Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak my se vídáme každý den, ale chlap chodí domů hodně pozdě dá se říci že každý den kolem 23 - 24 hod někdy i v 1 ráno a to celý týden kromě neděle. Takže se skoro nevídáme tak nevím co je lepší.
Junkyska píše:
Téééda nestačím koukat…měsíc bez? To jsem byla jednou a stačilo…každý den si teda telefonujeme, občas se tu v týdnu zastaví, jinak je doma od soboty do pondělí, ale teď ho odvolávají už v neděli…
nejhorší je to, že nevidí pokroky malé, přesně jak píše Fly-ash, spoustu věcí si taky musíme umět zařídit sami…opravit bojler, přehodit kola u auta
Zatím to takhle máme něco přes rok…
Je nás tu pár takových, co jim manželé občas odjedou na půl roku až rok.. Ale není to pravidelně. Víkendového partnera mám dva roky, jen neodjíždí pravidelně. Někdy se stane, že chodí do práce tady třeba 3 měsíce, ale pak za další 3 měsíce přijede domů třeba 3×, 4× na víkend..
Zvládnout se to dá, když si člověk zvykne. Mě to tak i docela vyhovuje, aspoň nemáme čas si lézt na nervy.
A ano, naučila jsem se zařídit si naprosto cokoliv. Ale štve mě to. Ten pocit, že nemám doma chlapa, aby udělal chlapské věci.
Jééé, já koukám, kolik vás je ![]()
A taky koukám, jak dlouho už tak žijete, nebo že je manžel pryč celý měsíc… My to tak máme zatím od září a doufám, že to brzo přestane. Je fakt, že na podzim to bylo lepší. Chodily jsme pořád ven, tak to letělo… Teď jsem tu zavřená a odřízlá od celýho světa - skoro. Bydlíme na skorosamotě… Strašně mi chybí si s někým popovídat… A večer jsem tak unavená, že nemám energii na nic. Kor teď, když jsem zas těhotná
. Byla bych schopná si tak lehnout k televizi, ale tu nemáme
Jsou týdny kdy to zvládám v pohodě, ale pak jsou týdny jako tenhle a to bych pořád bulela a bulela. A nejvíc to na mě padá právě takhle večer, když malá spí… Taky si večer voláme a často jsou to hodinový hovory ![]()
jo my jsme taky pořád na telefonu.koliktrat říkam,že mame manželství přez mobil.ale jsem za to moooc rada.asponse slyšíme a hlavně mala.jsou ji 4 a špatně nese,že ji tatinek odjiždi.je to těžky
Michaella69 píše:
Jééé, já koukám, kolik vás je
A taky koukám, jak dlouho už tak žijete, nebo že je manžel pryč celý měsíc… My to tak máme zatím od září a doufám, že to brzo přestane. Je fakt, že na podzim to bylo lepší. Chodily jsme pořád ven, tak to letělo… Teď jsem tu zavřená a odřízlá od celýho světa - skoro. Bydlíme na skorosamotě… Strašně mi chybí si s někým popovídat… A večer jsem tak unavená, že nemám energii na nic. Kor teď, když jsem zas těhotná. Byla bych schopná si tak lehnout k televizi, ale tu nemáme
Jsou týdny kdy to zvládám v pohodě, ale pak jsou týdny jako tenhle a to bych pořád bulela a bulela. A nejvíc to na mě padá právě takhle večer, když malá spí… Taky si večer voláme a často jsou to hodinový hovory
Přesně, dokud je to na procházky venku,tak to jde, takhle se snažím s malou zabavit doma, nebo chodím za holkama a našima, když konečně dorazí domů, tak se snažíme všechno objet…no a pak mu v půlce cesty volají,ať nastoupí
někdy na mě taky padá depka…teď hledáme něco poblíž, tak snad se zadaří a bude s nami…
Ahoj holky,my taky máme víkendové manželství. Teprve rok, ale už si pomalu zvykám. Po večerech se snažím věnovat koníčkům a učení. Občas mě mrzí, že jsem na malou sama, ale naštěstí tu mám rodinu, která může pomoci.
my máme taky víkendové manželství od srpna.bydlíme v domku,takže je pořád co dělat,ale stýská se mi každý den.za dva měsíce se prcek narodí,tak už času na stýskání bude méně. ![]()
Já se k vám přidám.Tři roky jsme měli víkendové manželství.Začátky byli těžký,ale zvykla jsem si,měla jsem hodně kamarádek a velkou rodinu.Když jsem zjistila,že jsem těhotná rozhodla jsem se jít za manželem.Je to docela fajn,že chodí každý večer domů,ale nikoho tu neznám,rodina je daleko a den je hrozně dlouhý
Teď musel manžel zase na tři měsíce jít pracovat mimo město,bohužel je taky OSVČ a nemůže si nějak vymýšlet.Tak jsem zůstala sama s dětmi ve městě kde jsem vlastně nikoho neznám.Ale naučila jsem si vyřídit vše sama,opravit a musela začít řídit.Večer sedím tady s váma na netu a u toho čučím na telku ![]()
Junkyska píše:
Téééda nestačím koukat…měsíc bez? To jsem byla jednou a stačilo…každý den si teda telefonujeme, občas se tu v týdnu zastaví, jinak je doma od soboty do pondělí, ale teď ho odvolávají už v neděli…
nejhorší je to, že nevidí pokroky malé, přesně jak píše Fly-ash, spoustu věcí si taky musíme umět zařídit sami…opravit bojler, přehodit kola u auta
Taky si kazdy den volame, ale to proste neni ono…Ja to mam navic zpestrene tim, ze ziju v zahranici, u jeho rodiny v totalne odlisne kulture. Ale na druhou stranu musim rict, ze se (asi diky tomu odlouceni
) vubec nehadame a jsme si opravdu vzacni. A porad se na nej hrozne tesim…Ted ma za par dni prijet a ja male neoblikam ty nejhezci veci, jen abyby
i ciste a tatinek videl jaka je to kocka ![]()
Junkyska píše:
Taky si kazdy den volame, ale to proste neni ono…Ja to mam navic zpestrene tim, ze ziju v zahranici, u jeho rodiny v totalne odlisne kulture. Ale na druhou stranu musim rict, ze se (asi diky tomu odlouceni
) vubec nehadame a jsme si opravdu vzacni. A porad se na nej hrozne tesim…Ted ma za par dni prijet a ja male neoblikam ty nejhezci veci, jen abyby
i ciste a tatinek videl jaka je to kocka ![]()
Já jsem si tak nějak už zvykla a přitom jsem si nezvykla vůbec. Pořád mě drží to, že je to jen dočasný a že to snad brzo skončí… Akorát se to pořád odsouvá, tak uvidíme na jak dlouho to bude… Manžel je taky OSVČ… A taky jsem si myslela, že tím, jak se budu starat o malou, nebude moc času na smutnění… A ono houby… Když to padne, tak to padne…
fly-ash píše:Junkyska píše:Taky si kazdy den volame, ale to proste neni ono…Ja to mam navic zpestrene tim, ze ziju v zahranici, u jeho rodiny v totalne odlisne kulture. Ale na druhou stranu musim rict, ze se (asi diky tomu odlouceni
Zatím to takhle máme něco přes rok…) vubec nehadame a jsme si opravdu vzacni. A porad se na nej hrozne tesim…Ted ma za par dni prijet a ja male neoblikam ty nejhezci veci, jen abyby
i ciste a tatinek videl jaka je to kocka
Jo, to je fakt
Taky se vůbec nehádáme. Teda teď už… Ty první dva měsíce byly náročnější, ale zas to nebyly takový ty štěkavý hádky… Spíš takový smutnění… Nedávno jsem nad tím přemýšlela, když jsem tu četla, jak někoho manžel děsně štve a že nic nedělá a blá, blá , blá… To jsem si říkala, že by možná takový odloučení prospělo všem
člověk si často neuvědomí, co má doma, dokud o to nepříjde (aspoň částečně) a pak si toho váží…
Michaella69 píše:
Já jsem si tak nějak už zvykla a přitom jsem si nezvykla vůbec. Pořád mě drží to, že je to jen dočasný a že to snad brzo skončí… Akorát se to pořád odsouvá, tak uvidíme na jak dlouho to bude… Manžel je taky OSVČ… A taky jsem si myslela, že tím, jak se budu starat o malou, nebude moc času na smutnění… A ono houby… Když to padne, tak to padne…
Já si taky říkám,že je to dočasný a jednou se třeba vrátíme domů a manžel mi bude chodit „normálně“domů.Myslím si,že to smutnění je s dětmi větší.Nevidí první úsměv,stoupnutí,krůček a já jsem z toho vždycky špatná.Děti se strašně rychle učí a každý týden umí plno nových věcí.
Michaella69 píše:fly-ash píše:Jo, to je faktJunkyska píše:Taky si kazdy den volame, ale to proste neni ono…Ja to mam navic zpestrene tim, ze ziju v zahranici, u jeho rodiny v totalne odlisne kulture. Ale na druhou stranu musim rict, ze se (asi diky tomu odlouceni
Zatím to takhle máme něco přes rok…) vubec nehadame a jsme si opravdu vzacni. A porad se na nej hrozne tesim…Ted ma za par dni prijet a ja male neoblikam ty nejhezci veci, jen abyby
Taky se vůbec nehádáme. Teda teď už… Ty první dva měsíce byly náročnější, ale zas to nebyly takový ty štěkavý hádky… Spíš takový smutnění… Nedávno jsem nad tím přemýšlela, když jsem tu četla, jak někoho manžel děsně štve a že nic nedělá a blá, blá , blá… To jsem si říkala, že by možná takový odloučení prospělo všem
![]()
člověk si často neuvědomí, co má doma, dokud o to nepříjde (aspoň částečně) a pak si toho váží…
S tim musim jen souhlasit ![]()
Muj muz nastesti zaridi vsechno i kdyz je pres 800 km od nas. Tady to tak proste chodi…Docela ho i lituju, protoze mesic maka a pak prijede domu a maka taky. Vzdycky mu rikam, ze behem toho tydne musi dohnat co za mesic zameskal
se vsim vsudy
![]()
Michaella69 píše:fly-ash píše:Jo, to je faktJunkyska píše:Taky si kazdy den volame, ale to proste neni ono…Ja to mam navic zpestrene tim, ze ziju v zahranici, u jeho rodiny v totalne odlisne kulture. Ale na druhou stranu musim rict, ze se (asi diky tomu odlouceni
![]()
Přesně tak
Taky se nehádáme a jeden druhého si vážíme.Vždycky se na něj moc těším,přijdu si jak malá holka
Snažím se vypadat pěkně,vařím něco dobrýho a večery máme nádherný ![]()