Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jakalm tak to je bezva - gratuluji, že se zadařilo! Gynex je taky v plánu, pokud mi nebude chtít doktorka nic dát, tak si jej seženu…některé uživatelky ho tady chválí, jiným nepomohl, tak prostě musí se zkusit. Po porodu je tedy vše ok? Tak ať vydrží! ![]()
@Kataramine píše:
@mroe mám špatné zkušenosti s jinými problémy, které je prý ale „moderní“ neřešit celosvětově, tedy i v Anglii. U tohoto problému zkrátka nevím, ale laxní přístup i u českého zdravotnictví je - a ne malý. Lékaři koukají u každého vyšetření na limity pojišťoven a pak vzniká tento přístup. Samozřejmě nechci dělat závěry zrovna u své gynekoložky, třeba budu mile překvapena. Ale už dostkrát jsem se s neochotou udělat odběr či vyšetření navíc setkala.
Mam presne opacny pocit, cesti pacienti jsou prevysetrovani…a nekteri by radi jeste vic.
Neodpovedela jsi mi na otazku… ja treba vubec netusim, jakou mam hladinu muzskych hormonu, rozhodne to neni vysetreni bezne, ktere ma kazda druha… Je ten tvuj problem, opravdu PROBLEM k reseni?
@mroe píše:
Mam presne opacny pocit, cesti pacienti jsou prevysetrovani…a nekteri by radi jeste vic.Neodpovedela jsi mi na otazku… ja treba vubec netusim, jakou mam hladinu muzskych hormonu, rozhodne to neni vysetreni bezne, ktere ma kazda druha… Je ten tvuj problem, opravdu PROBLEM k reseni?
Přijde mi to přesně naopak…nekrvácíte/nemáte srdeční zástavu nebo nemáte zlomeninu - moc si vymýšlíte, neotravujte… Aspoň tedy tam, kde jsme byli my. Našlo se samozřejmě pár výjimek a díky nim se našel skutečný původ nemoci.
Jak jsem zjistila, že bych mohla mít vysokou hladinu mužských hormonů? Byl mi udělán komplexnější odběr - u soukromého lékaře. Tam byly provedeny i testy na některé hormony - třeba DHEAS. Sdělení znělo jasně - mám toto dále konzultovat s gynekologem. Tedy s gynekoložkou.
Zda je to PROBLÉM k řešení - na to mi doufám lépe odpoví i ten hormonální profil. Protože ano, mám problémy související s tímto tématem (akné, černé chloupky na bradě, ústech, kolem bradavek, mastné a vypadávající vlasy, nepravidelná a bolestivá MS a hlavně v minulosti neschopnost otěhotnět). Nikdy mi to nebylo nabídnuto řešit dál tyto problémy. Proto mi nepřijde, že bychom byli nějak nadměrně vystavováni vyšetřením (ať už preventivním nebo při řešení problému).
@Kataramine gynex a hlavně tu pupalku..měla jsem od fin club.. je to přímo na vyrovnání hormonů v těle..:) po porodu super..předtím jsem za 2 roky měla pouze 3 ms.. a všechny byly vyvolané injekci.. tedka se mi sama spustila po 7m od porodu a chodí pravidelně každý měsíc:))
Ahoj.ja kvuli tomu tenkrat zacala chodit na gyndu, dala mi akorad antikoncepci q nazdar.me teda rostou hodne chloupky, i v obliceji
kvuli mimcu jsme museli do spec. centra, kde mi hormony snizili nejdriv antikonc. diane, otehotnela jsem. bohuzel jsem o to prisla.pak mi to snizili jinymi prasky a opet jsem otehotnela.
Pak jsem zmenila gyndare a ten mi hned rika „vy mate problem s tim a tim, neco s tim budeme delat“.
Obvodak mi bral krev, na nic neprisel. ultrazvuk bricha, jestli to nefelaji nadledvinky, taky nic..endokrinologie-tam mi delali spec. nabery a na neco se prislo. nasadila se lecba Glucophage. brala jsem cca 2mesice a otehotnela, jsem v 11tt
ale chloupky rostou dal. doufam ze do budoucna se bude opet neco delat ![]()
@jakalm díky za tip - zkusím hodit do hledáčku a snad něco vypadne ![]()
@Lulucaca no to je přesně to, čeho se bojím - že jen dají antikoncepci a nazdar.
Ale endokrinologie teda dobrý, jo?
Abych se teda zkusila objednat i tam.
Sakra ale s těma chloupkama, které u žen na určitých místech být nemají
snad se toho půjde nějak teda zbavit…nebo budem muset furt depilovat asi ![]()
@Kataramine me se to dela tolik, ze musim každý rano
taky doufam ze se to nekdy zmírní.
Zkus i endokrinologii, treba to bude stitnou zlazou.tu ja teda mela dobrou. A pry by to u me chtelo cvicit, hodinu denne intent. cviceni, aby se inzulín(myslim ze inzulin rikala
) rozproudil…
@Lulucaca díky, zkusím nějakou endokrinoložku u nás najít. Tyjo zrovna štítnou mám v poho. Ale tak kdoví, třeba to udělají podrobněji…
No, o vytrhávání mi ani nemluv, mám to stejně, hrůza, co? :/ Tak doufejme, že se to třeba časem nějak zmírní. Co jsem koukala, tak „trvalé“ depilace moc nefungujou a taky stojí dost peněz.
@mroe to je jako na mě? Já tu určitě podrobnosti vypisovat nechci a po roce co beham po doktorech a žádný není schopny mi pomoci (s jinou věci), tak jsem opravdu ztratila důvěru v lékaře a nechápu jak někteří mohou léčit. Jak to asi vím? Samozřejmě testy…
@Kataramine musíš mít doporučení, tak držím palce. Poradila bych se s obvodní nebo gynekolozkou
@Kataramine tak já mám dost velké problémy a měla jsem zprávu z Ikemu kde mě po operaci doporučili na hormonální profil k endokrinolozce a ta mi Jo udělala až po jaké době, protože je dráhy a nedala mi tam vše potřebné
Obbodni mě posila k jiné pro špatně výsledky.
@Kytičkaaa nojo, to jsem si mohla myslet…přesně o tomhle přístupu jsem hovořila
(máme teda podobný zkušenosti s doktory).
Ježkovy voči - tak ještě ani endokrinoložka neudělala testy ![]()
Asi to bylo taky na dlouho, že? Tak děkuji za radu, pokusím se u obvodní sehnat to doporučení.
@Kataramine držím palce. Já byla dnes na krvi 2DC a příští týden bude nový a podrobnější hormonální profil. Ale byla jsem na Karlaku a tam to mají rychle, jinak jsem čekala tři týdny. Urco doporučení, já čekám jak dopadnu, tak dej taky vědět ![]()
Drzim vam holky palce at se neco zjisti a da se s tim neco delat!!!