Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Aha, no ja som prave tiez tak zacala pracu z domu, PN|-ku sa mi nechcelo vybavovat, tak som si na dobu v nemocnici zobrala dovcu… Len neviem ako dlho mi to v praci este budu tolerovat… ![]()
@LucaLuca píše:
Kdys měla zákrok? Taky bych chtěla pracovat od 1. To budu 3 týdny od zákroku.
Minulý pátek, takže teprve týden. Byla jsem dnes u doktora a v obchodě a asi jsem to trochu přepískla
celkem mě to zničilo
Jinak toho taky moc nedělám, max. pověsím prádlo na sušák nebo umyju nádobí. Jinak posedávám nebo poléhávám, ale jak se zvednu, tak mám vždycky pocit, že mně ty vnitřnosti z břicha vypadnou
jak se rozejdu, tak už pak dobré.
@Magnis píše:
Ahojte, prave si citam Vase prispevky, ja som bola minuly stvrtok na laparoskopii a hysteroskopii a nasli a odobrali mi myom a polyp a este robili nieco s vajcovodom. Popravde mma uplne rovnake bolesti ako popisujeteUz som myslela ze pojdem do prace od pondelka, ale ste ma zneistili.. Na kotrolu idem az buduci piatok. Mozem sa spytat robite za pocitacom alebo nejaku fyzicky narocnu pracu? Popravde v nemocnici mi nepovedali absolutne nic k tomu kedy mozem znova pracovat…
Ahoj, taky jsem si myslela, že půjdu v pondělí do práce, ale nečekala jsem, že to bude tak pořád bolet. Fyzickou práci nedělám. Jsem doma týden a dnes řekl doktor, ještě aspoň týden, 10 dní. Jinak v nemocnici mně taky nic neřekli, tam kdybych se nezeptala, tak mně ani neřekli, co mně prováděli ![]()
@zumibi Čau, jak jsi na tom? Já jsem byla minulou středu na výsledky, histologicky vše ok. Pan dr. dohledal ten podrobný operační protokol a vysvětlil mi, že to, že na UZ byla na pravém vaječníku cysta, nic neznamená, že to je pomocná metoda. A že při operaci i pravý vaječník byl prohlédnut a shledán zdravý, doslova tam bylo, že je bez adhezí. Takže
. Měla jsem fakt strach, jestli ve víru boje o levý vaječník nezapomněli zkontrolovat pravou stranu, ale prohlédli to tam celé.
Jinak stále nepracuji, občas něco uklidím a tak, ale nevydržím sedět, cestování je zcela bezpředmětné atd.
Včera jsem chtěla jít do práce jen na školení, ale s tou ledovkou jsem si netroufla. Od víkendu mě to břicho i bolí víc než minulý týden mám pocit. ![]()
@LucaLuca Ahoj, tak to je super, že to máš všechno v pohodě
Já jsem ještě na kontrole nebyla, mám teď MS, která se dostavila s týdenním zpožděním, takže hned po ní půjdu taky na kontrolu, tak uvidím.
Taky ještě nepracuju, už je to lepší, můžu v pohodě vstat a chodit, ale rifle pořád nemůžu nějak dopnout
tlačí to na to břicho. A občas to břicho taky dost cítím ![]()
A co to je to bez adhezí?
No nějak jako že na tom není nic nalepeno na víc předpokládám. ![]()
Já už rifle dopnu, dej tomu ještě týden. Předtím sukně a punčocháče na půl žerdi. ![]()
Jj, aj já
Hlavně že je snad to nejhorší za náma
Všude se píše rychlá rekonvalescence..no nevím teda, asi jak u koho ![]()
No mně se to teda taky moc nezdá. S kým se bavím, tak moc rychle čupr nejsou.
Ahoj,
v pondeli jdu taky na laparo, 2 cysty na obou vajecnicich, jedna endometrioticka 4cm.. hrozne se bojim, aby mi tam neurezali moc z toho vajecniku
a pak jsem zvedava za jak dlouho budu moc zas do prace, zatim kdyz to tu tak ctu tak tyden nemocnice a tyden doma?
2 dny nemocnice a počítala bych aspoň 3 týdny doma podle druhu práce. Vaječník pokud půjde, se budou snažit zachovat. U mě to nešlo, a přesto se snažili.
Kam jdeš?
Na Vinohradskou, blbe je, ze je mam na obou vajecnicich
bojim se prave ze mi vezmou oba…
mam tam byt cely den predtim, a operace az v utery, nevis co tam se mnou budou cely den delat?
Souhlasím
Já jsem teď 3 týdny po a teprve teď se začínám cítit v pohodě. Ale jsou i holky, které za pár dní o ničem neví, tak třeba to bude tvůj případ
Ale já osobně jsem se zbrchavala dlouho
Tak hlavně ať ti to dobře dopadne ![]()
Já měla nástup taky den před tím. Šla jsem na UZ, vyšetření a jinak jsem tam byla celý den zbytečně, akorát odpoledne jsem dostala Yal a večer dez. mýdlo a prášky.
Zumibi: hehe, tak to si presne myslim, ze to bude trochu zbytecne, ultrazvuk uz mi navic dost detailne delali… tak snad me nechaj aspon jit projit ven
@fidorcicka Jestli ta větší má 4 cm, tak to bude dobrý, ne? Je z vnějšku vaječníku nebo spotřebovává vaječník? Ta moje 9 cm spotřebovala téměř celý vaječník, ale snažili se zachránit i ten malý mrcíček, co zbyl. Jakou velikost má ta na 2. vaječníku? Neboj, u mladejch speciálně dělají, co můžou. Podle mě ten můj vaječník byl bez šance, a přesto se s ním babrali 2 hod., a až když to fakt nešlo, tak ho vybrali ven.