dostala předoperační info.
@ka2ka jo jak zmlacena ze? ja chodia 14 dni v predklonu potom, to bricho me tahlo. a nemohla jsem na nem spat
@Bůča píše:
lezela, ale jak te uspi tak si te napolohujou. myslim dokonce nohy od sebe a hlavou trosku dolu aby se v brise udelalo misto. kdyz tak se domluv primo s primarem aby te operoval. u nas to slo.
Ja to tak nejak domluvene mam, tak snad to tak bude. Mam spatne zkusenosti.. Podarilo se mi domluvit nastup az v den operace, mam doma dvouletaka, kojim ho, spinka se mnou atd…at to zkratim aspon o jednu noc..pevne doufam, ze se domu dostanu brzy…
@Bůča břicho mi nevadilo to jsem chodila normálně, mě vadila ta bolest v ramenou to bylo fakt hrozný
Ahoj,
já ležela v nemocnici zrhuba týden před operací, byla jsem přijata nejprve na chirurgii pro silné bolesti břicha, měla jsem dietu, pak mi na gyndě našli cystu, převezli mě na gynekologické oddělení, ještě jsem asi dva dny čekala než budou mít volno.. takže proto mi asi naštěstí klystýr nedělali, protože jsem tam ležela už dlouho, měla jsem dietu. Ale byly jsme tři na pokoji, všechny jsme šly v jeden den a jen jedna dostala klystýr, ale ta už nevím s čím šla…
Cévku jsem taky neměla.
Jizvy mám jednu dole v pobřišku, schovám ji normálně kalhotkami, druhá je schovaná v pupíku a třetí na straně vysoko asi jako pupík. Jsem po operaci tři roky a až poslední dobou mám pocit, že mizí, první rok jsem byla hotová, nevypadaly moc hezky. Ale to je taky, jak je doktor šikovný.
Holila jsem se sama, sestra na mě před zákrokem vlítla, že mě jde oholit, říkám že jsem. Ona to je dobře, musela bych vás vzít na sucho. ![]()
Nakonec mi brali cystu na vaječníku, chronický zánět slepáku a ještě velké srůsty v břiše. A jak tu někdo psal, opravdu hodně nepříjemné bylo, jak byl člověk nafouknutý, opravdu strašně bolela ramena.
Po operaci mě pustili asi třetí den, čekalo se, až si dojdu na wc po tom slepáku. Kontrolovali každý den vložku, zda krvácím, jak moc apod.
Asi týden po zákroku mě bolelo břicho, strašně břišní svaly, nějak mi to vysvětlovali, že tím, jak se do toho břicha udělají ty vpichy, tak to svalstvo se nějak stáhne nebo co, a je to jako po cvičení… já měla pocit jako bych měla místo břicha plechový pekáč, bylo to dost nepříjemné… a taky jsem asi tři dny po tom nevydržela delší dobu sedět, začalo se mi dělat špatně od žaludku…
Holky co byly třeba na profouknutí vaječníku nebo nějaké diagnostické laparoskopii byly ještě ten večer jakor rybky…
No to je asi všechno, co mě napadlo
![]()