Verze jména Antonín

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.12.17 22:32

Přesně proto jsem založila tuto diskuzi, slyšet názor druhých. :palec: a opravdu i zasmát se jak to vidím a čtu napsané dohromady :palec:

Máte pravdu, asi to tomu malému v bříšku nemůžu udělat :lol:

Takže prostě bude Antonín oficiálně, a říkat mu už můžeme jakkoli :lol:

Díky všem zúčastněným :palec:

• Citovat
  • Upravit
35331
4.12.17 22:43

Kdyz uz tak Anton. Ale zni to ponekud starocesky, tak snad radsi ten Antonin. Ale v vasemu prijmeni se to hodi a ve skole jich nebude dvacet a ma spousta zdrobnelin… ja bych Antonina dala klidne.
Jeste me napada Antos. Ale stejne to neni ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaM
241
4.12.17 22:55

Kamarádka má také „Toníka“ po dědečkovi, ale protože se vdala za Francouze, mají v křestním listu Antoine. Ale k příjmení Kadlčák by to tedy moc nepasovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
4.12.17 22:58
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Prosím o menší pomoc při výběru jména. Chceme jméno Antonín po tatínkovi, jako rodinná tradice. Ale mě by se spíše líbil jiný tvar tohoto jména, ať se ti dva nepletou na dopisech, úřadech atd…

Uvažovala jsem nad Antonio, Anton, Tony… Nebo jiné?
Příjmení, Kadlčák

Díky za návrhy :kytka:

Z důvodu příjmení prosím o anonym, ať si mě zde známí nespoji…

Antonio Kadlčák je dobrej úlet… pardon :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
4.12.17 23:16
@mroe píše:
Kdyz uz tak Anton. Ale zni to ponekud starocesky, tak snad radsi ten Antonin. Ale v vasemu prijmeni se to hodi a ve skole jich nebude dvacet a ma spousta zdrobnelin… ja bych Antonina dala klidne.
Jeste me napada Antos. Ale stejne to neni ono.

Antos je tady v nasem kraji pouzivano jako nadavka, tak nevim :nevim: :mrgreen: Primlouvam se taky za Antonina, je to krasny jmeno. A k tomu prijmeni stejne mnoho jinych verzi, co by neznely smesne, nevymyslis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
4.12.17 23:18

Jak pisou ostatni, ty variace jsou spis smesne :P nez aby byly zajimave a i funkcni… Urady dost casto posilaji dopisy i s rokem narozeni, dalsi vec je ta, ze kdyz bude s urady neco resit, rovnou je na to upozorni, kdyz si neco objedna, tak do adresy napise mladsi atd. Proste reseni jsou. A popravde, nez mladymu zacne domu chodit nejaka posta uredni, tak mozna uz bude bydlet jinde :jazyk:. Ja kdyz dala synkovi jmeno po tatinkovi, tak timhle smerem sem ani neuvazovla, popravde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.17 23:38

K příjmení Kadlčák mi sedí něco víc typického. Třeba Jiří. Jiří Kadlčák mi sedí víc. Ale pokud chcete zachovat jméno z rodiny, tak bych volila klasicky Antonín. Jiná verze Anthony apod. by ve mě hned evokovala naši nepřizpůsobivou menšinu :D ti dávají často taková podivná jména :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
4.12.17 23:41
@Čičorečka píše:
Antonio Kadlčák :D :D :D :D :D :D :D :D asi se počůrám :D :D :D chudák Tonda, ten to schytá. :lol:

Jj taky me to polozilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
5.12.17 01:11

Jméno Anton mám ve vzdálenější rodině. No… nevím, ve mně to tak nějak evokuje břichatého pantátu :D
Volila bych Antonína - toho Toníka a později mezi kluky Tondu a Tonyho už si okolí udělá samo ;)

Jo a na okraj, dřív bývalo normální říkat a psát ke jménu mladší a starší ;) Spíš než Antonio Kadlčák bych naučila mladého za deset let psát Antonín Kadlčák ml. a hotovo dvacet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.12.17 07:16

Dejte normálně Antonína. Když má byt po tátovi, tak ať je po tátovi. Táta bude Tonda a mimi Tonicek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.17 07:55

Jméno Antonín je nádherné. Kdybych měla ještě jednoho kluka na stopro to bude Antonín. První kluk je Václav - rodinná tradice (praděda, děda, táta). Nejdřív se mi to nelíbilo, ale teď bych neměnila. Má tolik krásných variací. A to stejné je s Antonínem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.12.17 09:27
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Prosím o menší pomoc při výběru jména. Chceme jméno Antonín po tatínkovi, jako rodinná tradice. Ale mě by se spíše líbil jiný tvar tohoto jména, ať se ti dva nepletou na dopisech, úřadech atd…

Příjmení, Kadlčák

:mrgreen: :mrgreen: tony nebo antonio Kadlčák je fakt pecka :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
5.12.17 12:47

Dala bych normálně Antonín. Promiň, ale Antonio Kadlčák bude všem pro smích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.12.17 22:41
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

Příjmení, Kadlčák

Já osobně mám taky syna se jménem Tonda..za mě bych to nechala tak jak to je prostě Antonín.. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7208
14.12.17 23:10

Jedině Toncek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie