Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Bábrdl píše:
Jo, tak to můžu potvrdit. Před lety jsem takhle vyspulila na doktora v Avenieru pudel, než stačil říct „proboha, co.to děláte?“ (měla jsem tetanus ještě s něčím, za vlastní) a uvedla ho chudáka do silných rozpaků.
jooo někdo je halt aktivní
nastavovač
znám, znám, stává se, něž stihnu říct „dobrej den“, uuuuž sou kalhoty dolů
![]()
to dělaj tedy nejčastěji chlapi, inžové a programátoři… ![]()
souvisí to s něčím? ![]()
@Bábrdl jaká šeptanda a mýty? Všichni zaměstnanci se měli závazně přihlásit, nevim jak kde dokdy-u nás to bylo do 23. prosince. Předpokládám, že to tak bylo všude, když normálně zveřejnili, kolik a v jakých nemocnicích se přihlásilo zdravotníků. Nechce se mi to dohledávat, už si nepamatuju, kde to bylo.Ale mával tím papírem i náš ředitel, když přišel agitovat, proč se nechceme nechat, že jinde je to aspoň těch 30-40% a u nás jenom 10.
@Borrealis píše:
jooo někdo je halt aktivnínastavovač
znám, znám, stává se, něž stihnu říct „dobrej den“, uuuuž sou kalhoty dolů
to dělaj tedy nejčastěji chlapi, inžové a programátoři…
souvisí to s něčím?
Hele, nevím jak inženýri, ale je se nechtěla zdržovat, prostě ráz na ráz, akce než predehry.
Vpich na ruce (kam mi to pak pichnul) mi pak taky otekl a pár dní to popolivalo, ale protože chápu mechanismus, jakým očkování funguje, nijak jsem se tím nevzrušovala
To až v posledních letech mají lidé pocit, že si má imunitní systém dělat protilátky proti smrtelným chorobám tak, aby je to neobtěžovalo, místo vpichu nesmí ani zčervenat, jinak hned letí na SÚKL ![]()
@Borrealis píše:
@renap
tetanus se očkuje do ramene, a to již hoooodne dlouhodo hýždí se neočkuje již leta letoucí…
Posledni tetanovku mam 2007, a byla do zadku. Jako dite si pamatuji do stehna. Ve 2017 me sestra poslala do haje, ze preockovani az za 15 let. Tak si budu muset vzpomenout. S pribyvajicim vekem mi ale slabne pamet
Pry nic neobvykleho v obdobi menopauzy, jsem se docetla ![]()
@renap píše:
@Bábrdl jaká šeptanda a mýty? Všichni zaměstnanci se měli závazně přihlásit, nevim jak kde dokdy-u nás to bylo do 23. prosince. Předpokládám, že to tak bylo všude, když normálně zveřejnili, kolik a v jakých nemocnicích se přihlásilo zdravotníků. Nechce se mi to dohledávat, už si nepamatuju, kde to bylo.Ale mával tím papírem i náš ředitel, když přišel agitovat, proč se nechceme nechat, že jinde je to aspoň těch 30-40% a u nás jenom 10.
Chceš mi tady do očí (těchto vkulenych oči
zde) tvrdit, že Bulovka neproočkovala vse, co dostala a že už žádné další vakcíny z další várky nedostane? To asi ne, nebo?
@Bábrdl a právě že to otéká a bolí, tak se to píchá do druhé ruky, kterou člověk nepoužívá tolik. Proto se ptají. Ale zase je fakt, že Babiš asi nic manuálně nedělá, možná občas něco podepíše, má obě ruce levý, takže u něj je to asi ve finále jedno, kam to bodli.
@větvička1 píše:
To vis, prvni velka aktualizace, to bude chvili trvat.
Jenom doufám, že nebude potřeba restartovat. Co když přijdu o uložený data? Už tak byla paměť dost zastaralá. Čert aby toho Gatese vzal fakt.
@renap píše:
@Bábrdl a právě že to otéká a bolí, tak se to píchá do druhé ruky, kterou člověk nepoužívá tolik. Proto se ptají. Ale zase je fakt, že Babiš asi nic manuálně nedělá, možná občas něco podepíše, má obě ruce levý, takže u něj je to asi ve finále jedno, kam to bodli.
Ano, je to jedno… Obě ruce jsou jeho.
@Bábrdl nevim,kolik vakcín dostala Bulovka, údajně projevilo zájem 700 zdravotníků. To je z oficiálního zdroje. A snad neočkují jenom ty, ne? Pár politiků a seniorů už taky bodli
Nevim, možná už začali na LDN, třeba. Fakt netušim, o tomhle přehled nemám, kdo už to dostal.
@renap píše:
@Bábrdl nevim,kolik vakcín dostala Bulovka, údajně projevilo zájem 700 zdravotníků. To je z oficiálního zdroje. A snad neočkují jenom ty, ne? Pár politiků a seniorů už taky bodliNevim, možná už začali na LDN, třeba. Fakt netušim, o tomhle přehled nemám, kdo už to dostal.
Bulovka ockovala pokud vím, jen zdravotníky. A naočkovala je vším, co dostala. To, že se z celého špitálu přihlásilo 700 zdravotníků a další očkovat nechtějí, je tvoje fantazie.
@Bábrdl píše:
A? Nejspíš to udělali kvůli kamerám, nebo o to z nějakého důvodu požádal. Ona mu ta ruka neupadneJá už slyšela tolik teorii kolem toho, bude dostal injekci do pravé a ne levé ruku
![]()
![]()
Jedna šílenější než druhá
Asi tak. Je snad na cloveku jakou ruku si vybere kdyz se nekdo opta? A hledat za tim zas nejakou pitomost, to uz je fakt paranoia na leceni tohle ![]()
@větvička1 píše:
To vis, prvni velka aktualizace, to bude chvili trvat.
Ted na Silvestra povypinali celosvetove dost lidi, chvili bude trvat, nez je nahodi zpatky ![]()
@Bábrdl píše:
Bulovka ockovala pokud vím, jen zdravotníky. A naočkovala je vším, co dostala. To, že se z celého špitálu přihlásilo 700 zdravotníků a další očkovat nechtějí, je tvoje fantazie.
@Bábrdl píše:
A takhle přesně vznikají ty mýtyBulovka měla k dispozici necelou tisícovku vakcin. A to vyockovala(vyočkuje). Rozhodně nebude nic vracet
![]()
A az dostane další, naočkuje další zdravotníky…
Ale už jede šeptanda.
Jo, mezi nekterymi dost hlasitá.
Brno taky uzilo/uzije ve spitalech vsechny vakciny, který dostalo.
Jeste ockuji, co vim.
Příspěvek upraven 03.01.21 v 19:07
@renap píše:
no, a proč myslíš, že se tě ptali, kam to chceš? Asi proto, aby sis vybrala ruku, kterou nepoužíváš, ne? Kdyby to bylo jedno, tak se neptají a švihnou to, kam líp dosáhnou.
Ty lokální reakce-bolest, zarudnutí, otok, trvají pár dní. Takže za tři týdny by to mělo být ok a dát to znovu do té samé ruky. I když já tenkrát po tetanovce tahala nohu za sebou skoro měsíc, takže někdy se to zvrtne. Právě proto se ptají. Aby člověk nebyl úplně vyřazenej, když by mu nefungovala dominantní ruka. Já na tom nic trapnýho nevidim, naopak je to logický.
Kdyz bych rekla ze chci do levy, dostanu tam. Zalezi na cloveku, co si vybere. To sem tim chtela rict. To je cely.
@Bábrdl píše:
Jo, tak to můžu potvrdit. Před lety jsem takhle vyspulila na doktora v Avenieru pudel, než stačil říct „proboha, co.to děláte?“ (měla jsem tetanus ještě s něčím, za vlastní) a uvedla ho chudáka do silných rozpaků.