Laparoskopie cysty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.12.14 11:14

Ahoj holky, tak jak to tady tak čtu, tak mě to moc v mé situaci neuklidnilo. A to mi doktor zakázal číst diskuze. Právě jsem se vrátila z gyndy, již týden jsem na neschopence - od pondělí. Minulou sobotu (6.12.) mě chytla neskutečná bolet na pravým vaječníku, prášky nezabrali, v sobotu to samé, ale to už jsem cítila i levý vaječník. Do toho jsem začala krvácet - takže asi klasika menzes, jenže takové bolesti při tom neznám. takže jsem hned v pondělí navštívila doktora, který mi i přes mezn. dělal ultrazvuk a zjistil, že se mi udělala cysta, která za cca 14 dní až tři dýdny vyrostla z 2,5cm na 5,1cm. Takže mě nechal doma jen abych byla v klidu a ležela. v pondělí bolesti krásně uspoupily a úterý, středa a dnes už úplně ok. nicméně jsem tam dnes byla a resume je takové, že cysta je stále 5,1cm. Dost mě vyděsil, když mi dal na sebe mobil abych mu kdykoliv zavolala a abych se popřípadě nechala odvézt do Hořovic do nemocnice - a to jsem z Prahy. Navíc jsem mu řekla, že v pondělí už chci jít do práce, tak mě teda (asi ač nerad)od pondělí uschopnil. Jenže teď jsem doma, celá v nervech a přemýšlím a čtu diskuze a bojím se. Máme s manželem na vánoce spousty plánů (objíždět rodiny, hory atd) a ta představa že budu teď už jen žít ve strachu :,( přišlo mi jako by pan doktor počítal s variantou že mě to stopro nějak chytne. V pondělí ráno se mu musím nahlásit a v úterý nebo ve středu na kontrolu. Dostala jsem nějakou injekci. Tyto problémy mi podle všeho nastaly po Clostilbegytu, kdy mi neprasklo pak folikulum, takže mi dal injekci a ta také nezabrala a je z toho takováhle polízanice :,( Vánoce za dveřmi a já v totálním stresu z toho. tak takhel dopadá naše snažení se o miminko :,(… čeho se ale nejvíc bojím - v životě jsem na žádné operaci nebyla (je mi 25) a když to tak čtu - hadičky, nafouknut břicha, dírky, iks dní v nemocnici - no to je pro mě k zbláznění aktuálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
11.12.14 11:19

@caacorka Tak po operaci netoužíme žádná. Pokud je to vážné a je to na operaci, tak bys na ni měla jít, ať jsou Vánoce nebo ne. Hodit se ti to nebude nikdy.
Můj dr. mluvil ještě o punkci, u mě to nešlo, ale nebavili jste se o této možnosti?
Když jsou bolesti, tak bych to nepodceňovala a nezkoušela zamaskovat práškama. Práce taky neuteče. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
11.12.14 11:20

Taky me tu ty diskuze spis vydesily,
ale klid, az ti cystu odstrani tak se vrhnete znova do zadelavani mimina, navic mas jeste jeden vajecnik uplne zdravej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.14 11:23

@LucaLuca Právě že mi ty bolesti v pondělí úplně ustoupily. a já při začátcích menzesu měla bolesti vždy, jen ne v takové míře. od ledna letošního roku neberu antiko po asi 7 letech a přijde mi že od té doby jsem ty bolesti měla při menzesu obecně větší než při antiko. A to je právě to, kdyby tu možnost, jít raději rovnou na ten zákrok nabídl, tak asi neváhám a jdu ať to mám za sebou, jenže on mi jen řekl, že žádný sex, ať jsem opatrná a kdyby cokoliv tak volat a jet rovnou. No a dal mi tu injekci… takže si teď drbu hlavu jestli mu nezavolat a znova tam nesjet a nenechat si ten špitál napsat. Je vidět, že se snaží udělat maximum, abych na tu operaci nemusela. Jenže ten strach prostě… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
11.12.14 11:26

Pitoma antikoncepce… me se taky udelaly protoze jsem ji vysadila po x-letech, sam mi to doktor rekl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
11.12.14 11:49

@caacorka Ty máš jiný typ cysty, než jsem měla já, takže neporadím. Je dobře, že tě sleduje a dává často kontroly, ale jestli ti dal svůj mobil a chce tě vidět takhle často, tak bych se ho naprudko zeptala na prognózu a na jeho názor na zákrok.
Mně se ty bolesti vracely a vždycky samozřejmě v nejnevhodnější okamžik, takže otázka, jestli není lepší plánovaný zákrok, než aby tě to akutně chytlo někde u příbuzných nebo na horách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.14 11:50

Holky tak mi to nedalo a zavolala jsem doktorovi teď. Uklidnil mě, že se posuzuje, zdali to je na operaci nebo není a v mým případě to prý není. Že by prý byla ostuda mě s timhle poslat na operaci, aby mi vzali kus vaječníku a pak zjistili, že mi ho vzali úplně zbytečně, že to byla obyčejná cysta. Tý vago takže se teď budu furt sledovat a budu se stejně bát aby mě to nechytlo třeba na štědrý den, nebo na horách… pfff musím se snažit na to nemyslet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.12.14 11:53

@caacorka Tak já byt tebou, tak ji jdu odstranit co nejdřív, třeba v pondělí hned a do vánoc bys už byla celkem v pohodě a hlavně v klidu. A po vánocích byste se mohli začít snažit. S cystou to stejně podle mě půjde hůř, alespoň mně to tak řekli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.14 11:57

@zumibi jak jsem psala výše - řekl mi, že to na operaci není, že by to byl unáhlený závěr, když mne to nebolí. To víš, že bych se raději toho hnusu zbavila, ale asi by to třeba fakt bylo zbytečný… musím mu věřit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
11.12.14 12:00
@caacorka píše:
Ahoj holky, tak jak to tady tak čtu, tak mě to moc v mé situaci neuklidnilo. A to mi doktor zakázal číst diskuze. Právě jsem se vrátila z gyndy, již týden jsem na neschopence - od pondělí. Minulou sobotu (6.12.) mě chytla neskutečná bolet na pravým vaječníku, prášky nezabrali, v sobotu to samé, ale to už jsem cítila i levý vaječník. Do toho jsem začala krvácet - takže asi klasika menzes, jenže takové bolesti při tom neznám. takže jsem hned v pondělí navštívila doktora, který mi i přes mezn. dělal ultrazvuk a zjistil, že se mi udělala cysta, která za cca 14 dní až tři dýdny vyrostla z 2,5cm na 5,1cm. Takže mě nechal doma jen abych byla v klidu a ležela. v pondělí bolesti krásně uspoupily a úterý, středa a dnes už úplně ok. nicméně jsem tam dnes byla a resume je takové, že cysta je stále 5,1cm. Dost mě vyděsil, když mi dal na sebe mobil abych mu kdykoliv zavolala a abych se popřípadě nechala odvézt do Hořovic do nemocnice - a to jsem z Prahy. Navíc jsem mu řekla, že v pondělí už chci jít do práce, tak mě teda (asi ač nerad)od pondělí uschopnil. Jenže teď jsem doma, celá v nervech a přemýšlím a čtu diskuze a bojím se. Máme s manželem na vánoce spousty plánů (objíždět rodiny, hory atd) a ta představa že budu teď už jen žít ve strachu :,( přišlo mi jako by pan doktor počítal s variantou že mě to stopro nějak chytne. V pondělí ráno se mu musím nahlásit a v úterý nebo ve středu na kontrolu. Dostala jsem nějakou injekci. Tyto problémy mi podle všeho nastaly po Clostilbegytu, kdy mi neprasklo pak folikulum, takže mi dal injekci a ta také nezabrala a je z toho takováhle polízanice :,( Vánoce za dveřmi a já v totálním stresu z toho. tak takhel dopadá naše snažení se o miminko :,(… čeho se ale nejvíc bojím - v životě jsem na žádné operaci nebyla (je mi 25) a když to tak čtu - hadičky, nafouknut břicha, dírky, iks dní v nemocnici - no to je pro mě k zbláznění aktuálně…

Cysta 5,1 cm není zas tak hororová, já mněla asi šest cenťáků, dělaly se mi po obřích dávkách clostilbegytu - potřebovala jsem se jich rychle zbavit na další IVF, pak už jsem jednou měla i hemorragickou cystu, kdosi z doktorů mi řekl, že dřív se na to používaly obří dávky Béčka - tak jsem si nechala předepsat injekce Milgamy, chodila na ně cca po 2-3 dnech. A přestože doktoři říkali, že do několika měsíců možná zmizí, jinak operace, tak zmizela už s další MS. Kdyby nic jiného, milgama neublíží, zkusila bych to. Co já vím, tak holkám pomáhají i dobré čistící čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.14 13:25

Děkuju za rady holčičky! jsem ráda, že je s kým si o tom popovídat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
11.12.14 14:04

@caacorka No jo, co doktor, to názor :zed: Já měla menší, čekal 2 měsíce, jestli odejde s MS a pak mě poslal na laparku. Ale já ji měla zároveň i diagnostickou, tak možná proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.1.15 10:45

Ahoj holky, taky mě čeká laparoskopie. Chtěla bych se vás zeptat, jak jste to potom zvládaly doma s malými dětmi? Měly jste doma někoho k ruce (manžela, mamku?) nebo se to po propuštění dalo zvládnout bez pomoci? Díky za odpovědi a za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.1.15 10:53

@Inam Ahoj určitě je lepší mít někoho k ruce. Aspoň na ty první dny po propuštění. Já jsem den po návratu celý prospala a další dny sotva chodila, ale každý to má jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.1.15 10:57
@zumibi píše:
@Inam Ahoj určitě je lepší mít někoho k ruce. Aspoň na ty první dny po propuštění. Já jsem den po návratu celý prospala a další dny sotva chodila, ale každý to má jinak :)

Děkuju za odpověď. :kytka: Já jsem si to myslela, se chci právě domluvit s mamkou, jestli by tady nemohla pár dní být. V době operace, bude doma manžel, ale taky si nemůže vyplácat půlku dovolený na začátku roku :), proto jsem přemýšlela o mamce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí