Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Tejami píše:
Jo jo omluvím. Jenom mi ho musí zase Bill zapnout. Je furt nějak částečně vypnutej
Asi chyba softwaru
Chce to upgrade.
Muj blizky pribuzny zijici v Americe uz je naockovany (pracuje v nemocnici) a lidem, co veri cipum se vysmiva. Moje tchyne a svagr taky vesmes veri kravinam a jsou proti ockovani (bez nejakeho mne pochopitelneho duvodu), nejlepsi ockovani je pry homeopatie.
Tchyne ted veri, ze bude reforma meny.
@brisco píše:
Faktem je, že konspirační teroretici, které znám, taky spíš patří do vzdělanější skupiny. A zároveň do eko-ezo-bio skupiny.
Nechápu to a celkem mě to děsí, čemu jsou na pohled normální lidi schopní věřit. Protože to není jenom toto, to je i astrologie, karty…Co je špatně s naším školstvím?
čověče, ani bych neřekla
pravda, je tam pár pseudovzdělanců typu „sociální ekologie“, „gender“ nebo podobné pavědy, ale toto já za vzdělání nepovažuji
já co tak pozoruji spíše vídám u lidí nevzdělaných a jednodušších, paní co pije vlastní moč, pracovala jako uklízečka a pravidelně mě zásobuje novými info co je nového v konspirační scéně…jiná, co si diabetes léči bylinkama, prodavačka, hodná paní, ale prostě v tý hlavě toho moc nemá
mě se u skutečně chytrých a vzdělaných lidí nestává, že by na mě vytasili nějaký divný teorie a spiknutí a neočkování, tož nevim
![]()
@Borrealis píše: čověče, ani bych neřeklapravda, je tam pár pseudovzdělanců typu „sociální ekologie“, „gender“ nebo podobné pavědy, ale toto já za vzdělání nepovažuji
já co tak pozoruji spíše vídám u lidí nevzdělaných a jednodušších, paní co pije vlastní moč, pracovala jako uklízečka a pravidelně mě zásobuje novými info co je nového v konspirační scéně…jiná, co si diabetes léči bylinkama, prodavačka, hodná paní, ale prostě v tý hlavě toho moc nemá
mě se u skutečně chytrých a vzdělaných lidí nestává, že by na mě vytasili nějaký divný teorie a spiknutí a neočkování, tož nevim
Tak ti „moji“ jsou dopravní inženýři, ta třetí normální ženská - dá se s ní bavit, jenom se nesmí konverzace stočit na téma nemoci, doktoři, očkování (jakékoli) apod.
@AvajBr píše:
Ptali se ho, kam to chce, i te pani veteranky, co tam byla s nim. Takze si prostě vybrali. Me se taky ptaji, kam to chci, a ne, jestli jsem pravak nebo levak, takze kdyz bych rekla praou, dostanu to do ni. Me to prijde uz trapny
no, a proč myslíš, že se tě ptali, kam to chceš? Asi proto, aby sis vybrala ruku, kterou nepoužíváš, ne? Kdyby to bylo jedno, tak se neptají a švihnou to, kam líp dosáhnou.
Ty lokální reakce-bolest, zarudnutí, otok, trvají pár dní. Takže za tři týdny by to mělo být ok a dát to znovu do té samé ruky. I když já tenkrát po tetanovce tahala nohu za sebou skoro měsíc, takže někdy se to zvrtne. Právě proto se ptají. Aby člověk nebyl úplně vyřazenej, když by mu nefungovala dominantní ruka. Já na tom nic trapnýho nevidim, naopak je to logický.
@renap píše:
No hele, ale fakt je, že nikdy se neockuje do dominantní ruky. A on je pravak. To je fakt, a ne konspirace.
A? Nejspíš to udělali kvůli kamerám, nebo o to z nějakého důvodu požádal. Ona mu ta ruka neupadne ![]()
Já už slyšela tolik teorii kolem toho, bude dostal injekci do pravé a ne levé ruku
Jedna šílenější než druhá ![]()
nene, kdepak
v tomto případě by se to do té samé ruky podat nemělo
vyšší riziko lokální reakce, je vhodnější to podat do té druhé, fakt
21 dnů je halt brzy, kdyby to bylo po půl roce, nikdo neřeší a nemusí, jasně
@renap
tetanus se očkuje do ramene, a to již hoooodne dlouho
do hýždí se neočkuje již leta letoucí… ![]()
@renap píše:
@Bábrdl vzpoura doktorů a zdravotníků se nekoná a konat nebude, protože nám to nikdo nenaridil. Je a bude to dobrovolné. Píší, že je zájem obrovský ale pak napíšou, že třeba na Bulovce se přihlásilo 700 zdravotníků, což je něco přes 30%.. U nás je to ještě daleko méně.
A upřímně nevím, kde se berou tyhle kecy o čípech a že ti, kdo to odmítají jsou nějaké oběti konspirací. Neznám nikoho, kdo by tak uvažoval. Naprostá většina lidí, co se očkovat nechce, a že jich znám hodně, to nechce buď proto, že to prodělali, nebo proto, že to zkrátka nepovažují za tak nebezpečnou a smrtelnou nemoc, aby se na to očkovali. Nebo jsou alergici, boji se nežádoucích účinků, nebo prostě nevěří nové vakcíne. To jenom tady na emimi jsem četla o čípech a podobných nesmyslech. A už je to trapný.
A takhle přesně vznikají ty mýty
Bulovka měla k dispozici necelou tisícovku vakcin. A to vyockovala(vyočkuje). Rozhodně nebude nic vracet ![]()
A az dostane další, naočkuje další zdravotníky…
Ale už jede šeptanda.
@Borrealis píše:
@renap
tetanus se očkuje do ramene, a to již hoooodne dlouhodo hýždí se neočkuje již leta letoucí…
v roce 1996,to bylo. Od té doby nemam, nechci a nikdo to do mě nedostane. I obvoďák to uznal. Mam nabraný protilátky, stále dostatek.
@Borrealis píše:
@renap
tetanus se očkuje do ramene, a to již hoooodne dlouhodo hýždí se neočkuje již leta letoucí…
Jo, tak to můžu potvrdit. Před lety jsem takhle vyspulila na doktora v Avenieru pudel, než stačil říct „proboha, co.to děláte?“ (měla jsem tetanus ještě s něčím, za vlastní) a uvedla ho chudáka do silných rozpaků.
@Tejami píše:
Jo jo omluvím. Jenom mi ho musí zase Bill zapnout. Je furt nějak částečně vypnutej
To vis, prvni velka aktualizace, to bude chvili trvat. ![]()
@renap píše:
v roce 1996,to bylo. Od té doby nemam, nechci a nikdo to do mě nedostane. I obvoďák to uznal. Mam nabraný protilátky, stále dostatek.
Když máš dost protilátek, netřeba se očkovat. To dá rozum.
@větvička1 píše:
To vis, prvni velka aktualizace, to bude chvili trvat.
@Borrealis píše: čověče, ani bych neřeklapravda, je tam pár pseudovzdělanců typu „sociální ekologie“, „gender“ nebo podobné pavědy, ale toto já za vzdělání nepovažuji
Tak já na to narazila u naší logopedky, přitom jako logopedka je výborná, konečně jsem našla takovou, co dceru dokáže posouvat.
A když jsem se bavila se svojí fyzioterapeutkou, tak se taky setkává s nejrůznějšimi teoriemi a vesničtí důchodci k ní zrovna nechodí. Vtipné jsou ty názory na propagační očkování politiků. Ty se pohybují od „papaláši jdou jako první“ až po „stejně jim píchli je vitamíny“. ![]()