Poplatek za popelnice podle trvalého bydliště

358
15.2.12 17:52

poplatek za popelnice dle trvalého bydliště

holky poplatek za popelnice se platí tam, kd emám hlášený trvalý pobyt? nebo tam kde žiju( žiju u přítele)

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4157
15.2.12 17:55

podle trvalého bydliště, já taky žiji ve městě, kde se popelnice neplatí, ale trvalko mám u rodičů a tam musím za sebe a prcka platit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
15.2.12 17:55

Platíš tam, jde máš trvalý pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
15.2.12 17:57

Některé obce mají dle vlastní vyhlášky vyjímky. Já mám trvalé bydliště jinde než bydlím a stačí, když jim v místě trváku donesu potvrzení, že platím za odvoz odpadu jinde a nemusím platit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
15.2.12 17:58

Tak u nás je to na domluvě,pokud se prokáže,že bydlím jinde,tak se neplatí,např.můj brácha měl dlouho trvalák u nás doma,ale nebydlel tam už pár let,stačilo dojít na obec,nahlásit to a za něj se neplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
15.2.12 18:04

platí se tam,kde máš trvalé bydliště :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
15.2.12 18:10

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
15.2.12 19:29

No tak oni existují 2 systémy. První je dle trvalého pobytu se sazbou za osobu a kalendářní rok max. bylo 500 Kč. Tento systém má zavedena většina měst. To je tzv. místní poplatek a svým charakterem se podobá dani. Zastupitelstvo obce může ve své OZV upravit v odstavci „osvobození/úlevy“ placení poplatku jednotlivých skupin osob. např. ti co se zdržují dlouhodobě v zahraničí, dětí do 6 let, seniory nad 70 let atd. Tyto úlevy nejsou žádným způsobem vymahatelné a záleží pouze na zastupitelstvu zda nějaké přijme do své OZV či nikoliv. Další je placení poplatku za službu. Tento poplatek bývá zpravidla na domácnost a jeho výši je možné upravit četností odvozu odpadové nádoby. Tento poplatek není tak častý a vybírá se podle toho, kdo v místě fakticky žije. Nejvíce se tento poplatek uplatňuje v Praze, protože se tam vyskytuje mnoho lidí bez TP a tak by město na místním poplatku prodělávalo. Může se tak stát, že žijete ve městě, kde platíte poplatek za službu a v místě trvalého pobytu od vás chtějí poplatek znovu. Sice to zní divně, ale tato situace je běžná a zcela oprávněná. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
15.2.12 19:37
Lemonkas píše:
podle trvalého bydliště, já taky žiji ve městě, kde se popelnice neplatí, ale trvalko mám u rodičů a tam musím za sebe a prcka platit :(

Ono se někde neplatí vůbec 8o :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.12 19:43

ty jo, raději se zeptej někde na úřadě, mamči manžel, než byl manžel, u ní bydlel jako její přítel, ale trvalý pobyt měl u rodičů 450km daleko, u nás se platí popelnice na kus, prostě za jednu popelnici rořně 2000,– a hotovo. Tam ne, tam se platí na hlavu, rodiče nenapadlo to za něj platit, bylo to 3 roky po 290,– je to pět let zpětně. Teď přišly exekuce, městský úřad v hranicích bez jediného dopisu o uhrazení a to už tu má trvalý pobyt tři roky, nikde se neskrývá nic, vzal 3× částku 290,– a dal na něj tři exekuce. Takže nám přišlo 3×290,– plus 3× cca 10.000,– za náklady exekutora. Kdyby to alespoň ti parchanti vymáhali jako jednu částku, dávali to až tehdy, když dlužil všechny tři, tohle je naprosto vydírání posvěcené právem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
15.2.12 20:35
kasandra7 píše:
holky poplatek za popelnice se platí tam, kd emám hlášený trvalý pobyt? nebo tam kde žiju( žiju u přítele)Děkuji

podle trv. bydliste-muj tatka ma u jeho mamky 5Okm od tama ,kde ted bydli a platit to musi u ni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
15.2.12 20:43

jj Česká Lípa, tady se neplatí

MUFICE píše:
Lemonkas píše:
podle trvalého bydliště, já taky žiji ve městě, kde se popelnice neplatí, ale trvalko mám u rodičů a tam musím za sebe a prcka platit :(
Ono se někde neplatí vůbec 8o :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
16.2.12 09:21

díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.3.14 23:26

Ahoj holky, mám také problém s placením popelnic.
U nás v obci funguje systém, že se platí za osobu, co má v obci trvalý pobyt. Problém mám v tom, že můj bratr má trvalý pobyt v mém domě, ale od léta bydlí jinde. Na popelnici mi odmítl dát s tím, že tu nebydlí, tak „proč by mi to jako měl dávat přece“. Jenže nechápe, že se platí na hlavu na jméno:(
Nemám nejmenší chuť to za něj platit, tak co když zaplatím jen za nás a on zůstane v neplatičích? To můžu ne? Akorát pochybuji, že on to zaplatí a mám strach, aby případné exekuce nepostihly právě nás dům..
Vím, mohla bych ho odhlásit, ale je to zdlouhavý proces, který jsem už jednou absolvovala (svědkové a bla bla) a vůbec se mi teď do toho nechce:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.3.14 23:43

To jo, ale on bydli v podnajmu.. takze mam obavu, aby pripadny exekutor nezavital k nam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová