Víkend v Paříži

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
509
12.8.14 15:59

My jsme tam byli před pár lety, už si bohužel nepamatuju, na kolik nás to vyšlo, ale také to bylo bez cestovky - lowcost letenky a hotel na booking.com (podařilo se mi za velmi slušnou cenu sehnat hotel cca 10 min od Eiffelovky, žádný extra luxus, ale jen jsme tam přespávali)..Francouzsky jsem umělá jen pozdravit a poděkovat, jinak angličtina a šlo to..Fronta na Eiffelovku byla obří hlavně na výtah, my šli po schodech, myslím někam do druhého „patra“ a nečekali jsme :-)..Jinak večer si sednout do parku s lahvinkou vína a výhledem ma osvětlenou eiff. je nádhera :srdce:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
12.8.14 16:18
@madi píše:
Jinak pokud chceš s cestovkou, my měli velice dobrou zkušenost s ABC Tours
http://www.euvikendy.cz/
Byli jsme sami i jsem tam s nimi posílala několik klientů a byli moc spokojeni. Mají výborné průvodce ;) :mavam:

Taky mám moc dobrou zkušenost s ABC a myslím si, že kdyby jsme jeli na vlastní pěst tak toho tolik za 2 dny neuvidíme. Byli jsme v listopadu, ráno nás vysadili u Eifellovky a čekali jsme tak 10 minut. Průvodci mají všechno vychytaný, vědí kam si zajít na toaletu, kde neplatí studenti, kde se dá levně nakoupit víno, kde sýry, znají pařížský metro (kde bych se fakt nechtěla ztratit) apd.
A za ty peníze, nádherný zážitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
12.8.14 17:57

@pavučina přesně tak. Taky si myslím, že bychom toho nedali tolik a hlavně bychom se toho tolik nedozvěděli. Jako úvodní seznámení s Paříží mi to přišlo jako vhodná volba :D Ale podruhé už si určitě pojedeme sami, ale já francouzsky umím, takže se domluvím. Obecně Francouzi dost neradi mluví anglicky :lol:

• Citovat
  • Upravit
4077
13.8.14 23:06

Na Eifelovlku si kup vstupenku v predprodeji na určitou hodinu a nebudeš muset cekat… jinak nechápu co na té Paříží máte až pojedeš někdy to prahy tak se projed autem po nábřeží potom aspoň 30 minut jezdi po kruhovém objezdu na Kulaťáku a zakonči to návštevou petřínské rozhledny, zážitek budeš mít stejný a navíc ušetříš spoustu peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
13.8.14 23:09
@MartinKa36 píše:
Na Eifelovlku si kup vstupenku v predprodeji na určitou hodinu a nebudeš muset cekat… jinak nechápu co na té Paříží máte až pojedeš někdy to prahy tak se projed autem po nábřeží potom aspoň 30 minut jezdi po kruhovém objezdu na Kulaťáku a zakonči to návštevou petřínské rozhledny, zážitek budeš mít stejný a navíc ušetříš spoustu peněz..
:roll: tohle je dost omezenej názor
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
14.8.14 08:31

@MartinKa36 ale no tak :) kazdy to ma proste jinak, ja byla ted dva roky po sobe a uz se nemuzu dockat az pojedu znovu. Myslim, ze to je mesto bohemu, koho proste zajima architektura, film, umeni, dobre jidlo, tak je tam spravne. Navic je tam porad co objevovat, na kazdem rohu je nejaky architektonicky skvost, je tam vyziti pro deti, Parizani jsou narozdil od Prazanu milejsi a ja to mesto proste zboznuju. Dokonce jsem se zacala ucit Francouzsky a uz se nemuzu dockat az ten jazyk pouziju v praxi.
Ale chapu, ze pokud tam clovek jede s cestovkou, tak muze skoncit se stejnym dojmem jako ty, to proste neni ono. Mozna jen napoprve na omrknuti.

• Citovat
  • Upravit
550
14.8.14 08:46
@merde píše:
Ale chapu, ze pokud tam clovek jede s cestovkou, tak muze skoncit se stejnym dojmem jako ty, to proste neni ono. Mozna jen napoprve na omrknuti.

Přesně tak, já paříž miluju, byla jsem tam dvakrát a chci jet potřetí… fakt nemám ráda, když si někdo udělá na město názor, aniž by to zažil… jako sorry, ale pochoďák podle průvodce, to člověk fakt nepozná. Já bych takhle nejela, neni mi 5, aby mě někdo komandoval kam mám chodit… s přítelem jezdíme zásadně sami, omrknem ty hlavní turistické atrakce a pak se touláme i mimo hlavní turistickou trasu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
14.8.14 09:02

@White_Queen presne, s cestovkou se clovek mimo turisticke trasy nedostane, navic ja jsem Francophile, takze proste pro me je to mesto spriznena duse. Mam zkoukle filmy, co se odehravaji v Parizi, takze pak treba chodime i po mistech z filmu. Ale ono je to opravdu o dusevnu, ja se tam proste citim strasne dobre. Nic mi tam nechybi

• Citovat
  • Upravit
4077
14.8.14 12:10
@merde píše:
@MartinKa36 ale no tak :) kazdy to ma proste jinak, ja byla ted dva roky po sobe a uz se nemuzu dockat az pojedu znovu. Myslim, ze to je mesto bohemu, koho proste zajima architektura, film, umeni, dobre jidlo, tak je tam spravne. Navic je tam porad co objevovat, na kazdem rohu je nejaky architektonicky skvost, je tam vyziti pro deti, Parizani jsou narozdil od Prazanu milejsi a ja to mesto proste zboznuju. Dokonce jsem se zacala ucit Francouzsky a uz se nemuzu dockat az ten jazyk pouziju v praxi.

S cestovkou jsem tam nikdy nebyl :) ps nejradsi mam kamennou repliku eifelovky ale tu jsi jeste neobjevila :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
14.8.14 12:17
@merde píše:
@White_Queen presne, s cestovkou se clovek mimo turisticke trasy nedostane, navic ja jsem Francophile, takze proste pro me je to mesto spriznena duse. Mam zkoukle filmy, co se odehravaji v Parizi, takze pak treba chodime i po mistech z filmu. Ale ono je to opravdu o dusevnu, ja se tam proste citim strasne dobre. Nic mi tam nechybi

Posledne jsem bydlel v dokonalem apartmanu soukromy park k bytu se jelo cca 500metru parkovistem co bylo pod zemi a od auta jsem to mnel 10m k vytahu pak 5m k bytu neco podobneho jsem v cr nikde nevydel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
14.8.14 12:18

@merde @White_Queen Byla jsem v Paříži jednou, bez cestovky, strávili jsme tam 7 dní a také jsem nebyla nadšena.
Jako město se mi samozřejmě líbilo, ale ta atmosféra, tu zažívám lepší jinde (Budapešť, Barcelona, Berlín atd.). A také mi přišlo město špinavé.
Do Paříže už bych se prostě vracet nemusela.
Město, které naopak miluju, je Londýn, tam jsem byla několikrát a klidně tam ještě nekolikrát poletím ;).
Je to opravdu o tom, jak se v daném místě cítíš, alespoň pro mě. Kulturu, památky a dobré jídlo většinou najdeš všude.

Příspěvek upraven 14.08.14 v 18:42

• Citovat
  • Upravit
merde
14.8.14 16:52

@Meha tak kazdy clovek je jiny, ja napriklad Londyn nemusim a to ho mam nejbliz.Ten je uplne o necem jinem, spis nakupy atd. A z toho ostatniho by me urcite lakala Budapest, ale bohuzel je moc daleko. Snad se nekdy podivam

• Citovat
  • Upravit
teresa20
14.8.14 17:45
@MartinKa36 píše:

8o :lol: :lol: :lol: tos mě pobavila teda… najdu v Praze i francouzskou atmosféru?? ta je na tom totiž to nejlepší víš.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
14.8.14 17:49
@merde píše:

Pokud máš dobrého průvodce, tak věř, že se dostaneš a vidíš mnohem víc než když se sama touláš s mapou a průvodcem. Jsem z branže, Francii miluju, nějakou dobu jsem tam žila.. takže vím, že není průvodce jako průvodce, některé to odbydou trasou po hlavních turistických lákadlech a hotovo, v tom ABC jsem se fakt setkali s úplně jiným přístupem. Nikdo nám nepřikazoval, kam máme chodit a nemáme :lol: NIkdo do ničeho nenutil, nemuseli jsme s průvodcem chodit vůbec nebo se jen připojit na část procházky. Vše je o domluvě. Dneska když už znám to hlavn, tak se taky těším, až tam vyrazíme sami. :pankac: :pankac:

a OT, pěkný nick :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50124
14.8.14 22:55
@Meha píše:
A také mi přišlo město špinavé.
Do Paříže už bych se prostě vracet nemusela.
Město, které naopak miluju, je Londýn, tam jsem byla několikrát a klidně tam ještě nekolikrát poletím ;).
Je to opravdu o tom, jak se v daném místě cítíš, alespoň pro mě. Kulturu, památky a dobré jídlo většinou najdeš všude.

Souhlasím, taky miluju Londýn, byla jsem tam asi 5× :pankac: Také Řím mě uchvátil, to centrum mi přišlo celkem malé oproti Praze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí