Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dnes jsem byla na kontrole se synem, a dr. nás poslala na neurologii, s tím, že syn má větší hlavičku. obvod má 47 cm. Jinak syn je celý velky, váží 9.6 kg, a měří 72 cm. Má tady někdo podobnou zkušenost? Celkem jsem se vystrašila. Jinak malý je šikovny, od 4,5 měsíce se přetáčí, a už se snaží i plazit. Děkuji…
@lacimechka Jako čistě k věku je to hodně, ale zas k výšce a váze mi to přijde OK, náš měl stejný obvod, akorát tedy tuhle výsšku a váhu měl v roce ![]()
Dcerka měla 46cm, 9,8kg a 74cm. Doktorka nás neposílala nikam a to je fakt puntičkář, protože jinak jsme běhali od čerta k ďáblu, páč se jí dítě nevešlo do tabulek. Větší hlavičku má pořád. Buď v klidu!
Divam se do prukazu a dcera mela v 6ti m obvod 43, vazila 7,6 a delka 66…tak velka jak vas maly byla v 10m, obvod 46, delka 71 a vaha 9,4. Takze je cely velky, ale nema podle me spatny pomer, hlava-telo. Doktorka zas strasi, na neuro zajdete at jste v klidu, verim ze to bude v poradku.
Syn mel v 6ti měsících 7400g, 71cm a hlavicku 46cm.
Jak píšou holky vyse, tvuj maly mi přijde celkově vetsi, ale souměrně.
Urcite to bude v poradku! ![]()
Je celej velkej
. Vyšetření absolvuj, aspoň pak budeš v klidu, že je vše ok, případně jestli je problém, tak se začne brzy řešit ![]()
Taky se divam do prukazu -syn měl 46 cm, 9,7 kg a 71 cm delku. Takže dost podobné udaje jako ty. Dr nás poslala na sono hlavičky po této kontrole. Ale bylo to spíše tím nárustem oproti předešlé kontrole - to se jí nezdálo a syn byl nad 95 percentilem. Sono bylo ok, jen jedna hodnota hraniční (dr to nerešila v tu chvíli) a v 8 mesicích nás po změření (47,5 cm, 10,4 kg a 77cm) opět poslala na sono pro jistotu - a zde uz bylo vse ok a od té doby dobré, ted pri kontrole v roce řekla že už je v normálu (49 cm, 10,96 kg, 81cm). Taky chtěla poslat obvody hlavy v rodině a podle toho taky hned řekla, že to bude nejspíše dědičné
ale to sono raději stejně chtěla. Uvidíš co ti řeknou, ale vůbec se tím nenervuj!!
Syn v 6.m 70cm, 9,2 kg a hlavicka 45,5cm. Doktorka nas nikam neposilala.
Mě se to zas tak moc nezdá..mala má 4,5m a obvod hlavicky 40cm, 5865g a 64,5cm
@Kajka9 no náš malý je celkově větší…v půl roce má míry, které měl starší syn v 1roce…
V poměru ke své velikosti má hlavičku v pohodě. Docela mi vadí, že ty dnešní tabulky nezohledňují i délku dítěte. Můj syn měl hlavičku 47 cm v 8 měsících, jenže k tomu měřil pouze 66 cm, to byl teprv hlavoun.
@deimoska Ano přesně…tabulky…mám na ně také stejný názor…ale určitě budu klidnější až po vyšetření. No dnes jsem synovi hlavičku přeměřovala…naměřila jsem 46,4 cm…a to jsem ji fakt přeměřovala několikrát…
Ja jsem na ty tabulky alergicka..to jsou strašné vymysli… třeba malá nepasla moc komnicky podke tabulek pry tak nas odeslali na cviceni..každé dítě je jiné ![]()
A nedělají vše stejně to samé s růstem atd
@Kajka9 ano, malého před 2 měsíci také dr poslala na cvičení…taky moc nepasl, tak se jí nelíbilo že je pomalejší. A teď na kontrole mi řekla, že malý je nejak popředu, že by bylo lepší, kdyby byl tak 1 měsíc pozadu
tak fakt nevím co po něm vlastně dr chce
ale občas nad jejími názory fakt kroutím hlavou ![]()