Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kdyz uz tak Anton. Ale zni to ponekud starocesky, tak snad radsi ten Antonin. Ale v vasemu prijmeni se to hodi a ve skole jich nebude dvacet a ma spousta zdrobnelin… ja bych Antonina dala klidne.
Jeste me napada Antos. Ale stejne to neni ono.
Kamarádka má také „Toníka“ po dědečkovi, ale protože se vdala za Francouze, mají v křestním listu Antoine. Ale k příjmení Kadlčák by to tedy moc nepasovalo.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Prosím o menší pomoc při výběru jména. Chceme jméno Antonín po tatínkovi, jako rodinná tradice. Ale mě by se spíše líbil jiný tvar tohoto jména, ať se ti dva nepletou na dopisech, úřadech atd…Uvažovala jsem nad Antonio, Anton, Tony… Nebo jiné?
Příjmení, KadlčákDíky za návrhy
Z důvodu příjmení prosím o anonym, ať si mě zde známí nespoji…
Antonio Kadlčák je dobrej úlet… pardon
![]()
@mroe píše:
Kdyz uz tak Anton. Ale zni to ponekud starocesky, tak snad radsi ten Antonin. Ale v vasemu prijmeni se to hodi a ve skole jich nebude dvacet a ma spousta zdrobnelin… ja bych Antonina dala klidne.
Jeste me napada Antos. Ale stejne to neni ono.
Antos je tady v nasem kraji pouzivano jako nadavka, tak nevim
Primlouvam se taky za Antonina, je to krasny jmeno. A k tomu prijmeni stejne mnoho jinych verzi, co by neznely smesne, nevymyslis.
Jak pisou ostatni, ty variace jsou spis smesne
nez aby byly zajimave a i funkcni… Urady dost casto posilaji dopisy i s rokem narozeni, dalsi vec je ta, ze kdyz bude s urady neco resit, rovnou je na to upozorni, kdyz si neco objedna, tak do adresy napise mladsi atd. Proste reseni jsou. A popravde, nez mladymu zacne domu chodit nejaka posta uredni, tak mozna uz bude bydlet jinde
. Ja kdyz dala synkovi jmeno po tatinkovi, tak timhle smerem sem ani neuvazovla, popravde…
K příjmení Kadlčák mi sedí něco víc typického. Třeba Jiří. Jiří Kadlčák mi sedí víc. Ale pokud chcete zachovat jméno z rodiny, tak bych volila klasicky Antonín. Jiná verze Anthony apod. by ve mě hned evokovala naši nepřizpůsobivou menšinu
ti dávají často taková podivná jména ![]()
@Čičorečka píše:
Antonio Kadlčák![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
asi se počůrám
![]()
![]()
chudák Tonda, ten to schytá.
Jj taky me to polozilo
Jméno Anton mám ve vzdálenější rodině. No… nevím, ve mně to tak nějak evokuje břichatého pantátu ![]()
Volila bych Antonína - toho Toníka a později mezi kluky Tondu a Tonyho už si okolí udělá samo ![]()
Jo a na okraj, dřív bývalo normální říkat a psát ke jménu mladší a starší
Spíš než Antonio Kadlčák bych naučila mladého za deset let psát Antonín Kadlčák ml. a hotovo dvacet ![]()
Dejte normálně Antonína. Když má byt po tátovi, tak ať je po tátovi. Táta bude Tonda a mimi Tonicek ![]()
Jméno Antonín je nádherné. Kdybych měla ještě jednoho kluka na stopro to bude Antonín. První kluk je Václav - rodinná tradice (praděda, děda, táta). Nejdřív se mi to nelíbilo, ale teď bych neměnila. Má tolik krásných variací. A to stejné je s Antonínem.
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Prosím o menší pomoc při výběru jména. Chceme jméno Antonín po tatínkovi, jako rodinná tradice. Ale mě by se spíše líbil jiný tvar tohoto jména, ať se ti dva nepletou na dopisech, úřadech atd…Uvažovala jsem nad Antonio, Anton, Tony… Nebo jiné?
Dala bych normálně Antonín. Promiň, ale Antonio Kadlčák bude všem pro smích.
@Anonymní píše:Já osobně mám taky syna se jménem Tonda..za mě bych to nechala tak jak to je prostě Antonín..
Ahoj všem,
Přesně proto jsem založila tuto diskuzi, slyšet názor druhých.
a opravdu i zasmát se jak to vidím a čtu napsané dohromady 
Máte pravdu, asi to tomu malému v bříšku nemůžu udělat
Takže prostě bude Antonín oficiálně, a říkat mu už můžeme jakkoli
Díky všem zúčastněným