Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak první, co mě napadlo, je situace, kdy náš táta (bydlím dočasně s malou u rodičů, kvůli rekonstrukci bytu) odchází třeba na nákup nebo kouřit na balkon a pravidelně mě (nebo i mamku, když tu je) upozorňuje: „Tak se jí věnujte!“ (myšleno mé dceři, na cizí by to působilo dojmem, že se o ní stará on a my jen tak přihlížíme). Dále vždy, když bych nejvíc potřebovala další ruce na pomoc, tak prohlásí „Tak já toho využiju a jdu si zapálit“ (nevím, proč pokaždé takovou situaci vyhodnotí jako pohodovou, že si vystačím sama).
Takže ani tak tchýně nebo mamka, ale táta ![]()
A nakonec věta, která mě vytočí hned po ránu: „Máma“ (od dcery)…ale to je spíš takové příjemné vytočení, prostě se mi nechce z postele
![]()
BohunkaP píše:
U prvního miminka mi moje maminka dvakrát denně volala s dotazem: Tak jak to jde, máš dost mlíka?"U druhého už nevolala… zemřela před jeho narozením, jen tak zničehonic ve spánku… a já bych dala půl života, kdybych tu větu ještě jednou slyšela…
Tak to si vždycky tak říkám, když mě něco na mamce třeba štve, že jednou nastane čas, kdy bych dala cokoliv za to, aby mě to zase „štvalo“ ![]()
fyzikarka: Já tuhle šla s klukama (byli oblečení fakt v klučičím, mladší dokonce celý v modrém) a sousedi od rodičů se u nás zastavili a říkají: „Tak dvě holčičky máte!“
![]()
Na otázku, co mám uvařit, řekne manžel, že je mu to jedno, že s ní všechno. Jenže nechápe, že nejtěžší na tom je to „vymyslet“ co budu vařit. To ostatní už není problém
![]()
Ještě mě napadla jedna,když dělali nábor nových pojištěnců do RBP: Máte RBP? NE? A u které pojišťovny jste pojištěná? (Odpověď: To je moje věc,taky se Vás neptám,jakou nosíte velikost slipů )
fyzikarka píše:
Ještě mě napadla jedna,když dělali nábor nových pojištěnců do RBP: Máte RBP? NE? A u které pojišťovny jste pojištěná? (Odpověď: To je moje věc,taky se Vás neptám,jakou nosíte velikost slipů )
Jak to, že je to holčička a nemá naušničky? (Většinou postarší babky) Tuhle jsem se už neudržela a jedné prodavačce jsem odpálila: Věřte mi, i bez naušniček JE to holčička, dívala jsem se! Zůstala chudák stát s otevřenou pusou …
.
Ty nechceš jít s maminkou? Tak pojď se mnou, pojď! (Když Aňa trucuje a zasekne se, že nepůjde, já ji nechám stát na chodníku a kus popojdu a tam na ní čekám … Tohle FAKT nechápu, že lidi nedokážou nechat cizí dítě bez povšimnutí - neříkám opuštěné, ale já jsem vždycky v dohledu. Co by asi dělali, kdyby s nimi fakt šla? A on aby bohužel možná i šla … No tohle mě vytáčí fest ![]()
Tak moje tchýně se mě při každém telefonátu zeptá,nevzbudila jsem tě? Upozorňuju, že zásadně volá mezi 10.00- 21.00. Na to já odpovím, že ne. A na konci telefonu slyším, tak si odpočiň, pak už se nikdy nevyspíš. ![]()
tchýně- měla by ses uklidnit, abys neměla nervozní a uplakaný miminko…
![]()
Tak jsem se zase pobavila
![]()
Me bohuzel od tchyne vytaci uz vsechno, holt je to ztraceny pripad… ![]()
Nesnasim, kdyz manzelovi rikaji „Danousku, tady mas cajicek, chlebicek nebo rohlicek a suncicku, nebo si das kuratko??“ (je mu 40
a nastesti mu to vadi taky
).. Ale jeste bych to prekousla… ![]()
Pak jsem hodne alergicka na vetu „mas dost?“ po jakemkoliv jidle, piti…
nejlepe opakovanou asi tak 3× za sebou.. Myslim, ze ve svem veku uz vim, ze mam dost a nemam hlad ![]()
Jinak nemam obecne rada vetu To je tvuj boj od kohokoliv na cokoliv ![]()
jizvíková píše:
Jo a hitovka :Třeba se spletli a to třetí NEBUDE kluk…
no lidi jsou kreténi
Jizvi, tys mi to vzala z pusy
. Mě točilo:
"Jé, vy máte tři holky, to je tatínek chudák, co, škoda, že není aspoň jedna ( z dvojčat ) kluk ( nevysvětlitelný, že když jsou kruci jednovaječný, v životě by to páreček nebyl).
Moje odpověď byla - chudák není, přál si TŘI holčičky, jsou mazlivější a jsme šťastný za zdravý děti.
A zpáteční odpověď : No ale stejně..
![]()
A nebo: Ježiš, no to je strašný, to bych nikdy nechtěla ( když jsem vezla kočár s holkama a starší mi stála na předním stupátku ), já bych se normálně odstřelila
…naučila jsem se posvátnou větu „lepší s dětma, než být bez dětí“
Uah, nemám ráda cizí lidi, co se do všeho pletou a nic jim po tom není.
jo, na to jsem zapomněla, máme mimčo po umělém oplodnění a spolehlivě mě vytočí věty typu - až bude mít Tomík tu sestřičku… U druhého už to řešit nebudeš.. atd. jak kdyby nevěděli, jak na tom jsme a že Tom bude na 99.9999% jedináček ![]()
Tak mě dokáže vytočit věta : Cos celý den dělala, že není uklizené (popř. uvařené).
Mě vždy dokázalo vytočit od švagrové: To moje děti…( samo vše uměli dřív a mnohem líp
)nebo zase budete mít holku?
nebo: Tak tohle bych si do domu nedala, to bych si nekoupila.....
Od tchýně mě točilo vše…dělá se to takto, já se na to ptala psychologa, já to vím nejlíp, sama jsem se starala o děti, poslední věc čím to dorazila bylo, když se k nám přišla podívat na domeček a prohlásila: Sem si můžu jezdit kdy já budu chtít, nemusím se vás ptát,tvého manžela jsem 20let vychovávala a tak tento dům je i můj dům, dluží mi to za výchovu
Od té doby u nás nebyla a doufám, že dlouho nebude pač tohle jsem už nerozdýchala.