Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My právě nevíme… já jsem v P. po několikáté, partner poprvé. Já ráda chodím, až si nožky uchodím, přítel rád spí o dovolené do desíti a nikam se nechce hrnout, natož stát někde ve frontě.
Já jsem zvyklá toho stihnout dost, ale budu to muset přispůsobit jemu…
chce vidět:
La Défense, tour Montparnasse, Louvre (nevim jestli i zevnitř..), chce se dobře a kvalitně najíst francouzské kuchyně (to fakt nevím kam ho vezmu, já tam jako ještě student žila na bagetách ![]()
já chci Versailles (ale teď jsem trochu nahlodaná), Montmartre, ale spíš kvůli němu, přijde mi to tam krásný…a vyjížďku na loďce.
Jako to se snad od pátku do úterka dá…
sobota - procházka po městě, centrum, noční Paříž a večer loďka, večeře (nevím kde)?
neděle - dopoledne eiffelovka nebo Tour Montparnasse, co on bude chtít… odpoledne champs elysées a centrum, na vyhlídku do Printemps a do centre Pompidou nahoru (ne do muzea)
pondělí - Versailles Úterý - Montmertre, Louvre, večer na letiště.
to se dá…ne?
jo a chtěl by vidět nějaký trh… budeme ve čtvrti Marais..
@kattie píše:
@Niemeyer Jen Eiffelovka, Louvre a Versailles, bez ještě dalších památek, mi na 2 dny (po+út) přijdou docela hodně. Jen Louvre byl na celý den a to jsme prošli jen část. Jinak z hlediska „vhodnosti“ času pro památky je po+ út celkem fajn, ale u těch nejznámějších jsou fronty skoro stále. Kupodivu jsme ani o víkendu skoro nečekali v Museé d´Orsay, a bylo nádherné, doporučuji.
no já nepočítám, že projdeme Louvre celý. já si dala na Louvre kdysi dvě hodiny a prošla jsem jen asi dvě křídla…mona lisa, niké samothrácká, snad jsem tuším zahlédla sedícího písaře a něco málo z egypta… samotné se mi tam dovnitř už podruhé moc nechce..a to mám historii ráda:) Je toho moc.
Spíš jsem myslela „se jít na Louvre odívat“ a případně na dvě hoďky dovnitř:) Nebo taky ne.
Na Eifeltower si muzes koupil vstupenku v predstihy na konkretni den a hodinu - prodavaji je s 3 mnesicnim předstihem a cca tyden po te to je pusti už jsou vstupenky jsou totálně vyprodaný.
@Niemeyer No právě, projít důkladně celej Louvre by bylo na týden
Takhle, jak píšeš, by se to dalo.
@Niemeyer píše:
My právě nevíme… já jsem v P. po několikáté, partner poprvé. Já ráda chodím, až si nožky uchodím, přítel rád spí o dovolené do desíti a nikam se nechce hrnout, natož stát někde ve frontě.Já jsem zvyklá toho stihnout dost, ale budu to muset přispůsobit jemu…
chce vidět:
La Défense, tour Montparnasse, Louvre (nevim jestli i zevnitř..), chce se dobře a kvalitně najíst francouzské kuchyně (to fakt nevím kam ho vezmu, já tam jako ještě student žila na bagetách
já chci Versailles (ale teď jsem trochu nahlodaná), Montmartre, ale spíš kvůli němu, přijde mi to tam krásný…a vyjížďku na loďce.
Jako to se snad od pátku do úterka dá…
sobota - procházka po městě, centrum, noční Paříž a večer loďka, večeře (nevím kde)?
neděle - dopoledne eiffelovka nebo Tour Montparnasse, co on bude chtít… odpoledne champs elysées a centrum, na vyhlídku do Printemps a do centre Pompidou nahoru (ne do muzea)
pondělí - Versailles Úterý - Montmertre, Louvre, večer na letiště.to se dá…ne?
jo a chtěl by vidět nějaký trh… budeme ve čtvrti Marais..
v úterý je Louvre jen pro tvoje info, jinak co se týká stravování tak nešlápneš vedle a nezruinuješ se v Latinské čtvrti -pokud si v Paříži žila tak víš ![]()
edit v úterý je Louvre jen pro tvoje info zavřený
+1 Louvre. Muzeum, které by měl vidět každý. A to je hlavní problém. Vstupenky jsem sháněl s předstihem v řádu týdnů. Časová vstupenka nezaručuje vstup bez fronty. Minimálně s hodinovým předstihem se tvoří fronta na další časově okno. Několik stovek lidí musí projít bezpečnostní kontrolou. Poté se dav rozptýlí, aby se setkal u da Vinciho díla. A opět fronta, tentokrát na selfie. Proč??? Dále podle chuti, jeden den nestačí. Ale návštěva stojí za všechny útrapy. Lístky se vyplatí koupit přes internet, jsou o trochu levnější, než kdybyste je kupovali na místě - https://tiqets.tp.st/Ke8dYwxM