Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lejaa u nás bylo odhlášení bratra velmi rychlou záležitostí - sepsal se papír - podepsali se dva svědci - doneslo na úřad a hotovo. Zabralo to tak půl hodiny ![]()
Holky a nevedely byste kolik se plati za popelnice a za psy pri trvalem pobytu v centru Karlovych Varu v byte?
dekuji
@Lejaa ale vždyť úřadu stačí doložit papír z místa jeho nynějšího bydliště, že platí popelnice tam a je to
Vystaví mu to na městském úřadě. Já to tak mám už léta, žiji jinde a TP mám u našich. Dali jsme papír a od té doby našim ani výměr za mně nechodí… Dělá se to běžně ![]()
@Lejaa Ze zákona musíš platit podle počtu osob přihlášených k trvalému pobytu v tvém domě.
Řešením je tedy navrhnout ohlašovnu, aby tvému bratrovi v tvém domě zrušila trvalý pobyt podle § 12 odst. 1 písm. c) zákona o evidenci obyvatel.
Návrh podáváš jako vlastník domu podle § 12 odst. 2 a musíš prokázat existenci důvodů podle odst. 1 písm. c) (tedy, že tvému bratrovi u tebe zaniklo užívací právo a už tam nebydlí).
Jak pise neila nekde staci jen proglaseni, ze bydli jinde a plati odpad tam. u nas ve meste to slo, u manzela ne, takže zalezi na miste.
Holky díky. No asi zajdu na úřad, zaplatím jen za nás. Řeknu, že za bratra to platit nebudu, že zde nebydlí. A hotovo.. a pak mu odhlásím to bydliště. Akorát mě štvou ti dva svědci, kteří dosvědčí, že zde nebydlí.. Právě u nás to není tak, že to jen podepíší a hotovo, ale tahají všechny účastníky na úřad:(
@Lejaa On by se měl sám přihlásit tam, kde opravdu bydlí. Ale když je mu putna, že vám tím způsobuje problémy anebo je dokonce bordelář, který má nepořádek ve svých záležitostech, tak to holt asi budete muset řešit takto. ![]()
@eumedon píše:
@Lejaa On by se měl sám přihlásit tam, kde opravdu bydlí. Ale když je mu putna, že vám tím způsobuje problémy anebo je dokonce bordelář, který má nepořádek ve svých záležitostech, tak to holt asi budete muset řešit takto.
Ano. Je to s ním velice těžké.. Bohužel.
Má pronajatý byt s platnou nájemní smlouvou, ale tvrdí, že i přesto se tam nemůže k trvalému pobytu nahlásit. Nedohaduji se s ním, protože to nevím na 100 %, ale měla jsem za to, že když někdo má nájemní smlouvu, tak má právo se tam na základě smlouvy nahlásit. A majitel bytu po ukončení nájemní smlouvy může nájemníkovi opět trvalák zrušit a hotovo..
![]()
@Lejaa jsem taky v najmu a trvale bydliste si tu zridit nemuzu, proste majitel to nechce. A bez jeho souhlasu se proste neprihlasis (aspon by to teda jit nemelo, i kdyz se to da ruzne obejit, ale to uz zalezi na urade).
@Lambisko píše:
@Lejaa jsem taky v najmu a trvale bydliste si tu zridit nemuzu, proste majitel to nechce. A bez jeho souhlasu se proste neprihlasis (aspon by to teda jit nemelo, i kdyz se to da ruzne obejit, ale to uz zalezi na urade).
Můžeš se přihlásit k trvalému pobytu i bez souhlasu majitele bytu, stačí ti platná nájemní smlouva.
@Dabera no loni mi to udelat nechteli, ze musim mit jeho souhlas. ![]()
@Lambisko oni prý s tím někdy dělají caviky, ale máš na to nárok, takže pokud tam trvalý pobyt chceš, tak se za to rvi.
@Lambisko dokonce tady nedávno běžela diskuse, kde se to řešilo, ale už nevím název..
@Dabera píše:
Můžeš se přihlásit k trvalému pobytu i bez souhlasu majitele bytu, stačí ti platná nájemní smlouva.
no, já jsem si to takhle právě myslela..