Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
@andatko @kikoška85 a teĎ si vemte, že u nás se budou dárky dávet ještě mezi tchánovcema, partnerovou sestrou, jejím dítětem a možná i partnerem. To už aby ten Ježíšek ty dárky pomalu začal pod stromeček nosit
U nas to same. Maji jeziska u babicek. Teticek. Kamaradek. ![]()
@lucenka píše:
@andatko @kikoška85 a teĎ si vemte, že u nás se budou dárky dávet ještě mezi tchánovcema, partnerovou sestrou, jejím dítětem a možná i partnerem. To už aby ten Ježíšek ty dárky pomalu začal pod stromeček nosit
Jo to je vždy na návštěvě:Á holky koukejte co vám tu ježuš nechal..Se divim že se nediví proč jim to nedodal domů ![]()
@Cmochy píše:
Tak já mám dítě ještě mrňavý… tohle budou první Vánoce
Ale před manželem dárky schovávám do svojí skříně s oblečením… mám svojí, do které neleze… takže pohoda…
@-Sára My to máme podobně, stromek v obýváku, která je spojená s kuchyní a jídelnou, takže část je v garáži, něco schováno v sedačce, která jde těžko otevřít, takže děti ji zatím neotevřou, my většinou jdeme nahoru umýt si pořádně ruce, podívat se zda není někde vidět ježíšek a manžel jde za psem a tajně nosí, problém je, že vše je slyšet, tak jsem zvědavá jak to letos dáme.
Tak já zatím musím schovávat dárky jen manželem, musela jsem je hned zabalit, protože mi je jasný, že by je hledal
je jak malé děcko ![]()
@kikoška85 když u nás tolik lidí bude toho 24. večer
Druhý den u našich už to bude pohodička ![]()
@kikoška85 píše:
Jo to je vždy na návštěvě:Á holky koukejte co vám tu ježuš nechal..Se divim že se nediví proč jim to nedodal domů
Přesně
Taky jsem na nad tím přemýšlela
my jedeme 23. k mým rodičům a budeme jim předávat dárky a oni nám, 24. přijde ježíšek k nám a 26. přijde k jednomu dědovi (příteli táty) a druhé babičce (přítelovo mámě, jsou rozvedení). Mě osobně by to teda bylo divné ![]()
@kikoška85 píše:no tak já tě trumfnu
nám je včera našla 5 letá dcera a celou krabici si rozbalila
Tak tohle nikdo netrumfne
- za pár let na to budete vzpomínat. Máš nějaký záložní plán? Jiné dárky?
@andatko
to mě teda hodně pobavilo, jinak krásné svátky Vám všem já se strašně těším až si to děcka rozbalí to zas budu naměko.
@lucenka píše:
@kikoška85 když u nás tolik lidí bude toho 24. večerDruhý den u našich už to bude pohodička
Aha
, ale věřím že je to krásné. Plný dům/byt vánoční stůl, stromek
se tak těšim ![]()
Jo a zakladatelko, naší malé je 23 měsíců a pro rodinu jsem balila s ní. Příští rok už s ní balit nebudu, ale myslim si, že letos jí to neodojde. Navíc ty dárky pro rodinu jim povezeme a budeme předávat. Asi budeme muset vymyslet něco jako, že pro ní nosí dárky Ježíšek, ale že dospělí si mezi sebou dárky kupují nebo něco takového ![]()
@tadama píše:
Tak tohle nikdo netrumfne- za pár let na to budete vzpomínat. Máš nějaký záložní plán? Jiné dárky?
Naštěstí jo, každá má v kufru v autě ještě krabici a malý tatru s kostkama ![]()
Můj syn skoro 6let, a dcera 4,5 roku ještě na ježíška věří. Ale dnes mě syn odzbrojil otázkou, proč nedostane k Vánocům taky dárek od nás, od rodičů. Proč to všechno necháváme na Ježíška. Máme asi poslední Vánoce, kdy děti věří, že dárky nosí ježíšek. Mimochodem - syn udělal ve školce betlém, ve kterém byly čtyři jesličky se čtyřmi ježíšky - prý, aby bylo víc ježíšků, co nosí dárky. Aby se to všechno stihlo ![]()
@Tečička píše:
PřesněTaky jsem na nad tím přemýšlela
my jedeme 23. k mým rodičům a budeme jim předávat dárky a oni nám, 24. přijde ježíšek k nám a 26. přijde k jednomu dědovi (příteli táty) a druhé babičce (přítelovo mámě, jsou rozvedení). Mě osobně by to teda bylo divné
A to je té nejstarší 8 let a ještě věří, úča jim ve škole řekla jaký dárky si kupují ppod stromek - odpověd dcery byla, že k nám chodí ještě ježíšek a dárky kupují rodiče dětem co zlobí aby nedostaly uhlí. No musela sem se smát když mi to učitelka říkala.
@tadama píše:
Můj syn skoro 6let, a dcera 4,5 roku ještě na ježíška věří. Ale dnes mě syn odzbrojil otázkou, proč nedostane k Vánocům taky dárek od nás, od rodičů. Proč to všechno necháváme na Ježíška. Máme asi poslední Vánoce, kdy děti věří, že dárky nosí ježíšek. Mimochodem - syn udělal ve školce betlém, ve kterém byly čtyři jesličky se čtyřmi ježíšky - prý, aby bylo víc ježíšků, co nosí dárky. Aby se to všechno stihlo