Víkend v Paříži

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4625
13.9.16 16:58

My právě nevíme… já jsem v P. po několikáté, partner poprvé. Já ráda chodím, až si nožky uchodím, přítel rád spí o dovolené do desíti a nikam se nechce hrnout, natož stát někde ve frontě.

Já jsem zvyklá toho stihnout dost, ale budu to muset přispůsobit jemu…

chce vidět:

La Défense, tour Montparnasse, Louvre (nevim jestli i zevnitř..), chce se dobře a kvalitně najíst francouzské kuchyně (to fakt nevím kam ho vezmu, já tam jako ještě student žila na bagetách :lol:

já chci Versailles (ale teď jsem trochu nahlodaná), Montmartre, ale spíš kvůli němu, přijde mi to tam krásný…a vyjížďku na loďce.

Jako to se snad od pátku do úterka dá…

sobota - procházka po městě, centrum, noční Paříž a večer loďka, večeře (nevím kde)?
neděle - dopoledne eiffelovka nebo Tour Montparnasse, co on bude chtít… odpoledne champs elysées a centrum, na vyhlídku do Printemps a do centre Pompidou nahoru (ne do muzea)
pondělí - Versailles Úterý - Montmertre, Louvre, večer na letiště.

to se dá…ne?

jo a chtěl by vidět nějaký trh… budeme ve čtvrti Marais..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
13.9.16 17:01
@kattie píše:
@Niemeyer Jen Eiffelovka, Louvre a Versailles, bez ještě dalších památek, mi na 2 dny (po+út) přijdou docela hodně. Jen Louvre byl na celý den a to jsme prošli jen část. Jinak z hlediska „vhodnosti“ času pro památky je po+ út celkem fajn, ale u těch nejznámějších jsou fronty skoro stále. Kupodivu jsme ani o víkendu skoro nečekali v Museé d´Orsay, a bylo nádherné, doporučuji.

no já nepočítám, že projdeme Louvre celý. já si dala na Louvre kdysi dvě hodiny a prošla jsem jen asi dvě křídla…mona lisa, niké samothrácká, snad jsem tuším zahlédla sedícího písaře a něco málo z egypta… samotné se mi tam dovnitř už podruhé moc nechce..a to mám historii ráda:) Je toho moc.

Spíš jsem myslela „se jít na Louvre odívat“ a případně na dvě hoďky dovnitř:) Nebo taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
13.9.16 18:19

Na Eifeltower si muzes koupil vstupenku v predstihy na konkretni den a hodinu - prodavaji je s 3 mnesicnim předstihem a cca tyden po te to je pusti už jsou vstupenky jsou totálně vyprodaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
13.9.16 19:08

@Niemeyer No právě, projít důkladně celej Louvre by bylo na týden :D Takhle, jak píšeš, by se to dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
13.9.16 20:30
@Niemeyer píše:
My právě nevíme… já jsem v P. po několikáté, partner poprvé. Já ráda chodím, až si nožky uchodím, přítel rád spí o dovolené do desíti a nikam se nechce hrnout, natož stát někde ve frontě.

Já jsem zvyklá toho stihnout dost, ale budu to muset přispůsobit jemu…

chce vidět:

La Défense, tour Montparnasse, Louvre (nevim jestli i zevnitř..), chce se dobře a kvalitně najíst francouzské kuchyně (to fakt nevím kam ho vezmu, já tam jako ještě student žila na bagetách :lol:

já chci Versailles (ale teď jsem trochu nahlodaná), Montmartre, ale spíš kvůli němu, přijde mi to tam krásný…a vyjížďku na loďce.

Jako to se snad od pátku do úterka dá…

sobota - procházka po městě, centrum, noční Paříž a večer loďka, večeře (nevím kde)?
neděle - dopoledne eiffelovka nebo Tour Montparnasse, co on bude chtít… odpoledne champs elysées a centrum, na vyhlídku do Printemps a do centre Pompidou nahoru (ne do muzea)
pondělí - Versailles Úterý - Montmertre, Louvre, večer na letiště.

to se dá…ne?

jo a chtěl by vidět nějaký trh… budeme ve čtvrti Marais..

v úterý je Louvre jen pro tvoje info, jinak co se týká stravování tak nešlápneš vedle a nezruinuješ se v Latinské čtvrti -pokud si v Paříži žila tak víš :palec:

edit v úterý je Louvre jen pro tvoje info zavřený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.5.25 10:06

+1 Louvre. Muzeum, které by měl vidět každý. A to je hlavní problém. Vstupenky jsem sháněl s předstihem v řádu týdnů. Časová vstupenka nezaručuje vstup bez fronty. Minimálně s hodinovým předstihem se tvoří fronta na další časově okno. Několik stovek lidí musí projít bezpečnostní kontrolou. Poté se dav rozptýlí, aby se setkal u da Vinciho díla. A opět fronta, tentokrát na selfie. Proč??? Dále podle chuti, jeden den nestačí. Ale návštěva stojí za všechny útrapy. Lístky se vyplatí koupit přes internet, jsou o trochu levnější, než kdybyste je kupovali na místě - https://tiqets.tp.st/Ke8dYwxM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí